Gratis frakt vid köp över 599 kr
Bildrubrik for Superfrukten Acai Berries for Weightworlds hemsida

Acaibär

Acaibär innehåller rikligt med antioxidanter och kan beskrivas som ett "superbär". Acaiträd växer i Amazonas regnskog i Brasilien och är kända för sina bär, som har många hälsosamma egenskaper. Bären har använts som en ingrediens i många populära kosttillskott i över 10 år. Hos WeightWorld så erbjuder vi acai-baserade produkter som håller en hög klass. Produkterna kvalitetssäkrats och testas i en oberoende labb för att garantera en produkt som verkligen håller vad den lovar. Vi rekommenderar att du tar chansen och utforskar vårt breda sortiment av produkter redan idag eftersom vi säkerligen har något som lämpar sig just för dina personliga preferenser.
Läs mer

Alla produkter i denna kategori

Vad är acaibär?

Acaibär växer i Amazonas regnskog i Sydamerika. Bären är i samma storlek som ett blåbär men mörkt lila i färgen. Det finns bara 10 % fruktkött på ett bär och resten består av en kärna i mitten. När acaibär plockas bör de omedelbart behandlas då hållbarheten inte är mer än 24 timmar. Vanligtvis plockas açai och blandas med vatten och innan de transporteras till olika tillverkare där bären oftast blir till pulver eller extrakt. Acaibär är rika på antioxidanter och vilket är en viktig orsak till att de blivit så populära. Ursprungsbefolkningen från Amazonas regnskog har ätit açai i åratal, eftersom bären ansågs kunna läka skador och vara fyllda med nödvändiga näringsämnen. Under 1990-talet började bären exporteras och användas i hälsotillskott, smoothies och energidrycker och acai bär blev snabbt en succé världen över, då fler och fler surfare och andra idrottsmän började köpa superbären. Därefter började kunskap om acaibär och dess höga innehåll av antioxidanter sprida sig till större delen av världen.

Bären innehåller upp till 10 gånger mer näringsämnen än en druva. Acaibär hjälper till att rena kroppen från avfall och gifter. Dessutom kan superbäret hjälpa kroppen att komma i balans vilket har en stor betydelse om du vill gå ner i vikt, då obalans i kroppen kan göra viktminskning betydligt svårare. Dessa är några av huvudskälen till varför människor väljer att köpa acaibär.

Vilka näringsämnen innehåller Acaibär?

Bären är fyllda av näringsämnen och antioxidanter och anses dessutom bidra med energi och ha fördelar för vikthantering och energinivåer, tack vare dess innehåll av viktiga näringsämnen som:

Omega

Acai bär innehåller både Omega 3, Omega 6 och Omega 9. De är omättade fettsyror som viktiga för kroppen eftersom de bland annat kan hjälpa till att hantera kolesterolnivån. Dessa omättade fettsyror kan vi även få igenom kost så som fet fisk, olivolja och osaltade nötter. Du kan köpa acaibär redan idag för att dra nytta av dessa viktiga fettsyror.

Vitaminer

Det finns flera typer av vitaminer i acaibär. de innehåller vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, vitamin C och vitamin E. Dessa vitaminer har många fördelar och kan hjälpa till att omvandla kolhydrater, protein och fett till energi, stärka naglarna och upprätthålla en välmående hud. C-vitamin hjälper dessutom till att bekämpa de fria radikaler som kan skapa en obalans i kroppen. Dessa vitaminer finns även i livsmedel som nötter, kyckling, mjölk, frukt och grönsaker. Vårt acaitillskott innehåller en hög halt av vitaminer och används ofta som ett tillskott innan träning för att maximera prestationen.

Mineraler

Förutom nyttiga omega fettsyror och vitaminer innehåller acaibär även kalium, magnesium och zink. Dessa mineraler kan hjälpa till stabilisera metabolismen och vätskebalansen i kroppen. Denna typ mineraler förekommer även i livsmedel som grönsaker, kött och nötter.

Acaibär - fördelar och användning

Acaibär har blivit kända som ett av de mest kraftfulla tillskotten i världen. Açai anses kunna bromsa effekterna av åldrande och hjälpa till med att kontrollera viktminskning och upprätthålla ämnesomsättningen. Dessa fördelar har lett till att tillskott med açai snabbt har ökat i popularitet. Att använda kosttillskott med açai är enkelt, snabbt och tryggt och kan ha många fördelar för det allmänna välbefinnandet. Man kan vanligtvis uppleva skillnaden efter några månaders regelbundet intag i kombination med en hälsosam kost och regelbunden motion.

Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner när du tar kosttillskott med acaibär. Överdosering ökar inte resultatet av detta naturliga tillskott.

Acaibär i olika former

Torkade eller färska Acaibär

Färska acaibär kan vara svåra att få tag på och dyrt att köpa för daglig användning. Det har visat sig att kosttillskott eller kapslar med acai är minst lika effektiva som färska eller torkade bär. Färska acaibär kan användas i matlagning, desserter eller till frukost istället för russin, vindruvor, eller blåbär.

Jucie med Acaibär

Det finns även färdiglagad acai juice och acai smoothie, som är en god och lättanvänd produkt. Det enda problemet med färdiga smoothies är de ofta innehåller flera olika ingredienser och tillsatsämnen samt socker, vilket kan minska effekterna av acaibär.

Frysta Acaibär

Frysta acai bär kan användas till juice, smoothies eller olika maträtter. I fryst form är acaibär fortfarande fylld med antioxidanter och andra hälsofrämjande näringsämnen.

Acaibär som Kosttillskott

Acaibär som kosttillskott har ökat kraftigt i popularitet under de senaste åren då det är betydligt enklare och billigare att ta än både färska och frysta acai bär och acai juice. Ett rent tillskott med açai är lätt att ta dagligen, vilket kan ge optimala resultat. Istället för att spendera tid på att tillaga olika rätter med açai eller blanda bär eller pulver i en smoothie helt du enkelt ta en kapsel acai bär dagligen för att uppleva samma effekt för ett billigare pris.

Historia bakom Acaibär

Acaibär har funnits i tusentals år men inte förrän på 1990-talet var det introducerat till västvärlden tack vare dess enorma hälsoegenskaper. Acai bär användes ursprungligen av urbefolkningen i Amazonas djungel som ett botemedel för olika sjukdomar.

Amazonas gränsar till åtta olika länder och har världens största avrinningsområde. Amazonas är den största regnskogen i världen där en tredjedel av alla djur- och växtarter lever och acaibär är bara en av de exotiska frukter och bär som har upptäckts i denna vidsträckta region.

Urspungsbefolkningen i Amazonas använde dessa exotiska bär i sin kost för att stärka immunförsvaret, bekämpa infektioner, skydda hjärtat, och öka välmåendet.

Varför är acaibär ett superfood?

Idag är acai bär kända som ett av de mest effektiva superfoods på marknaden. Superfood är frukter och bär som har ett högt innehåll av näringsämnen som kan ha många fördelar för din kropp och hälsa. Tack vare det höga näringsinnehållet och antioxidanterna i açai tillhör bäret denna exklusiva grupp. Många av dessa superfoods används i form av kosttillskott och kan ofta hjälpa till vid vikthantering. I vår superfoodskategori erbjuder vi flera olika kosttillskott med superfoods, som grönt kaffe, hallonketon, garcinia cambogia och acaibär. Nu kan du köpa acai bär direkt från WeightWorld och få din leverans redan imorgon!

Var kan jag köpa acaibär?

Du kan köpa acaibär snabbt, enkelt och direkt från oss på WeightWorld. Våra acai tillskott och andra produkter är av högsta kvalitet och rena ingredienser. Vi har haft ett nära samarbete med tillverkaren av vår acai tillskott i flera år och produkten är tillverkad speciellt för oss. Vi kan erbjuda dig 100% naturliga ingredienser utan några tillsatsämnen. Om du har några frågor om acaibär, våra andra produkter kan du alltid kontakta vår kundtjänst via chatt, e-post eller telefon.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.