5 Fördelar med korn

Korn är en fantastisk ingrediens för våra kroppar och anses vara ett superfood, tack vare dess rika näringsprofil och många användningsmöjligheter. Korn är känt för att ha många fördelar för kroppen och är ett perfekt tillskott i din dagliga diet. För att förklara varför korn och ekologiskt korngräs är så nödvändigt för oss, har vi sammanställt en lista, på dess fem främsta hälsofördelar!

 1. Korn näringsinnehåll

  Visste du att korn och korngräs innehåller mängder av nödvändiga näringsämnen? Detta är orsaken till att korn hyllas och anses vara ett riktigt superfood. Det finns många fördelar med det mångsidiga näringsinnehållet i korn, som innehåller vitaminerna B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12 samt vitamin C och E. Det innehåller även rikligt med kalium, kalcium, magnesium, järn, koppar, fosfor, mangan och zink. Korn anses dessutom vara en naturlig källa till antioxidanter, aminosyror, protein och lösliga fibrer, som alla gynnar kroppens allmänna hälsa och välbefinnande.

 2. Främjar viktnedgång

  En av de främsta orsakerna till att korn har blivit så populärt är dess positiva inverkan på vikten och dess förmåga att främja sund viktminskning. Förklaringen bakom detta ligger i dess rikliga innehåll av kostfiber, som är kända för att förlänga mättnadskänslan, så att du lättare kan kontrollera dina portionsstorlekar och dina hungerskänslor. Detta underlättar även att undvika småätande mellan måltiderna, vilket annars är en vanlig orsak till att man går upp i vikt. Den rikliga mängden kostfiber motverkar även att blodsockernivåerna skjuter i höjden efter en måltid.

 3. Sänker kolesterolnivåerna

  En annan betydande hälsofördel med korn är att det är bra för hjärtat, eller närmare bestämt kolesterolvärdet. Korn kan hjälpa till att sänka halterna av skadligt kolesterol eller LDL-kolesterol, för att hålla kolesterolnivån i bättre balans. Högt kolesterol kan leda till ett antal hjärtproblem, till och med hjärtattacker, så det är väldigt viktigt att du håller kolesterolvärdet på en hälsosam nivå för att hålla dig frisk och aktiv.

 4. Förbättrar matsmältningen

  Den rikliga mängden kostfiber i korn har fördelar även för matsmältningssystemet. Du kan enkelt lägga till korn i din diet i form av till exempel kokt korn som kan användas som ersättning för ris eller ekologiskt korngräspulver som kan blandas i drycker, för enkelt dra nytta av korngräs näringsinnehåll. Eftersom korn innehåller olösliga fibrer kan det hjälpa maten att röra sig genom tarmen och minska problem med matsmältningen. Korn innehåller även matsmältningsenzymer som arbetar för att bryta ner maten i tarmarna och främjar matspjälkningen.

 5. Detoxar och renar kroppen

  Korn kan hjälpa till att förbättra matsmältningssystemet, vilket innebär att det även kan hjälpa till att rensa oönskade gifter ur kroppen. Korn är också rikt på klorofyll, ett naturligt avgiftande ämne som finns i växter, som arbetar för att stimulera eliminering av avfall från kroppen. Tillsammans med lösliga fibrer och matsmältningsenzymer kan det hjälpa till att rensa skadliga ämnen och föroreningar ur kroppen, för att hålla dig uppfriskad och välmående.

Dela med