Se alla Recept Frukost

Snack med frukt- och nötblandning

recept/snack med frukt och notblandning 2869

Ingredienser:

  • 200g nöt- och torkad fruktblandning
  • 70g honung
  • 35g jordnötssmör
  • 2 matskedar kokosolja
  • Kryddor efter smak (t.ex: kanel, muskot, ingefära)

Tillagning:

  1. Rosta frukt- och nötblandningen i en stekpanna med non-stickbeläggning i 30-60 sekunder.
  2. Koka upp honung, jordnötssmör och kokosolja i en liten stekpanna och låt sjuda i 5 minuter. Lägg till kryddor efter smak.
  3. Häll blandningen över de rostade nötterna och blanda fort.
  4. Sprid blandningen på en plåt med bakplåtspapper och tryck ihop ingredienserna med en sked.
  5. Låt svalna i kylskåpet i minst en timme och skär sedan upp i bitar.
  6. Du kan förvara kakorna i kylskåpet i 2 veckor eller i frysen i 3 månader.