Pestopasta med avokado

recept/pasta-avocado

Ingredienser:

  • 160g fullkornspasta
  • 1 medelstor avokado
  • salt
  • pepper
  • 25g valnötter
  • en handfull ruccola
  • juice av en halv citron
  • 1 handfull hasselnötter

Tillagning:

  1. Koka pastan i saltat vatten.
  2. Tillaga peston under tiden, genom att blanda alla kvarstående ingredienser - förutom hasselnötterna - i en mixer, tills du fått en jämn sås.
  3. Sila av pastan när den är klar och lägg till peston och jungfruolivolja efter smak.
  4. Blanda väl och lägg upp på ett fat.
  5. Stek hasselnötter snabbt under tiden, hacka dem grovt och lägg till dem i pastan.
  6. Lägg till salt and pepper efter smak.
  7. Njut!

Notera: Tillaga inte peston för länge innan servering, så att den oxiderar och blir brun.