Hur man går ned i vikt med guarana

Guarana är en av naturens bästa superfoods och är välkänd för sina fördelar för kroppen. Så, hur hjälper den vid viktminskning? Lär dig mer om hur ett regelbundet intag av guarana kan hjälpa dig gå ned de envisaste kilona och samtidigt förse dig med den naturliga energi du behöver för en hälsosam start på dagen!

hur man gar ned i vikt med guarana

Vad är Guarana?

Guarana är en frukt hemmahörande i Amazonas. Den har använts i århundraden för sina många hälsofördelar naturligt energigivande effekt. Den klättrande växten har röda frukter med en svart kärna omgivet av vitt fruktkött och ser nästan ut som ett öga när man öppnar den. Det är fröna som har använts av amazonas ursprungsbefolkning och som nu börjat bli populär även i västvärlden som ett hälsotillskott.

Hur kan guarana hjälpa dig att gå ned i vikt?

Guaranan används för sina många hälsofördelar och en av de främsta användningsområdena för frukten och kärnan är som en hjälp vid viktminskning. När den tas i form av en kapsel eller ett pulver kan den hjälpa dig genom att dämpa aptiten, främja metabolismen och ge dig naturlig energi, och på så sätt hjälpa dig nå en slankare och hälsosammare kropp. Men hur gör den allt detta?

hur man gar ned i vikt med guarana
1. Aptitkontroll

Ett utmärkt sätt som ett regelbundet intag av ett guaranatillskott kan hjälpa dig på är genom att dämpa din aptit. Amazonas ursprungsbefolkning har traditionellt använt frukten under längre resor för att dämpa hunger och kunna hålla ut under dagen så att de kunde fortsätta framåt. Det fungerar tack vare att guaranan minskar aptiten så att du inte känner att du behöver äta lika mycket och ofta, vilket är särskilt användbart om du har svårt att låta bli eftermiddagsfikat på jobbet.

hur man gar ned i vikt med guarana
2. Boostar metabolismen

Guarana är en rik källa till koffein som fungerar som en stimulant och hjälper till att boosta metabolismen. Det sägs att om man äter guarana kan man öka sin metabolism med 3-11% under 12 timmar! Metabolismen är den process i kroppen som förbränner socker (eller glukos) från maten vi äter och omvandlar den till energi eller lagrar överflödet som fett. När metabolismen fungerar bättre omvandlas mer socker till energi istället för att lagras som fett och resultatet är att vi går ned i vikt.

hur man gar ned i vikt med guarana
3. Naturlig energi

Visste du att guarana innehåller 4 gånger mer koffein än vanliga kaffebönor? Guarana är dessutom packad med andra stimulanter, såsom katekiner och tanniner. Det gör guarana till en naturlig energikälla som är mycket mer hälsosam än en kopp kaffe (särskilt om du gillar ditt kaffe med mjölk, socker eller andra söta smaksättningar). Så hur kan det hjälpa dig att gå ned i vikt? Stimulanterna fungerar inte bara genom att ge din metabolism en boost utan hjälper dig också med fokus och motivation. Det betyder att du orkar prestera mer och längre på gymmet, och genom att få mer träning och motion går du ned i vikt.

Sammanfattning

Guarana är ett utmärkt kosttillskott som verkligen kan vara fördelaktigt för de som vill gå ned lite i vikt. Du kommer kanske inte att gå ner en klädstorlek på en gång, men genom att regelbundet äta guarana kan du boosta din kropp och få en enklare och effektivare viktnedgång.

Rekommenderade Produkter

Dela med