5 sätt att ge din skönhetsrutin en superboost på (med matcha!)

Matcha är ett potent grönt te i pulverform som ger dig ren energi utan kemikalier, tillsatser eller socker! Inte undra på att matchans popularitet skjutit i höjden. Från matchashots och energibollar till badbomber och schampon, fördelarna med grönt matchate tar sig in i varje hälsokostbutik och café.

De mest potenta matchapulvrena sägs ha 137 gånger mer katekiner än vanligt grönt te (1). Matchate är packat med antioxidanter, fibrer, zink, selen, magnesium och klorofyll och är känt för att boosta metabolismen, lugna sinnet, förbättra humöret och ge kroppen energi - och det är inte allt; denna kraftfulla ingrediens kan användas på flera olika sätt för att ge dig olika fördelar. Här är 5 sätt som låter dig dra nytta av matchans maximala fördelar!

5 sätt att anvanda matcha

1. En matchasmoothie till frukost pumpar upp energin

Oavsett om du preppar för att gå till gymmet eller yogaklassen så är en smoothie alltid ett bra sätt att starta dagen på. Det ger en härlig energikick utan att du blir stissig. Du kan lägga till ½ tesked matchapulver direkt till din vanliga favoritsmoothie eller byta ut mjölk eller vatten till bryggt och avsvalnat grönt te.

5 sätt att anvanda matcha

2. Krydda med matcha för att boosta din viktminskning

Om du undrar hur du ska använda matchapulver för att få en extra boost när du försöker gå ned i vikt så är det enklaste sättet att helt enkelt använda det som en krydda i dina hälsosamma och smala soppor, sallader och tillbehör. Oavsett om det är en pastasallad, misosoppa, risrätt eller nudelwok så passar matchapulvrets umamismak ofta bra till det mesta och din redan hälsosamma mat blir ännu nyttigare!

5 sätt att anvanda matcha

3. Ansiktsrengöring med matcha för en strålande lyster

Matchate är rikt på antioxidanter som hjälper till att bekämpa de fria radikaler som kan orsaka för tidigt åldrande. Du kan blanda matchapulver med honung och avokado för att ge näring till huden, lera och citronjuice för att absorbera och avlägsna orenheter eller med essentiella oljor för en ungdomlig glöd!

5 sätt att anvanda matcha

4. En hårmask med matcha ger ett starkt och hälsosamt hår

Matchatets fantastiska egenskaper sträcker sig bortom viktminskning och anti-ageing. Du kan också använda det till håret genom att göra en närande hårmask med matchapulver hemma! Blanda en tesked matchapulver med kokosolja och en äggvita. Applicera masken och låt den verka i minst en halvtimme innan du tvättar ur den med schampo. Den här hårmasken stimulerar hårväxten och ger dig ett starkt, glansigt och hälsosamt hår.

5 sätt att anvanda matcha

5. Bodybutter med matcha ger dig en ungdomlig hud

Varför bara utnyttja matchans fördelar till ansiktet och håret? Blanda två matskedar matchapulver med två matskedar sheasmör och två deciliter kokosolja för att göra ditt eget närande och återfuktande bodybutter hemma! Du kan också använda matcha till att göra dina egna badbomber och andra badprodukter.

Se till att använda japansk matcha av högsta kvalitet så får du de renaste och bästa fördelarna för en effektiv och renande detox!

Dela med