• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Vad är skillnaden mellan grönt, vitt och svart te?

Vad gör grönt te annorlunda än svart te svart te. Är någon av dem bättre för dig än den andra? Läs mer om skillnaderna mellan dessa olika typer av te.

Både vita, svarta och gröna teer kommer från teplantan Camellia sinensis. Vita teblad skördas vid en yngre ålder än gröna teblad. Vitt te anses sällsynta och är oftast dyrare än grönt te eftersom den endast kan handplockas under några dagar under våren och måste hanteras med omsorg. Skillnaden mellan olika typer av teer handlar om bearbetning och oxidation av tebladen.

Grönt te genomgår däremot mer bearbetning än vitt te. Vitt te kokas snabbt och torkas sedan medan green tea delvis är jäst. Först ångas det så att alla antioxidanter kvarstår i det gröna teet. Svart te är däremot är helt jäst. Eftersom vita och gröna teer behandlas varsamt är de inte alltför bearbetade och de behåller de flesta av sina kraftfulla antioxidanter. Green tea är fyllt med nyttiga antioxidanter.

Vitt te

Vitt te smakar även annorlunda till grönt te. Vitt te är känt för en mjukare, mildare och sötare smak.

Vitt te innehåller samma typer av antioxidanter som grönt te. Men grönt te innehåller en större mängd antioxidanter. Dessa antioxidanter har visat sig ha många hälsofrämjande egenskaper då de kan öka hälsan och välbefinnandet samt hjälpa till att sänka kolesterolnivån. Detta kan öka viktminskningen. Koffeinet i green tea har visat sig ha en positiv effekt för ökad viktminskning så det är ofta mer fördelaktigt att välja grönt te istället för vitt te då grönt innehåller mer koffein och antioxidanter. Grönt te innehåller ca 20 g koffein, jämfört med vitt som innehåller runt 15g. I jämförelse, innehåller svart te runt 45 mg. Svart te innehåller låg nivå av antioxidanter vilket gör green tea mer nyttigt.

Grönt te

För att producera grönt te skördas bladen och därefter ångas de. Denna process stoppar så att bladen oxideras och därmed behåller bladen sin färg och sitt höga innehåll av antioxidanterr. Japanskt Matcha Grönt te är gjort på 100 % rent grönt te och är känt för att vara viktminskande och fettförbrännande.

Grönt te är definitivt ett mycket hälsosamt tillägg till kosten. Anledningen till att ofta green tea är rekommenderat istället för vitt te är att det har undersökts ingående och visat sig vara mycket effektivt för viktminskning. Ett tips när man köper vitt eller grönt te i kapselform eller i tepåse är att alltid välja en 100 % naturlig produkt.

Svart te

För att producera svart te, är bladen skördas och vissna och sedan krossas, sönderrivet, skrynkligt eller rullas och tillåts oxidera innan de torkas. Som ett resultat bladen mörkna och utveckla en starkare smak och arom.

Vilken sorts te har mer antioxidanter?

Grönt och svart te innehåller båda antioxidanter som kan förebygga vissa sjukdomar. I åratal har man fokuserade på hälsoegenskaper av green tea som innehåller en stor mängd antioxidanter med mängder av hälsofördelar.

Extrakt med green tea tas med det huvudsakliga syftet att ge människor antioxidanter som kan öka hälsa, välbefinnande och viktminskning. Det finns många positiva fördelar med grönt te, då grönt te innehåller en längre mängd koffein än svart te och kaffe undviks även de negativa effekterna av koffein så som stress och nervositet.

Japanskt Matcha Green Tea

Japanskt Matcha Green Tea är en typ av japanskt grönt te, som odlas i solen och görs enbart av de yngre plantorna. Växterna skördas för hand och bearbetas i stenkvarnar till pulver. Extraktets antioxiderande egenskaper är upp till 137 gånger större än någon annan typ av grönt te och tillhör därför kategorin Super foods . Dessutom gör innehållet av vitaminer, mineraler, klorofyll och karoten tillskottet mer värdefullt än normalt grönt te, ger den typiska smaragdgrön och dess intensiva doft. Du kan beställa ditt extrakt av Japanskt Matcha green tea direkt från weightworld.se och börja med ditt nya effektiva tillskott redan imorgon. Beställer du vardagar innan klockan 17:00 kan du få din beställning redan imorgon.