kolhydratsblockerare och viktminskning

WeightWorld

Vita bönor: 5 fakta om denna naturliga kolhydratsblockerare

Föreställ dig att du kan äta alla kolhydrater du vill och ändå inte gå upp i vikt? Visst låter det toppen? Kolhydratsblockerare är tänkta att fungera precis så! Extrakt från vita kidneybönor har blivit allt mer populärt som en naturlig kolhydratsblockerare. Lär dig vetenskapen bakom detta kosttillskott och avgör om det är värt din tid och dina pengar.

1. Varför är extrakt från vita kidneybönor en så populär kolhydratsblockerande ingrediens?

kolhydratsblockerare och viktminskning

Extrakt från vita bönor används i vikthanteringstillskott för sin förmåga att naturligt stoppa komplexa kolhydrater och förhindra upptaget av stärkelse. När du äter en komplex kolhydrat producerar din kropp ett särskilt enzym som heter alfa-amylas och det är den som omvandlar komplexa kolhydrater till enkla kolhydrater som kroppen kan ta upp.

Och det är här som kolhydratsblockerare kommer in i bilden. När du äter kolhydrater och tar en kolhydratsblockerare så förhindrar den att din kropp bryter ned de komplexa kolhydraterna till enkla sockerarter. Den komplexa kolhydraten kan då inte tas upp av kroppen utan fortsätter vidare ut i tarmarna utan att brytas ned.

Med det sagt, så betyder det inte att du kan äta precis vad du vill bara för att du tar en kolhydratsblockerare. Om du äter en massa sockerstinnt godis och onyttiga snacks så går det inte att komma undan kalorierna.

2. Sambandet mellan extrakt från vita kidneybönor och en låg-kolhydratskost

Extrakt från vita kidneybönor framtaget för att hjälpa överviktiga personer som vill gå ned i vikt genom att träna och motionera men som kämpar med kosten.

Kort sagt, om du dagligen äter 300 gram kolhydrater och vill äta rent utan att behöva ge upp dina favoritkolhydrater så kan ett tillskott med extrakt från vit kidneyböna hjälpa dig att boosta din viktminskning.

3. Hur mycket kalorier innehåller vita bönor?

En halv kopp fiberrika och kolesterolfria vita bönor ger dig 125 kalorier och bidrar med hela 18% av ett dagsbehov på 2000 kalorier.

4. Vilket näringsvärde har vita bönor?

kolhydratsblockerare och viktminskning

Är vita bönor nyttigt? Ja det är det! De är rika på essentiella näringsämnen, B-vitaminer och E-, och k-vitamin. Men den framförallt viktigaste vitaminen i vita bönor är folat.

5. Finns det några biverkningar av extrakt från vit kidneyböna?

Extrakt från vita kidneybönor är tryggt och säkert att inta om man följer den rekommenderade dosen. Men kolhydratsblockerare är inte tänkta att användas långsiktigt, utan mer som en kort extra boost till din viktminskning. Och, om du är allergisk mot bönor ska du naturligtvis undvika det.

Var kan man köpa extrakt från vita kidneybönor?

Om du är intresserad av ett kosttillskott med extrakt från vita kidneybönor ska du leta efter ett av hög kvalitet, som följer GMP-riktlinjerna och som har testats för säkerhet och effektivitet. Om du är vegan eller vegetarian ska du alltid kolla innehållsförteckningen då några kolhydratsblockerare kan innehålla animaliska biprodukter. Det smidigaste sätt att köpa kolhydratstoppare med extrakt från vita kidneybönor på är att beställa det online. Då kan du jämföra produkter och priser och läsa recensioner så att du vet att du får den bästa och mest prisvärda produkten.