Hur får man en smalare midja på 1 vecka?

Vill du uppnå en timglasfigur precis som din favoritskådespelare? Har en smal midja varit din dröm och känner du ofta att det är något omöjligt att uppnå? Det här inlägget ger dig fantastiska tips som kan hjälpa dig att få en smalare midja; till och med inom en vecka!

Ändra din kost

Ändra din kost

Vetenskapliga studier visar att äta fullkornsprodukter, tillsammans med frukt och andra grönsaker, hjälper dig att minska mängden fett du intar. Att äta fullkorn är mer hälsosamt eftersom det inte innehåller några konserveringsmedel. Detta är ett av de bästa sätten att bli smalare inom en vecka. Kom ihåg att frukt ibland innehåller höga sockerhalter och att äta för många frukter kan vara kontraproduktivt.

Läkare säger att man bör reducera sin kost med 3500 kalorier för att förlora ett halvt kilo. Tröskeln för en hälsosam viktminskning är ungefär ett kilo per vecka, så svält dig inte med modedieter. Ät hälsosammare, inte mindre och du kan även kombinera detta tips med waist trainers som formar midjan för att öka dina resultat och kostförändringar.

En hälsosam kost är även en hållbar kost. Att ligga på kaloriunderskott kommer endast leda till att kroppen går på svältläge vilket kan göra så att din metabolism och fettförbränning istället saktas ner och gör det svårare för dig att gå ner i vikt och behålla den vikten. Det viktigaste när det kommer till att få en smalare midja och även en platt mage är att äta hälsosamt men även så att man blir mätt.

Detta betyder att man ska äta en bra mix av protein, nyttiga kolhydrater och mycket grönt. Magert kött som till exempel kyckling eller kalkon är bra alternativ. Man måste heller inte undvika alla kolhydrater, vilket många verkar tro. Bulgur, fullkornsris och potatis är alternativ på långsamma och nyttiga kolhydrater att använda sig utav i sin matlagning.

Drick mer vatten

Drick mer vatten

En annan viktig sak att göra när man försöker gå ner i vikt är att dricka mer vatten. Detta hindrar din kropp från att förvirra törst med hunger. Drick mer vatten för att minska tendensen att hetsäta. Det är även bra för hud och hår.

Drick cirka 8 glas vatten per dag. Det kan låta som mycket om man inte är van vid det men det är enkelt att få i sig om man ser till att komma ihåg det. Ett tips att få i sig nog med vatten är att sätta ett larm på mobilen som påminner dig att dricka ett glas vatten var åttonde timme. Välj även bort till exempel juicer och läsk (även om de är utan socker) och ta istället vatten.

Fokusera på kvalitet, Inte kvantitet

Fokusera på kvalitet, Inte kvantitet

Vanligtvis äter personer som är på diet ingenting i stället för att äta hälsosam mat som inte tillför överflödigt fett eller socker till din kropp. Hemligheten till att gå ner i vikt är att äta mer hälsosamma måltider som inte tillför din kropp överskottskalorier.

Om man äter för lite leder det ofta till att ens blodsocker sjunker och man blir så pass hungrig att man äter onyttigheter. Kroppen reagerar på hungern genom att göra att man blir sugen på till exempel socker och kolhydrater och helt plötsligt trycker man i sig bullar på fika-pausen för att man valde att skippa lunch. Frukost, lunch och middag är alla viktiga mål och även mellanmål däremellan. Se till att hålla dem hälsosamma och äta så att du blir mätt så kommer det bli lättare att hålla dig ifrån onyttigheter.

Träna

Träna

Undrar du hur man får en smalare midja på en vecka? Träning är den perfekta lösningen! Ja, den mest självklara saken att göra för att bli smalare är att träna. Att du får en smalare midja beror alltså på hur hårt du är villig att arbeta. Du kommer endast se resultat när du anstränger dig och engagerar dig i utmaningen. Se däremot till att du är försiktig och börjar gradvis. Peppa inte upp dig inför första dagen och överansträng eller skada dig. Öka intensiteten på träningen gradvis.

Gör upp en träningsplan där du börjar på grundnivå och arbetar dig igenom alla steg tills du utför mer intensiva och längre träningspass. För en träningsdagbok eller uppdatera Twitter för att påminna dig om vad du ska göra. Ofta när man tillkännager något offentligt så känner man sig mer skyldig att göra det.

Efter en tid kommer du att kunna träna regelbundet utan att känna dig sliten och ointresserad. Förutom att ge dig en smalare midja kommer detta också se till att du lever ett hälsosammare liv.

Du kan även utföra träning som specifikt riktar sig till midjan kombinerat med regelbundet användande av shapewear för kvinnor. Den här sortens träning är väldigt viktig; även om man inte kan fokusera viktminskning just på midjan så kan man definitivt göra särskilda motionsövningar som tonar och förlänger dina mittsektionsmuskler.

Bygg dina bröst- och axelmuskler

Bygg dina bröst- och axelmuskler

Det bästa sättet att göra någonting smalare är genom att göra det runt omkring se större ut. När du tränar din överkropp, dina axlar och bröstmuskler, så ser midjan smalare ut. Du bör fundera på att utföra axel- och bröstövningar.

Tyvärr så är dessa muskelgrupper något kvinnor ofta hoppar över på grund av att de inte vill se “för stora” ut. Att träna bröst och axlar kommer inte göra så att du ser ut som en bodybuilder. Dessa muskler är faktiskt väldigt viktiga att träna för ett tonat utseende. Så börja träna din överkropp lite mer! Det finns flera olika sätt att träna dessa muskelgrupper som både kan utföras på gym och hemma om du har några lättare vikter till hands.

Klädsel

Klädsel

Ett annat sätt att få en smal midja är genom att klä dig i en tränings korsett som sätter fokus på midjan. Att ha på sig en träningskorsett eller waist trainer som det också kallas kan vara ett bra sätt att framhäva midjan. Det ger en illusion av en timglasfigur, vilket automatiskt gör att din midja ser smalare ut och vid regelbundet användande kan det även leda till permanenta resultat.

En Waist trainer kan används runt midjan 3-6 timmar per dag i 3 månader. Den verkar för att strama åt midjan och därför göra den smalare samtidigt som den kan stimulera fettförbränningen. Den kan användas både när man utför vardagliga sysslor som handla mat eller sitter på kontoret men är även populär att ha på sig på gymmet för att öka ens fettförbränning under tiden man tränar.

Att använda en waist trainer kan till en början med ge illusionen av en mindre midja vilket är positivt om man till exempel ska på en speciell tillställning där man vill se lite extra trimmad ut. Men vid regelbunden användning kan man även få långvariga resultat av användandet.

Detta är bara några enkla sätt att få en smalare midja på en vecka. Berätta gärna om dina egna klädidéer eller särskilda träningsövningar du har använt dig av för att minska ditt midjemått.

Gör en tarmrensning

Gör en tarmrensning

Ibland kan en svullen och uppblåst mage ge intrycket av att man är större än vad man egentligen är. Detta är något många lider av och kan ofta vara på grund utav förstoppning. Ett naturligt sätt att behandla det problemet är genom att äta mer fibrer. Om detta inte fungerar kan man testa en tarmrensning för att rensa systemet på ett hälsosamt sätt. Det kan hjälpa mot en uppblåst mage och därmed få bort den jobbiga känslan av att inte kunna knäppa jeansen!


Dela med