Fungerar aktivt kol verkligen?

Många har hört talats om aktivt kol och dess många hälsofördelar. Det finns ett flertal anledningar till att använda den naturliga detoxprodukten för att förbättra kroppens inre och yttre. Men fungerar det verkligen? Läs vidare här för att ta reda på svaret!

Vad är aktivt kol?

aktivt kol tabletter

Då och då dyker det upp nya hälsotrender som hela världen tycks hoppa på. Det är ofta man hör att allt och alla använder det ena och det andra för att förbättra hälsan, och man vill inte vara den som är sist med att testa. Aktivt kol är en av dessa hälsosamma trender som många höjt till skyarna. Och med all rättighet! Men medan man kanske ofta hört talats om att folk använder sig utav detta ämne för både inre och yttre hälsa är det färre som vet exakt vad aktivt kol är och hur det fungerar. Läs vidare här så kommer vi berätta mer kring detta ämne!

Aktivt kol har använts för medicinska syften i århundraden. Dess många användningsområden är tack vare dess detoxande förmåga. Aktivt kol är som namnet antyder tillverkat av kol. Genom en process som kallas för aktivering kombineras kol med olika gaser och utsätts för väldigt höga temperaturer. När denna process utförs bildas små fickor av utrymme - kallat för porer - på ytan av kolet. Just denna yta gör att det aktiva kolet kan fånga upp giftiga ämnen och kemikalier och få ut dem ur kroppen.

Aktivt kol för vitare tänder

När man förstått vad aktivt kol är kanske man även vill få en bättre bild utav vad det kan göra. Det naturliga ämnet kan användas för en mängd olika saker. Som tidigare nämnt har det bland annat länge använts inom medicin för att hjälpa mot förgiftningar i kroppen. Det har även ofta används som detox och för att hjälpa med magproblem som svullen mager och mycket gaser. Det finns flera användningsområden för det men ett av de mest populära är för att bleka tänderna hemma.

Aktivt kol tandblekning har blivit mer och mer populärt de sista åren. Det finns tandkrämer med aktivt kol, pulver att använda på tänderna och munskölj med ämnet i. Allt för att få till det perfekta vita leendet.

Har du sett bilder på folk som glatt poserar med svarta tänder med tandborsten i högsta hugg? Det kanske inte ser ut som något som kommer bidra till vitare tänder, men faktumet är att aktivt kol har visat sig fungera som tandblekning och kan förbättra den generella munhälsan.

Aktivt kol är poröst och drar åt sig kemikalier och andra orenheter. Detta gör att det kan förbättra munhälsan eftersom att de får bort alla de skadliga ämnena. Samtidigt kan det även bidra till att tänderna blir vitare genom att det drar toxiner från munnen och tar bort fläckar. Dess porösa egenskaper tillåter kolet att dra åt sig det som fläckar ner och gör dina tänder gula och kan därför ge dig ett skinande vitt leende!

Hur man bleker tänderna med aktivt kol

aktivt kol på tandborste

Nästa fråga är då - hur gör man? Att använda aktivt kol för vitare tänder är enkelt. Det finns en mängd olika produkter som kan användas. Det finns som sagt bland annat tandkrämer som innehåller det och som enkelt kan användas precis som vanlig tandkräm. Det mest effektiva sättet är dock att använda det rena ämnet som inte blandats ut med något annat.

Det går att köpa det som pulver men fungerar även utmärkt att öppna en av aktivt kol kapslar och tömma ut pulvret i en liten skål för användning. Processen är enkel och effektiv:

  1. Blöt din tandborste och doppa den försiktigt i pulvret eller häll försiktigt pulvret från kapseln över tandborsten. Var försiktig eftersom att pulvret kan lämna fläckar på ytor som handfat.
  2. Borsta försiktigt tänderna i små cirklar. Se till att du gör det ordentligt och får med alla tänder. Låt sedan ämnet sitta i munnen i cirka två minuter så det får verka ordentligt.
  3. Spotta och skölj ur munnen ordentligt och se till att ingenting av pulvret är kvar i munnen. Var försiktig när du gör detta så att inget av ämnet fläckar ner ditt handfat utan skölj av ordentligt direkt.
  4. Om du märker att det är svårt att få bort det svarta är detta inget att bli rädd för. Använd bara en annan tandborste och blöt den för att sedan borsta tänderna försiktigt och skölj sedan munnen igen.
  5. Följ dessa steg regelbundet när du borstar tänderna.

Att borsta tänderna med aktivt kol kan leda till att tänderna blir vitare men också att bakterier försvinner och munhälsan blir bättre. Det går även att mixa pulvret med vatten innan användning för att skapa en typ av kräm att använda.

Fungerar det?

Aktivt kol är helt naturligt. Som med alla naturliga medel fungerar det olika från person till person. Något som fungerar för en person på en gång kan ta veckor att verka för någon annan. Dock har aktivt kol haft mycket positiva resultat hos många människor och det finns en anledning till att så många använder sig utav det för att bleka tänderna hemma.

Så, fungerar det? Många som testat skulle säga ja och det har blivit otroligt populärt av den anledningen. Men för att se om det fungerar för dig är det bara att prova dig fram och hitta vad som fungerar bäst för dig.

Andra fördelar med aktivt kol

Förutom att ge dig ett vitare leende finns det en mängder med hälsofördelar hos aktivt kol.

Det kan användas som en detox för att rena kroppen från gifter och slaggprodukter. En detox är viktigt att göra med jämna mellanrum då kroppen samlar på sig toxiner som man inte mår bra av. Aktivt kol kan vara ett effektivt sätt att bli av med dessa gifter på.

Ett annat populärt användningsområdet hos dessa kapslar är att hjälpa maghälsan. Många lever med en stressad mage som visar detta genom att bli svullen, krampig och gasig. Detta kan lätt bli ett jobbigt problem i vardagen. Aktivt kol har visat sig kunna hjälpa mot detta genom dess porösa egenskaper som tar bort de ämnena som får magen att må dåligt.

I slutändan är det dessa egenskaper som får aktivt kol att fungera på det sättet de gör. Många av de problem vi lider av - ont i magen till dålig hud - är på grund av gifter i kroppen. Vi utsätts dagligen för toxiner i luften och slaggprodukter i mat och dryck. Att bli av med dessa gifter kan vara svaret på hur man blir av med dessa problem.

Fler problem än vi tror handlar om att vi har gifter och kemikalier i kroppen som inte hör hemma där. Att rena kroppen, tänderna, huden och allt annat från de kan leda till att vi blir av med allt från magont till finnar. Och såklart, för att få vitare tänder!

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med