GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Vilka är hälsofördelarna med aktivt kol?

Aktivt kol är populärt både som tillskott, tandkräm och hudvård. Det används för allt från magproblem till ansiktsmask för ung och frisk hud. Det har en mängd hälsofördelar som kan hjälpa både ditt inre och ditt yttre. Läs vidare här för att ta del av 5 hälsofördelar med aktivt kol!

Vad är Aktivt Kol?

svart kol

När man hör ‘kol’ tänker man oftast inte på hälsofördelar och vitare tänder. Tankarna går kanske till grillen i trädgården och kolet man använder för den. Aktivt kol är dock annorlunda. Precis som namnet föreslår så är det aktiverat kol vilket betyder att kolhaltigt material som till exempel trä har värmts upp vid en hög temperatur för att skapa kol och sedan oxiderats.

Genom denna process skapas aktivt kol med väldigt många små hål på ytan som gör den porös och tillåter det att dra åt sig olika kemikalier.

Här nedan kommer fem hälsofördelar med aktivt kol som visar vad det kan göra för att hjälpa dig må bättre.

1. Detox

Vi kommer dagligen i kontakt med gifter och föroreningar som påverkar vår kropp och hälsa negativt. I dagens samhälle är det kanske inte så konstigt att kroppen behöver renas med jämna mellanrum. Bor man i en storstad finns det avgaser och gifter överallt och mat och dryck innehåller ofta färgämnen och konserveringsmedel som kroppen inte mår bra av.

Det finns många olika sätt att rena och detoxa kroppen på. Aktivt kol har länge används just för detta ändamål. Ett av Aktivt Kols användningsområden är nämligen att är att ta bort toxiner och kemikalier genom att föreningar binder sig till ytan av aktivt kol vilket möjliggör snabbare eliminering av ämnena samtidigt som absorptionen i kroppen förhindras.

På grund av att aktivt kol sägs kunna rensa kroppen på toxiner har det till och med används vid överdoseringar och alkoholförgiftning. Det är känt för att kunna suga upp gifter och göra sig av med dem istället för att låta kroppen absorberar dem.

Om man regelbundet använder aktivt kol som detox kan det ta bort oönskade toxiner från din kropp och kan leda till att man blir piggare, får en bättre fungerande tarm och renar kroppen på gifter och föroreningar.

2. Tandblekning

Ett av det mest populära hälsofördelarna av aktivt kol är för tandblekning. De allra flesta vill gärna ha så vita tänder som möjligt och det är något många lägger mycket tid och pengar på. Dock räcker det inte alltid att borsta tänderna ordentligt utan många är ute efter ett sätt att bleka tänderna hemma för att spara tid och pengar - men ändå få ett skinande leende. Aktivt kol kan vara sättet att uppnå detta!

Precis som nämnt tidigare så drar aktivt kol ut toxiner från kroppen. Om det appliceras på tänder gäller även samma sak här, det tar bort föroreningar. Detta gör att aktivt kol är ett utmärkt sätt att rena tänderna på för det kan ta bort bakterier och orenheter, precis som när man borstar tänderna som vanligt. Men samtidigt verkar det även mot fläckar på tänderna och kan därför leda till en vitare nyans!

Att använda aktivt kol för att bleka tänderna hemma är enkelt och effektivt. Använd pulvret inuti kapslarna och doppa en blöt tandborste i det. Borsta sedan tänderna precis som du vanligtvis skulle gjort. Det kan se lite konstigt ut eftersom hela munnen kommer bli svart men oroa dig inte - det försvinner. Låt pulvret sitta i munnen i cirka två minuter när du borstat tänderna och spotta sedan ut det. Skölj munnen ordentligt för att bli av med den svarta färgen.

Tänk på att pulvret från kapslarna kan lämna färg om det hamnar på ytor så var försiktig så att du inte spiller eller låter det vara i handfatet allt för länge.

Använd regelbundet och du kan komma att märka att munnen känns ren, fräsch och dina tänder blivit vitare!

3. Hudvård

aktiv kol ansiktsmask

När vi pratar om hälsa pratar vi oftast om kroppens inre funktioner. Hur vi kan göra kroppen hälsosam inifrån. När vi pratar om hudvård är det oftast de yttre faktorerna vi nämner och huruvida vi kan göra det bättre och bli av med ytliga blemmor. Det vi egentligen borde göra är att prata om det inre och yttre tillsammans!

Precis som med resterande kroppen drar huden åt sig otroligt mycket smuts och toxiner. Dessa kan skapa de ytliga problem vi ser som finnar, pormaskar, oljig hud osv. Att använd aktivt kol för huden kan göra så att gifter och smuts dras bort från den inre delen av kroppen som i sin tur annars hade påverkat det yttre av huden.

Användning av aktivt kol för hud kan göras på olika sätt. Antingen kan man ta det som tillskott för att rena hela kroppen och därmed dra bort gifter som även kan påverka huden. Man kan även använda hudvård som innehåller aktivt kol som appliceras direkt på huden. Det går till exempel att använda det som ansiktsmask eller ansiktstvätt för att göra sig av med de yttre toxinerna som fastnar på huden på grund av föroreningar etc.

Många säger även att aktivt kol hjälp mycket mot oljig hud. Om du har problem med överdrivet oljig hud, speciellt i t-zonen, kan det vara bra att testa att använda en ansiktsmask gjord på aktivt kol!

4. Anti-Aging

Att hålla huden rynkfri och hålla borta fina linjer är något många drömmer om. Med åldern kommer även synliga tecken på detta på det yttre vilket många gärna undviker. Medan grått hår är enkelt att färga är det desto svårare med huden. Det finns en mängd olika anti-aging hudvårdsprodukter som sägs kunna hjälpa hålla huden len och fin längre. Ett naturligt anti-aging medel är faktiskt just aktivt kol.

Huden mår som sagt dåligt av toxiner, kemikalier och andra orenheter. Men det kan leda till mer än finnar och pormaskar, det kan även skynda på ålderstecken. Om man konstant utsätter huden för toxiner så kan även rynkor bildas tidigare än om du tar hand om din hud ordentligt.

Aktiv Kol har visat sig kunna ge jämnare och fastare hud. Det sägs nämligen boosta produktionen av kollagen vilket är viktigt för hudens elasticitet och ungdom. För att ta del av aktivt kols anti-aging fördelar kan du använda dig utav aktiv kol kapslar eller hudvårdsprodukter som innehåller ämnet. Man kan även enkelt göra egna ansiktsmasker av rent aktivt kol direkt ur kapslarna.

5. Svullen och krampande mage

aktiv kol kapsel

Aktivt kol kapslar används ofta för de som har problem med magen. Många lider av svullen och bråkig mage som ofta gör ont och leder till gaser eller andra tarmproblem. Det kan vara väldigt jobbigt och leda till att man desperat försöker ändra om hela sin diet och livsstil för att fixa problemet. Att ha konstant svullen och gasig mage är dock något som många löst genom att använda sig utav aktivt kol.

En svullen, gasig mage kan förstöra hela ens dag. Det kan leda till att ens kläder sitter dåligt och att man känner sig konstant obekväm. Om man vill hjälpa mot problem med svullen och gasig mage kan man testa att ta kapslar med aktivt kol precis innan eller efter man äter. Detta sägs kunna absorbera de ämnen som producerar gas och gör att magen blir svullen.

Aktivt kol är även känt för att hjälpa den generella matsmältningshälsan. Att ta aktivt kol kapslar kan hjälpa påverka matsmältningen och göra så att kroppen inte absorberar de skadliga ämnena som finns i det man äter. Detta kan hjälpa kroppen att smälta maten bättre och göra så att man inte får ont i magen, blir gasig eller uppsvälld efter att man ätit.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med