5 effektiva tips för att lindra bristningar under graviditeten

Din hud består främst av elastin och kollagenproteiner som bara kan tänja ut sig till en viss gräns. När den gränsen är nådd börjar proteinerna brytas ned och efterlämnar bristningar som ofta uppkommer vid graviditet.

Varje minsta steg du tar för att motverka detta från början kommer att ha stor betydelse om du inte vill dras med envisa bristningar efter förlossning. De flesta kvinnor kan intyga att om de hade försökt motverka det tidigt så hade de haft lättare att få bort bristningar senare. Så om du undrar vad du kan göra för att förhindra bristningar under graviditeten, då ska du följa de här 5 tipsen:

 1. Derma Roller

  En derma roller är ett säkert och effektivt verktyg för att boosta kollagenbildningen. Det är också känt som mikronålar och kan användas hemma. En klassisk derma roller har ett roterande hjul med pyttesmå nålar och ett bekvämt handtag.

  När du använder en derma roller sticker nålarna huden och skapar mikrosår som triggar kollagenproduktionen. När huden svarar på behandlingen genom att producera mer kollagen börjar även bristningen att läka.

  Kollagenet stimulerar också blodflödet och får huden att kännas fyllig och slät igen vilket bidrar ytterligare till att minska intrycket av bristningar under graviditeten.

 2. Hydrolyserat kollagen

  Kollagen är nödvändigt för att boosta och bevara hudens elasticitet. Bortsett från att hålla en kost rik på proteiner såsom kyckling, fisk, nötkött, kalkon, lamm och ägg kan du också ta ett kosttillskott med kollagen.

  Hydrolyserat kollagen i form av tillskott kan stärka kollagenformationen i huden. Även om det inte finns någon substantiell forskning som bevisar kosttillskottens effektivitet så upplever många en märkbar förbättring i huden när de tar ett potent kosttillskott med hydrolyserat kollagen.

 3. Havrebaserade kroppsskrubbar

  Havregryn är en billig ingrediens som effektivt kan hjälpa dig motverka och bli av med bristningar. Använd grynen för att göra en grynig och smulig kroppsskrubb. Genom att exfoliera huden med havreskrubben avlägsnar du döda hudceller minskar gradvis intrycket av bristningarna. Men kom ihåg att smörja in dig med en återfuktande lotion efter duschen för att återfukta huden.

 4. Kräm mot bristningar

  Att applicera en kräm med naturliga ingredienser mot bristningar är ett av de snabbaste sätten att få bort bristningar. För maximalt resultat ska du applicera krämen efter en varm dusch när porerna fortfarande är öppna. Massera varsamt in krämen i huden där du har bristningar under minst 2 minuter och låt den sen absorberas helt. Applicera krämen 2 gånger om dagen för synligt resultat. Du kan också göra detta i förebyggande syfte för att motverka att få bristningar på magen, brösten eller höfterna.

 5. Mandel- och kokosolja

  Detta är en helt naturlig och kraftfullt effektiv kombination för att bli av med bristningar under graviditeten. Blanda lika delar av oljorna och massera in regelbundet för bästa resultat.

Bonustips: Håll dig återfuktad

Vatten är den bästa behandlingen för att slippa bristningar när du är gravid. När huden hålls återfuktad kan den upprätthålla elasticiteten du behöver för att slippa få bristningar. Att dricka vatten blir extra viktigt under tredje trimestern då din blodvolym fördubblas och din kropp behöver mer vatten. Så se till att dricka minst 2 liter vatten om dagen för att stötta din kropp för att slippa få bristningar under graviditeten.

Hur får man bort bristningar som redan uppkommit?

Om du redan har bristningar kan du överväga laserbehandling. Den här lösningen är trygg och effektiv för att bli av med envisa bristningar. Ett par sessioner kan behövas för att få bort bristningarna.

När du väntar barn har du mycket att tänka på. Vad ska barnet heta, se till att du äter rätt saker, motionera regelbundet och göra plats för barnet i ditt liv och hem! Glöm inte bort att ta hand om din hud för att motverka bristningar i all uppståndelse och förväntan. Börja med att få i dig vätska, återfukta din hud och ge den all näring den behöver. Du kommer att vara glad att du började i tid!

Dela med