Gratis frakt vid köp över 599 kr
Se alla Recept Desserter

Chiafrö, vanilj och hallonpudding

Ingredienser:

  • 400 ml mandelmjölk (du kan även använda vanlig mjölk eller kokosmjölk - det är upp till dig)
  • 100 ml naturell eller grekisk yoghurt
  • 3 tsk honung, lönnsirap eller rismalt
  • 3 tsk äkta vaniljextrakt
  • 100g chiafrön
  • 250 g färska eller frysta hallon

Du behöver även fyra glasburkar till servering.

Instruktioner:

  1. Använd en gaffel och mosa hallonen till en puré.
  2. Blanda resten av ingredienserna i en annan skål men spara 40 ml av yoghurten.
  3. Häll hälften av hallonpurén i blandningen.
  4. Kyl den i 30 minuter i kylen.
  5. Dela upp chiafröblandningen i 4 glasburkar.
  6. Addera resten av hallonpurén ovanpå och sedan ytterligare ett lager chiafröblandning. Du kommer ha ett vitt, ett rött och ytterligare ett vitt lager.
  7. Dela upp de 40 ml yoghurt som finns kvar i de fyra glasburkarna.

Servingsförslag: Toppa med myntablad eller färska hallon som dekoration. Du kan även toppa yoghurten med havregryn som på bilden.