Gratis frakt vid köp över 599 kr
Se alla Recept Frukost

Frukostbröd med chiafrön och banan

Ingredienser:

  • 4 stora, mogna mosade bananer
  • 2 ägg
  • 100 g finhackade dadlar
  • 3 fulla msk yoghurt
  • 50 g torkad kokosnöt
  • 3 msk chiafrön
  • 300 g self-raising vetemjöl
  • ¼ tsk bikarbonat
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk vaniljextrakt
  • En nypa kanel

Du behöver även:

  • En brödform.
  • Bakplåtspapper eller margarin till brödformen.
  • Folie.

Servingsförslag: bre ett lager cottage cheese på och toppa med hallon för ett sött pålägg.

Instruktioner:

  1. Värm ugnen till 180°C.
  2. Täck brödformen med bakplåtspapper eller smörj den med margarin.
  3. Addera banan och ett ägg i taget i en stor skål och vispa ordentligt.
  4. Vänd ner dadlar, yoghurt, kokosnöt och chiafrön.
  5. Sikta ner resterande ingredienser förutom mjölken.
  6. Addera 2 msk mjölk för en jämn konsistens. Häll ner smeten i brödformen.
  7. Grädda i 30 minuter, täck sedan med folie och fortsätt grädda i 20-30 minuter tills brödet är gyllenbrunt.

Tips: Testa limpan med en provsticka. Stick ner den i mitten av limpan, om den är ren när den kommer ut är limpan klar. Om inte, låt den grädda i ytterligare 5 minuter och testa igen.