Se alla Recept Frukost

Havremuffins med chiafrön, linfrön och banan

Ingredienser:

  • 1 msk linfrön
  • 3 nästan övermogna mosade bananer
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 30 ml solrosolja
  • 130 ml mandel eller sojamjölk
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 msk lönnsirap
  • 3 msk chiafrön
  • 1 tsk havssalt
  • 1¼ tsk bikarbonat
  • 100 g self-raising vetemjöl
  • 145 g self-raising fullkornsmjöl
  • 75 g havregryn
  • 75 g farinsocker
  • En nypa kanel
  • En nypa ingefära

Instruktioner:

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Fyll en muffinsplåt med 12 muffinsformar.
  3. Blanda linfröna med 3 msk vatten.
  4. Addera banan, vaniljextrakt, olja, mandelmjölk, vinäger och lönnsirap i en mixer och blanda tills smeten är slät. Du kan även göra detta för hand men du får bäst resultat med en mixer.
  5. Blanda de övriga ingredienserna i en annan bunke, spara ½ msk havregryn och 1 tsk socker till senare.
  6. Häll den släta banansmeten i bunken med de andra ingredienserna och rör om med en stor metallsked.
  7. Dela upp smeten i muffinsformarna.
  8. Innan du gräddar, strö över havregrynen och sockret som du sparat.
  9. Grädda i 25 minuter eller tills de har rest sig och blivit gyllenbruna.