• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Hur du blir av med bristningar och ärr

Följande tips hjälper dig att reda ut vad du bör och inte göra för att hindra nya ärr från att bildas och det kan hjälpa dig att reducera och bli av med gamla ärr med Remescar eller andra metoder.

Om du som de flesta kvinnor har du några bristningar eller ärrr. Detta kan kännas som en livslång påminnelse av den tid du ramlade från din cykel vid 6 års ålder, den knäoperation du gjorde i gymnasiet eller en brännskada i köket. Huden består huvudsakligen av kollagen, en proteinfiber som normalt finns i hudens andra skiktet och dessa märken är kroppens sätt att reparera sig själv. Det finns som tur är flera olika metoder som du kan använda dig av för att bli av med ärren.

Lyckligtvis kommer många ärr blekna med tiden. För dem som inte gör det, kan nya rutiner som laserbehandlingar eller ärrstift från Remescar och andra produkter för ärrborttagning minimera dem avsevärt. Men det bästa du kan göra är att arbeta förebyggande. Att behandla sår snabbt och korrekt är effektiv för att minska uppkomsten och utvecklingen av ärr oavsett om du använder dig av naturliga metoder mot ärr så som massage eller ärrstift och krämer från Remescar.

Undvik följande behandlingar

Badda inte ett sår med väteperoxid. "Bubblorna från väteperoxid kan göra att du tror att det har en stark påverkan på ärret men väteperoxid är känd för att förstöra de nya hudceller som omedelbart börjar att växa. Prova istället en speciellt utformad produkt mot ärr så som de från Remescar.

Behandla inte såret med vitamin E. Trots vad du kan ha hört har E-vitamin visats i en University of Miami studie kunna försämra sårläkning. Dessutom testades en tredjedel av patienterna även utvecklat en allergiskreaktion. Remescar erbjuder flera olika produkter helt utan vitamin e mot bristningar och ärr.

Undvik starkt solljus

Utsätt inte nya ärr för solen. Ultravioletta strålar kan bromsa läkningsprocessen och eftersom de stimulerar melanocyter (de celler som producerar pigment), kan de orsaka mörka missfärgningar. När du är utomhus bör du ha ett solskyddsmedel med SPF 15 eller högre. I Remescar Remescar ™ silicone scar cream ingår även ett solskydd så du slipper fundera på detta.

Låt såret andas

Att låta ett sår "andas" är ett gammalt talesätt som faktiskt kommer att fördröja läkningen med så mycket som 50 procent. "Fukt förhindrar bildandet av en hård sårskorpa, som fungerar som ett hinder för utvecklingen av ny vävnad", säger hudläkare Bruce Katz, MD, en associerar klinisk professor vid Columbia University College of Physicians och kirurger, styrelseledamot i Juva Hud och Laser Center i New York City. Forskare råder att behandla det drabbade området dagligen med en ett läkande ärrstift, till exempel Remescar Scar stift, som kommer att förhindra infektion, en annan hinder för helande av huden.

Massera huden

Massera ärret när ytan är helt läkt. Massage hjälper till att bryta ner de täta banden av kollagen som fäster underliggande vävnads en gemensam reaktion på kejsarsnitt, blindtarmsoperationer eller hand sår. När huden har vuxit över såret kan det hjälpa med att försiktigt massera området med lotion i en cirkulära rörelser under 15 till 30 sekunder ett par gånger om dagen. Har du bristningar efter till exempel en graviditet eller viktförändring kan du maximera läkningen genom att massera in en salva så som Remescar ™ Stretch Marks cream på dina ärr. Salvan från Remescar öka kollagennivåerna i huden och hjälper dina ärr att läka och återställer samtidigt huden.

Laserinjektioner

Ignorera inte ärr som är upphöjda, kliande eller röda. Detta kan vara ett tecken på infektion eller en allergiskreaktion mot en kräm eller ett bandage. Injektioner av kortikosteroider kan minska inflammation och bryta ner överskott av ärrvävnad. Dessutom, om du vet att ärret är placerat någonstans som gör det extra svårt att leva med (till exempel, om det är på ditt ansikte eller särskilt synligt) så bör du tala med din läkare under ett tidigt stadium om laserbehandling. Laserbehandlingar eller behandling med Remescar av ärr när de är "färska" (sex till åtta veckor efter en skada) kan förbättra läkningen av dem oerhört. Det viktiga är ofta att reagera och påbörja behandlingen av ärren i tid säger Dr Katz, vars studier visar att när ärr behandlas tidigt med Remescar är chansen att de reduceras dubbelt så stor som vid senare behandling.

Fråga din läkare hur du kan ta bort externa stygn innan de lämnar ärr mest effektivt. För att förhindra dessa små knölar som bildas på vardera sidan av snittet och bli permanenta påminnelser är det ofta viktigt att rutinmässigt ta bort stygn efter en vecka och du kan påskynda detta genom att använda en kräm från Remescar products