Hur du blir av med bristningar och ärr

Följande tips hjälper dig att reda ut vad du bör göra och inte göra för att hindra nya ärr från att bildas samt reducera och bli av med gamla ärr.

Hur du blir av med bristningar och ärr

Har du som de flesta några bristningar eller ärr på din kropp? Detta kan kännas som en livslång påminnelse av den tid du ramlade från din cykel vid 6 års ålder, den knäoperation du gjorde i gymnasiet eller en brännskada i köket. Huden består huvudsakligen av kollagen, en proteinfiber som normalt finns i hudens andra skikt och dessa märken är kroppens sätt att reparera sig själv. Det finns som tur är flera olika metoder som du kan använda dig av för att bli av med ärren.

Lyckligtvis kommer många ärr blekna med tiden. För dem som inte gör det, kan nya rutiner som laserbehandlingar eller en dermaroller från Eco Masters och andra produkter för ärr borttagning minimera dem avsevärt. Men det bästa du kan göra är att arbeta förebyggande. Att behandla sår snabbt och effektivt för att minska uppkomsten och utvecklingen av ärr oavsett om du använder dig av naturliga metoder mot ärr, laserbehandling eller dermaroller.

Går det att minska bristningar?

Du kan välja att följa ett strikt detoxprogram tre till sju dagar (eller mer, men detta rekommenderas inte eftersom din hälsa kan äventyras) eller helt enkelt att inkludera vissa kosttillskott, prova en kräm mot bristningar eller genomföra dietförändringar till din vanliga rutin för att avgifta din kropp och bli av med bristningar. Om du vill kan du kombinera dessa metoder.

En kräm mot bristningar kan vara till nytta för de flesta människor som lider av ojämn hy. Prova tex en kräm mot bristningar från Skinception.

Orden "detox" och "avgiftning" kan få dig att tänka på en eländig diet under 7 dagar där du inte konsumera något annat än vatten, cayennepeppar och citronsaft. Men en detox kan vara enkel och njutbar med rätt medel och kan leda till fantastiska hälsofördelar om du upplever oförklarlig trötthet, bristningar, hudirritation, allergier, oregelbundna tarmrörelser, mindre infektioner eller svårighet att fokusera.

Undvik följande behandlingar

Undvik följande behandlingar

Badda inte ett sår med väteperoxid. Bubblorna från väteperoxid kan göra att du tror att det har en stark påverkan på ärret men väteperoxid är känd för att förstöra de nya hudceller som omedelbart börjar att växa. Prova istället en speciellt utformad produkt mot ärr så som en dermaroller eller en ärrkräm.

Behandla inte såret med vitamin E. Trots vad du kan ha hört har E-vitamin visats i en University of Miami studie kunna försämra sårläkning. Dessutom testades en tredjedel av patienterna även utvecklat en allergisk reaktion.

Gifter kan ansamlas i blodet och en kräm mot bristningar eller en detox och kostförändring kan hjälpa dig med att ta bort bristningar. Levern spelar en viktig roll i detta, eftersom den behandlar föroreningar i blodet för eliminering. Njurar, tarmar, hud, lymfa, och lungor rensa också på gifter men när hela systemet inte fungerar korrekt kan det påverka kroppen negativt och göra att du har svårare att gå ner i vikt, det kan även leda till att du får bristningar, sämre hud och och mår sämre. Detta kan ofta avhjälpas med en kräm mot bristningar.

Undvik starkt solljus

Utsätt inte nya ärr för solen. Ultravioletta strålar kan bromsa läkningsprocessen och eftersom de stimulerar melanocyter (de celler som producerar pigment), kan de orsaka mörka missfärgningar. När du är utomhus bör du ha ett solskyddsmedel med SPF 25 eller högre.

Låt såret andas

Att låta ett sår "andas" är ett gammalt talesätt som faktiskt kommer att fördröja läkningen med så mycket som 50 procent. "Fukt förhindrar bildandet av en hård sårskorpa, som fungerar som ett hinder för utvecklingen av ny vävnad", säger hudläkare Bruce Katz, MD, en associerar klinisk professor vid Columbia University College of Physicians och kirurger, styrelseledamot i Juva Hud och Laser Center i New York City.

Massera huden

Massera ärret när ytan är helt läkt. Massage hjälper till att bryta ner de täta banden av kollagen som fäster underliggande vävnads en gemensam reaktion på kejsarsnitt, blindtarmsoperationer eller hand sår. När huden har vuxit över såret kan det hjälpa med att försiktigt massera området med lotion i en cirkulära rörelser under 15 till 30 sekunder ett par gånger om dagen. Har du bristningar efter till exempel en graviditet eller viktförändring kan du maximera läkningen genom att massera in en salva så som Skinception Intensive Stretch Mark Therapy på dina bristningar. Den ökar kollagennivåerna i huden och återställer huden.

Laserinjektioner

Laserinjektioner

Ignorera inte ärr som är upphöjda, kliande eller röda. Detta kan vara ett tecken på infektion eller en allergisk reaktion mot en kräm eller ett bandage. Injektioner av kortikosteroider kan minska inflammation och bryta ner överskott av ärrvävnad. Dessutom, om du vet att ärret är placerat någonstans som gör det extra svårt att leva med (till exempel, om det är på ditt ansikte eller särskilt synligt) så bör du tala med din läkare under ett tidigt stadium om laserbehandling. Laserbehandlingar eller behandling med kräm eller olja när de är "färska" (sex till åtta veckor efter en skada) kan förbättra läkningen av oerhört. Det viktiga är ofta att reagera och påbörja behandlingen av ärren i tid säger Dr Katz, vars studier visar att när ärr behandlas tidigt är chansen att de reduceras dubbelt så stor som vid senare behandling.

Fråga din läkare hur du kan ta bort externa stygn innan de lämnar ärr mest effektivt. För att förhindra dessa små knölar som bildas på vardera sidan av snittet och bli permanenta påminnelser är det ofta viktigt att rutinmässigt ta bort stygn efter en vecka och du kan påskynda detta genom att använda en ärrkräm från Eco Masters.

Livsmedel för att bli av med bristningar

Livsmedel för att bli av med bristningar

Lyckligtvis, är några extrema åtgärder inte är nödvändiga för dig att få din kropp i balans i kombination med en naturlig kräm mot bristningar. Naturen har försett oss med ett överflöd av livsmedel som naturligt kan detoxa och renar våra kroppar då de hjälper oss att uppnå balans och näring.

Överväga att inkludera nedanstående livsmedel i din dagliga kost för att upprätthålla en balanserad kropp och rena kroppen naturligt i kombination med en kräm mot bristningar. Du kan också prova en diet huvudsakligen bestående av dessa livsmedel för en viss tid (2-4 dagar) för att ren kroppen och uppnå en bättre hälsa. Det är känt är att vara mycket mindre smärtsamt än en mer dramatisk tarmrensning som utförs på kliniker.

Kom ihåg att alltid hålla kroppen återfuktad med krämer och gels för kroppen. För en extra kick, drick grönt te som innehåller en speciell typ av antioxidanter som kallas katekinerna (en flavonoid) vilken ökar leverfunktionen och hjälper rena kroppen från föroreningar. Det finns inga vetenskapliga bevis att dessa livsmedel kan reducera bristningar men dess höga näringsinnehåll och kraftfulla egenskaper har ofta en positiv effekt på hud och ditt välmående.

Gurka: innehåller i genomsnitt ca 95 % vatten och bidrar till att spola ut gifter och rena kroppen samtidigt som den levererar kraftfulla näringsämnen. Denna ingrediens ingår ofta i en kräm mot bristningar.

Vitlök: stimulerar levern att uppmuntra produktionen av avgiftning enzymer.

Broccoli: levererar en stor dos av vitaminer och verkar neutraliserande och eliminera gifter.

Linser: extremt fiberrika (1 kopp kokt har 62,5% av ditt rekommenderade dagliga intag!), Linser stödjer i eliminering av gifter, bidrar till lägre kolesterol, och ökar din blodsockerbalans.

Rovor: lastade med antioxidanter och svavelhaltiga näringsämnen (Utan svavel, kan kroppen inte riktigt avgifta sig från ämnen så som läkemedel, miljögifter och tungmetaller), rovor innehåller också fytonäringsämnen kallas glukosinolater som hjälper aktivera och reglera avgiftning enzymer.

Solrosfrön: dessa små flisor av solsken är inte bara höga på selen och E-vitamin, men de kan också hjälpa med leverns avgiftning kapacitet och förhindra kolesterol bygga upp i blodet och artärer. Var noga med att välja organiskt som deras höga fett och olja ger dem möjlighet att enkelt suga upp kemikalier som används i tillverkningsprocessen.

Valnötter: ingjuta kroppen med hälsosamma omega-3 oljor kan de effektivt hjälpa dig med din avgiftning i kombination med en kräm mot bristningar.

Gurkmeja: stimulerar leverfunktionen. (Också ett bra komplement till din diet för din hälsa).

Röd paprika: när det gäller detox så är C-vitamin en av gräddan av vitamin grödan därför att den förändrar gifter i lättsmält material. En röd paprika innehåller ca 3 gånger mer C-vitamin än en apelsin.

Grapefrukt: en klass för sig då grapefrukt sänker kolesterolet, förebygger njursten och hjälper matsmältningssystemet, vilket skiljer det från andra citrusfrukter.

Vattenkrasse: håller fria radikaler från celler, aktiverar detox enzymer i levern och är ett naturligt vätskedrivande. Det är även ofta använt för att hjälpa kroppen bli av med celluliter och bristningar i både i kost och i din kräm mot bristningar.

Mungbönor: används av ayurvedisk läkare i tusentals år, absorberar det lättsmält bönor giftiga rester från tarmväggarna.

Kronärtskockor: fullproppat av cynarin, vilket ökar galla produktion och främjar matsmältningen.

Fullkorn: full av näringsämnen och antioxidanter, fullkornsprodukter är otroligt hög i olösliga fibrer, hålla dig regelbundet, vilket är särskilt viktigt när avgiftning.

Dela med