• Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Hur du blir av med bristningar och ärr

Följande tips hjälper dig att reda ut vad du bör och inte göra för att hindra nya ärr från att bildas och det kan hjälpa dig att reducera och bli av med gamla ärr med Remescar eller andra metoder.

Om du som de flesta kvinnor har du några bristningar eller ärrr. Detta kan kännas som en livslång påminnelse av den tid du ramlade från din cykel vid 6 års ålder, den knäoperation du gjorde i gymnasiet eller en brännskada i köket. Huden består huvudsakligen av kollagen, en proteinfiber som normalt finns i hudens andra skiktet och dessa märken är kroppens sätt att reparera sig själv. Det finns som tur är flera olika metoder som du kan använda dig av för att bli av med ärren.

Lyckligtvis kommer många ärr blekna med tiden. För dem som inte gör det, kan nya rutiner som laserbehandlingar eller ärrstift från Remescar och andra produkter för ärrborttagning minimera dem avsevärt. Men det bästa du kan göra är att arbeta förebyggande. Att behandla sår snabbt och korrekt är effektiv för att minska uppkomsten och utvecklingen av ärr oavsett om du använder dig av naturliga metoder mot ärr så som massage eller ärrstift och krämer från Remescar.

Går det att minska bristningar?

Du kan välja att följa ett strikt avgiftningsprogram för tre till sju dagar (eller mer, men detta rekommenderas inte eftersom din hälsa kan äventyras) eller helt enkelt att inkludera vissa kosttillskott, prova en kräm mot bristningar eller genomföra dietförändringar till din vanliga rutin för att avgifta din kropp och bli av med bristningar. Om du vill kan du kombinera dessa metoder.

En tre till sju dagars detoxprogram eller att prova kräm mot bristningar kan vara till nytta för de flesta människor. Specifikt så kanske du vill prova en detox eller en kräm mot bristningar från Skinception om du upplever oförklarlig trötthet, bristningar, hudirritation, allergier, oregelbundna tarmrörelser, mindre infektioner, svårighet att fokusera, eller någon annan mild lidande.

Orden "detox" och "rengöring" kan få dig att frammana en bild av en eländig diet under en sju-dagars plan att konsumera något annat än vatten, cayennepeppar och citronsaft. Men en detox kan vara tvärt om och leda till fantastiska hälsofördelar även kombinerat med en kräm mot bristningar!

Undvik följande behandlingar

Badda inte ett sår med väteperoxid. "Bubblorna från väteperoxid kan göra att du tror att det har en stark påverkan på ärret men väteperoxid är känd för att förstöra de nya hudceller som omedelbart börjar att växa. Prova istället en speciellt utformad produkt mot ärr så som de från Remescar.

Behandla inte såret med vitamin E. Trots vad du kan ha hört har E-vitamin visats i en University of Miami studie kunna försämra sårläkning. Dessutom testades en tredjedel av patienterna även utvecklat en allergisk reaktion. Remescar erbjuder flera olika produkter helt utan vitamin e mot bristningar och ärr.

Gifter kan ansamlas i blodet och en kräm mot bristningar eller en detox och kostförändring kan hjälpa dig med att ta bort bristningar. Levern spelar en viktig roll i detta förfarande, eftersom den behandlar föroreningar i blodet för eliminering. Njurar, tarmar, hud, lymfa, och lungor rensa också på gifter men när hela systemet inte fungerar korrekt kan det påverka kroppen negativt och göra att du har svårare att gå ner i vikt, det kan även leda till att du får bristningar, sämre hud och och mår sämre. Detta kan ofta avhjälpas med en kräm mot bristningar.

Undvik starkt solljus

Utsätt inte nya ärr för solen. Ultravioletta strålar kan bromsa läkningsprocessen och eftersom de stimulerar melanocyter (de celler som producerar pigment), kan de orsaka mörka missfärgningar. När du är utomhus bör du ha ett solskyddsmedel med SPF 15 eller högre. I Remescar Remescar ™ silicone scar cream ingår även ett solskydd så du slipper fundera på detta.

Låt såret andas

Att låta ett sår "andas" är ett gammalt talesätt som faktiskt kommer att fördröja läkningen med så mycket som 50 procent. "Fukt förhindrar bildandet av en hård sårskorpa, som fungerar som ett hinder för utvecklingen av ny vävnad", säger hudläkare Bruce Katz, MD, en associerar klinisk professor vid Columbia University College of Physicians och kirurger, styrelseledamot i Juva Hud och Laser Center i New York City. Forskare råder att behandla det drabbade området dagligen med en ett läkande ärrstift, till exempel Remescar Scar stift, som kommer att förhindra infektion, en annan hinder för helande av huden.

Massera huden

Massera ärret när ytan är helt läkt. Massage hjälper till att bryta ner de täta banden av kollagen som fäster underliggande vävnads en gemensam reaktion på kejsarsnitt, blindtarmsoperationer eller hand sår. När huden har vuxit över såret kan det hjälpa med att försiktigt massera området med lotion i en cirkulära rörelser under 15 till 30 sekunder ett par gånger om dagen. Har du bristningar efter till exempel en graviditet eller viktförändring kan du maximera läkningen genom att massera in en salva så som Remescar ™ Stretch Marks cream på dina ärr. Salvan från Remescar öka kollagennivåerna i huden och hjälper dina ärr att läka och återställer samtidigt huden.

Laserinjektioner

Ignorera inte ärr som är upphöjda, kliande eller röda. Detta kan vara ett tecken på infektion eller en allergisk reaktion mot en kräm eller ett bandage. Injektioner av kortikosteroider kan minska inflammation och bryta ner överskott av ärrvävnad. Dessutom, om du vet att ärret är placerat någonstans som gör det extra svårt att leva med (till exempel, om det är på ditt ansikte eller särskilt synligt) så bör du tala med din läkare under ett tidigt stadium om laserbehandling. Laserbehandlingar eller behandling med Remescar av ärr när de är "färska" (sex till åtta veckor efter en skada) kan förbättra läkningen av dem oerhört. Det viktiga är ofta att reagera och påbörja behandlingen av ärren i tid säger Dr Katz, vars studier visar att när ärr behandlas tidigt med Remescar är chansen att de reduceras dubbelt så stor som vid senare behandling.

Fråga din läkare hur du kan ta bort externa stygn innan de lämnar ärr mest effektivt. För att förhindra dessa små knölar som bildas på vardera sidan av snittet och bli permanenta påminnelser är det ofta viktigt att rutinmässigt ta bort stygn efter en vecka och du kan påskynda detta genom att använda en kräm från Remescar products

Livsmedel för att bli av med bristningar

Lyckligtvis, är några extrema åtgärder inte är nödvändiga för dig att få din kropp i balans i kombination med en naturlig kräm mot bristningar. Naturen har försett oss med ett överflöd av livsmedel som naturligt kan detoxa och renar våra kroppar då de hjälper oss att uppnå balans och näring.

Överväga att inkludera nedanstående livsmedel i din dagliga kost för att upprätthålla en balanserad kropp och rena kroppen naturligt i kombination med en kräm mot bristningar. Du kan också prova en diet huvudsakligen bestående av dessa livsmedel för en viss tid (2-4 dagar) för att ren kroppen och uppnå en bättre hälsa. Det är känt är att vara mycket mindre smärtsamt än en mer dramatisk tarmrensning som utförs på kliniker.

Kom ihåg att alltid hålla kroppen återfuktad med krämer och gels för kroppen. För en extra kick, drick grönt te som innehåller en speciell typ av antioxidanter som kallas katekinerna (en flavonoid) vilken ökar leverfunktionen och hjälper rena kroppen från föroreningar. Det finns inga vetenskapliga bevis att dessa livsmedel kan reducera bristningar men dess höga näringsinnehåll och kraftfulla egenskaper har ofta en positiv effekt på hud och ditt välmående.

Gurka: innehåller i genomsnitt ca 95 % vatten och bidrar till att spola ut gifter och rena kroppen samtidigt som den levererar kraftfulla näringsämnen. Denna ingrediens ingår ofta i en kräm mot bristningar.

Vitlök: stimulerar levern att uppmuntra produktionen av avgiftning enzymer.

Broccoli: levererar en stor dos av vitaminer och verkar neutraliserande och eliminera gifter.

Linser: extremt fiberrika (1 kopp kokt har 62,5% av ditt rekommenderade dagliga intag!), Linser stödjer i eliminering av gifter, bidrar till lägre kolesterol, och ökar din blodsockerbalans.

Rovor: lastade med antioxidanter och svavelhaltiga näringsämnen (Utan svavel, kan kroppen inte riktigt avgifta sig från ämnen så som läkemedel, miljögifter och tungmetaller), rovor innehåller också fytonäringsämnen kallas glukosinolater som hjälper aktivera och reglera avgiftning enzymer.

Solrosfrön: dessa små flisor av solsken är inte bara höga på selen och E-vitamin, men de kan också hjälpa med leverns avgiftning kapacitet och förhindra kolesterol bygga upp i blodet och artärer. Var noga med att välja organiskt som deras höga fett och olja ger dem möjlighet att enkelt suga upp kemikalier som används i tillverkningsprocessen.

Valnötter: ingjuta kroppen med hälsosamma omega-3 oljor kan de effektivt hjälpa dig med din avgiftning i kombination med en kräm mot bristningar.

Gurkmeja: stimulerar leverfunktionen. (Också ett bra komplement till din diet för din hälsa).

Röd paprika: när det gäller detox så är C-vitamin en av gräddan av vitamin grödan därför att den förändrar gifter i lättsmält material. En röd paprika innehåller ca 3 gånger mer C-vitamin än en apelsin.

Grapefrukt: en klass för sig då grapefrukt sänker kolesterolet, förebygger njursten och hjälper matsmältningssystemet, vilket skiljer det från andra citrusfrukter.

Vattenkrasse: håller fria radikaler från celler, aktiverar detox enzymer i levern och är ett naturligt vätskedrivande. Det är även ofta använt för att hjälpa kroppen bli av med cellulit och bristningar i både i kost och i din kräm mot bristningar.

Mungbönor: används av ayurvedisk läkare i tusentals år, absorberar det lättsmält bönor giftiga rester från tarmväggarna.

Kronärtskockor: fullproppat av cynarin, vilket ökar galla produktion och främjar matsmältningen.

Fullkorn: full av näringsämnen och antioxidanter, fullkornsprodukter är otroligt hög i olösliga fibrer, hålla dig regelbundet, vilket är särskilt viktigt när avgiftning.