WeightWorld Logo

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Chlorella

Chlorella används för att stärka immunförsvaret samtidigt som det är känt för att bromsa åldrandeprocessen. Detta naturliga tillskott ökar dina energinivåer, stöder fettförbränningen och hjälper till att detoxa kroppen.
Läs mer

Alla produkter i denna kategori

ett gront pulver i en vit skal mot en vit bakgrund

Chlorella är ett naturlig tillskott som är känt för att öka din energi, stöder fettförbränningen och hjälpa kroppen att bli av med metaller såsom bly och kvicksilver från kroppen.

Med sitt ursprung i Taiwan och Japan är denna superalg rik på näringsämnen såsom aminosyror, klorofyll, betakaroten, kalium, fosfor, biotin, magnesium och B- vitamin. Detta är en blågröna alg som det är kusin till spirulina och med många kraftfulla egenskaper.

Studier har visat att tillskottet gynnar hela kroppen genom att stödja en sund hormonell funktion, god hälsa, bidrar till att motverka effekterna av cellgifter och strålning, sänka blodtryck och kolesterol och stödja avgiftningen av våra kroppar.

Den rika gröna färgen kommer från den höga koncentrationen av klorofyll. Vi är alla tillsagda att äta mer gröna bladgrönsaker för en god hälsa men ibland kan det vara svårt att få i sig de 5-7 grönsaker per dag som rekommenderas av dietister och läkare i funktionsmedicin.

Medan pressning av frukt och grönsaker är ett annat alternativ, är den tid det tar helt enkelt för mycket för de flesta människor. Ärligt talat är de flesta gröna bladgrönsakerna bleka i jämförelse med de hälsofördelar som tillskottet har. Med detta tillskott kan du få alla fördelar på ett enkelt sätt i antingen pulver eller tablettform.

Näringfakta

När du är på väg att se varför detta tillskott är en av de mest näringsrika livsmedel i världen.

3 matskedar av rent Chlorella, oavsett om det är pulver eller tabletter, innehåller:

  • Protein 16 gram
  • Vitamin A 287% av det rekommenderade dagliga intaget
  • Vitamin B2 71% av det rekommenderade dagliga intaget
  • Vitamin B3 33% av det rekommenderade dagliga intaget
  • Järn 202% av det rekommenderade dagliga intaget
  • Magnesium 22% av det rekommenderade dagliga intaget
  • Zink 133% av det rekommenderade dagliga intaget

Chlorella innehåller en stor mängd vitamin B1, vitamin B6 och fosfor. Som du ser så räcker det med en liten dos av detta tillskott för att få i sig maximalt med näringsämnen och vi rekommenderar 1 tsk per dag.

Det är lätt att se varför detta tillskott är rankad som ett av de 10 hälsosammaste livsmedlen i världen när man tittar på de näringstätheten. I själva verket är det per gram mycket mer näringsrik än andra gröna livsmedel så som grönkål, spenat och broccoli!

Hälsofördelar med chlorella

En av Chlorellas mest betydande hälsofördelar är att det hjälper kroppen att göra sig av med gifter finns i våra kroppar, inklusive bly, kadmium, kvicksilver, och uran och håller dem från att resorberas. Regelbunden konsumtion av denna mikroalg ökar energinivåerna och gör att du mår bättre.

Forskning som publiceras i tidsskriften The Nutrition Journal fann att efter 8 veckors regelbundet intag av algen, förbättrades immunförsvaret.

ett gront pulver i en vit skal och i en trasked med grona tabletter nedanfor och ett knippe med grona vaxter

Att gå ner i vikt är svårt, särskilt när vi åldras. I en studie publicerad i Journal of Medicinal, visade det sig att ett regelbundet intag av Chlorella resulterade i märkbara minskningar av kroppsfett procent. Det blir dessutom lättare för oss att gå ner i vikt när våra kroppar frigörs från gifter och detta leder även till att ämnesomsättningen ökas. Det är viktigt att rena vår kropp från gifter för att vi ska må bättre och hålla oss friska. Chlorella förmåga att omge gifter och tungmetaller som är bosatta i våra kroppar hjälper underlätta eliminering och förhindra fett från att ansamlas.

Organic Chlorella också kan bromsa åldrandeprocessen, vilket gör att du ser yngre ut. En studie som publiceras i tidskriften Clinical Laboratory visade att anledningen till att Chlorella är så effektiv för att stärka huden är att det naturligtvis ökar nivåer av vitamin A, C-vitamin och glutation i kroppen som eliminerar fria radikaler och skyddar dina celler.

Genom att bara ta en tesked eller ett par kapslar dagligen av en tillägg med Chlorella, kan du se resultat på så lite som på några veckor. Chlorella avgiftning är ett populärt sätt att detoxa på för att märka av fantastiska skillnader på kroppen.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.