• Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Dataskyddsförordningen

  Dina uppgifter är säkra hos oss

8 naturliga metoder för att bli av med ärr

Ärr kan uppstå i alla former och storlekar och är sällan något som du vill visa upp. Här är 8 naturliga sätt du kan prova för att behandla dina ärr. Tipsen sträcker sig från att täcka dem till att få bort ärr permanent med Remescars ärrstift och krämer.

Metod 1 av 8: Citron

Applicera citron på ärret. Citroner innehåller alfa-hydroxy syror (AHA) som bidrar till att avlägsna döda hudceller, hjälpa nya celler växer, och de kan även föra tillbaka viss elasticitet till huden på liknande sätt som ingredienser i Remescar ärrprodukter . Som ett naturligt blekmedel kan produkterna från Remescar hjälpa till att minska ärr men om du väljer att prova citron kan du testa detta tips:

 • Se till ärr och huden runt ärret rengörs grundligt
 • Tillsätt 1 tsk citronsaft på en bomullstuss
 • Gnid bomullstussen på det ärrade området
 • Låt det sitta i ca 10 minuter och skölj sedan bort det
 • Citronsaft kan göra huden känslig för ljus, så se till att bära solkräm efteråt om du vistas i starkt solsken

Metod 2 av 8: Honung

Honung kan också användas för att blekna ärr. Det är en naturlig fuktighetskräm som också finns i vissa krämer mot ärr så som Remescar, kan vara effektiva vid behandling av sår, och stimulerar vävnadsåterbildning.

 • Blanda 2 msk. rå honung med 2 msk. bakpulver
 • Massera i 3 minuter
 • Placera en varm tvättlapp över området
 • När tvättlappen har svalnat använda den för att torka området rent

Tips: Prova att blanda 2 msk. rå honung med 1 msk. bakpulver för att göra en återfuktande kräm för att minska acneärr

Metod 3 av 8: Lökextrakt

Detta är anti-inflammatorisk och kan hämma produktionen av kollagen i ett ärr, vilket gör det mindre märkbara på samma sätt som Remescar ärrprodukter.

Det återfinns normalt i en gel som du gnuggar på ärret. Denna process är lång och kan ta upp till flera månader innan du börjar se några resultat och om du inte vill prova dessa naturliga otestade metoder kan du använda dig av våra produkter från Remescar.

Metod 4 av 8: Aloe vera

Överväg att prova aloe vera gel. Aloe Veras anti-inflammatoriska egenskaper bidra till att minska hudirritationer och bidrar till att avlägsna döda hudceller från sår. Aloe vera kan också minska svullnad, hjälpa till att reparera skadade hudceller, och stärka nya hudceller.

Aloe vera kan hittas i många former inklusive geler, salvor och lotioner. Applicera och massera aloe vera direkt på ärrvävnad flera gånger om dagen.

Metod 5 av 8: Indiska krusbär

Använd Indiska krusbär. Detta är en stor källa till vitamin C och är mest effektivt om det tillämpas på en nyligen läkt området då det omedelbart hämmar bildningen av ärrvävnad.

Indiskakrusbär finns ofta i ett pulver eller en pastaform. Du kan även göra din egen pasta av Indiskakrusbär hemma genom att blanda pulvret med vatten eller olivolja. Massera sedan in pastan i huden på det drabbade området

Metod 6 av 8: Ärrstift

Remescar erbjuder många typer av produkter mot ärr på marknaden som har tagits fram efter många års av studier. Remescar Remescar ™ Stretch Marks cream har visat sig kunna reducera och släta ut huden naturligt och hjälpa dig att bli av med ärr och bristningar effektivt efter till exempel operation, graviditet, viktnedgång eller acne med hjälp av forskare från Remescar.

Metod 7 av 8: Prova gurka

Om du inte har möjlighet att prova en ärrbortagningskräm från Remescar finns några fler naturliga metoder. Gurkor är billiga, lätta att hitta och används vanligen för att göra huden mjukare och mera smidig. En bonus är att gurkorna är inte sura och är mycket osannolika att orsaka hudirritationer.

Gör din egen behandling genom att ta bort fröna och mosa gurkan tillsammans ca 4-5 myntablad i en mixer. Vispa en äggvita separat och lägga sedan detta till din mix.

 • Applicera blandningen på ärret och låt det verka i ca 20 minuter
 • Tvätta bort det med kallt vatten och använd en ren handduk att torka området
 • Upprepa detta regelbundet för att se de störst fördelar

Metod 8 av 8: Trädolja

Denna kraftfulla olja är anti-bakteriell och när den används på rätt sätt kan den successivt ta bort ärr, inklusive akne och operationsärr på liknande sätt som våra kraftfulla krämer från Remescar. Eftersom oljan är så stark, bör den spädas med vatten innan den appliceras på huden, och ska aldrig intas oralt.

Tillsätt en liten mängd trädolja med varmt vatten för att skapa en blandning. Tvätta det drabbade området med blandningen och skölj och försiktigt och torka bort det.

Du kan uppleva några stickningar eller lätt stickande efter att ha använt oljan, men det är mest sannolikt på grund av den antibakteriella medlen. Om svidande kvarstår kanske du vill sluta använda den och kontakta en hudläkare innan du fortsätter användningen. Remescar erbjuder flera olika produkter för dig som vill bli av med dina ärr vilka är vetenskapligt bevisat kan minska ärrbildningen och reducera nuvarande ärr.