• Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

8 naturliga metoder för att bli av med ärr

Ärr kan uppstå i alla former och storlekar och är sällan något som du vill visa upp. Här är 8 naturliga sätt du kan prova för att behandla dina ärr.

Har du ärr på kroppen? Ärr kan uppstå av olika anledningar. Många har ärr på både kropp och ansikte på grund av akne. Bristningar kan även vara ett problem man gärna blir av med. Eller så kanske man har synliga ärr på grund av en skada man råkat ut för eller vattkopporna från när man var barn. Det finns flera olika typer av ärr som alla kan se olika ut. Det finns även flera olika naturliga metoder att bli av med synliga ärr på.

Alla ärr är alltså olika. Det finns tre olika typer av vanliga ärr. Hypertrofiska ärr är oftast röda och tjockare. De är även upphöjda från huden. Dessa ärr är ofta mer synliga till en början med på grund av färgen och faktumet att de är upphöjda. Men med tiden kan hypertrofiska ärr bleka av sig själva vilket kan göra de mindre märkbara. Keloider är även de upphöjda från resterande hud och en röd/lila färg. Dessa typer av ärr är vanligare hos de med mörk hud. Medan de kan bleka i färgen så brukar de växa större än själva skadan vilket kan göra de mer synliga än andra ärr. Atrofiska ärr är till skillnad från de andra fördjupningar i huden. Dessa är de ärr man oftast får tack vare till exempel akne. Det ser ut som små runda gropar i huden och är oftast rätt små.

Metod 1 av 8: Citron

en stor och gul citron i narbild mot en vit bakgrund

Applicera citron på ärret. Citroner innehåller alfa-hydroxy syror (AHA) som bidrar till att avlägsna döda hudceller, hjälpa nya celler växer, och de kan även föra tillbaka viss elasticitet till huden.

 • Se till ärr och huden runt ärret rengörs grundligt
 • Tillsätt 1 tsk citronsaft på en bomullstuss
 • Gnid bomullstussen på det ärrade området
 • Låt det sitta i ca 10 minuter och skölj sedan bort det
 • Citronsaft kan göra huden känslig för ljus, så se till att bära solkräm efteråt om du vistas i starkt solsken

Metod 2 av 8: Honung

en glasburk fylld med honung med en traslev som droppar honung pa den mot en vit bakgrund

Honung kan också användas för att bleka ärr. Det är en naturlig fuktighetskräm som kan vara effektiv vid behandling av sår och stimulerar vävnadsåterbildning.

 • Blanda 2 msk rå honung med 2 msk bakpulver
 • Massera i 3 minuter
 • Placera en varm tvättlapp över området
 • När tvättlappen har svalnat använda den för att torka området rent

Tips: Prova att blanda 2 msk. rå honung med 1 msk. bakpulver för att göra en återfuktande ansiktsmask för att minska akneärr. Blanda tills det blir en röra och sätt i ansiktet. Låt verka i några minuter bara då du snabbt kommer känna av den i ansiktet och tvätta sedan bort. Använd en gång i veckan för bäst resultat!

Metod 3 av 8: Lökextrakt

en halv gul lok lutar mot tva hela gula lokar med ett gront blad bredvid. mot vit bakgrund

Detta är anti-inflammatorisk och kan hämma produktionen av kollagen i ett ärr, vilket gör det mindre märkbara.

Det återfinns normalt i en gel som du gnuggar på ärret. Denna process är lång och kan ta upp till flera månader innan du börjar se några resultat.

Metod 4 av 8: Aloe vera

flera delar av ett uppskart aloe vera blad ligger staplat pa hog mot en vit bakgrund

Överväg att prova aloe vera gel. Aloe Veras anti-inflammatoriska egenskaper bidra till att minska hudirritationer och bidrar till att avlägsna döda hudceller från sår. Aloe vera kan också minska svullnad, hjälpa till att reparera skadade hudceller, och stärka nya hudceller.

Aloe vera kan hittas i många former inklusive geler, salvor och lotioner. Applicera och massera aloe vera direkt på ärrvävnad flera gånger om dagen.

Metod 5 av 8: Indiska krusbär

tva grona krusbar med ett gront blad bakom mot en vit bakgrund

Använd Indiska krusbär. Detta är en stor källa till vitamin C och är mest effektivt om det tillämpas på en nyligen läkt området då det omedelbart hämmar bildningen av ärrvävnad.

Indiskakrusbär finns ofta i ett pulver eller en pastaform. Du kan även göra din egen pasta av Indiskakrusbär hemma genom att blanda pulvret med vatten eller olivolja. Massera sedan in pastan i huden på det drabbade området

Metod 6 av 8: Dermaroller

Mikronålning med dermaroller har blivit ett populärt alternativ då det är säkert och kostnadseffektivt. Mikronålning, även känt som kollagen induktions behandling, är en procedur som syftar till att förbättra hudens imperfektioner såsom akneärr, bristningar och rynkor. Den innefattar en enhet med små titannålar som rullas över ansiktet eller kroppen, skapar små, nästan osynliga mikrokanaler i hudens övre lager och ökar kollegen produktionen. Eco Master Dermaroller har visat sig kunna reducera och släta ut huden naturligt och hjälpa dig att bli av med ärr och bristningar effektivt efter till exempel operation, graviditet, viktnedgång eller akne.

Metod 7 av 8: Prova gurka

en gron gruka som ar uppskuren och staplad pa hog mot en vit bakgrund

Gurkor är billiga, lätta att hitta och används vanligen för att göra huden mjukare och mera smidig. En bonus är att gurkorna är inte sura och är mycket osannolika att orsaka hudirritationer. Det finns en anledning till att gurka används mycket inom skönhet och varför man så ofta ser bilder från lyxiga span på folk som ligger med ansiktsmask och gurkskivor på ögonen. Med tanke på gurkors höga innehåll av vatten är det kanske inte så konstigt att de är otroligt återfuktande. Det har även ett högt innehåll av C-vitamin vilket kan ha fantastiska egenskaper för huden.

Gör din egen behandling genom att ta bort fröna och mosa gurkan tillsammans ca 4-5 myntablad i en mixer. Vispa en äggvita separat och lägga sedan detta till din mix.

 • Applicera blandningen på ärret och låt det verka i ca 20 minuter
 • Tvätta bort det med kallt vatten och använd en ren handduk att torka området
 • Upprepa detta regelbundet för att se de störst fördelar

Metod 8 av 8: Nyponfröolja

en glasflaska med kork ar fylld med olivolja, en olivkvist ligger bredvid. mot vit bakgrund

Denna kraftfulla näringsrika olja är effektiv mot ärr, åldersfläckar och mogen hy då den innehåller retinol och hjälper huden att producera ny vävnad.

Massera in oljan på ärrat område och låt verka i 30-40 min. Torka eller tvätta bort eventuell överflödig olja.

Eco Masters erbjuder flera olika produkter för dig som vill bli av med dina ärr vilka är vetenskapligt bevisade att kunna minska ärrbildningen.

Rekommenderade Produkter