• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Vilka egenskaper har Mangostan?

Köp Pure Mangostan på WeightWorld.se som innehåller 100% rent extrakt från Mangostan vilket hjälper dig bekämpa övervikt och är fylld av antioxidanter, vitaminer och mineraler.

Mangostan har många fördelaktiga egenskaper. För det första det känt som ett hjälpmedel för övervikt tack vara dess antioxiderande egenskaper. På grund av detta har frukten blivit känd från Sydostasien och resten av världen. Nu är fruktens egenskaper kända över hela världen och har gjort frukten till mer än en tropisk frukt utan också till en viktig del för hälsa och välbefinnande i kroppen.

Positiva egenskaper

Mangosten är en tropisk frukt som tillhör gruppen Superfood för viktminskning tack vare de många positiva egenskaperna. Detta beror dels på den unika blandningen av höga antalet xantoner, antioxidanterna och även de anti-inflammatoriska egenskaperna som finns i frukten.

Antioxidanter i Mangostan

Antioxidanterna i frukten är kända för att vara anti-inflammatoriska och anti-kolesterol bekämpande vilket bidrar till att göra denna frukt en av de mest kraftfulla superfrukterna i naturen. Enligt experter bör varje person äta minst 5000 ORAC enheter av antioxidanter per dag. Detta kan jämföras med till exempel ett halvt glas apelsinjuice som innehåller mindre än 600 ORAC eller en halv kopp blåbär som innehåller 1700 ORAC. Frukten innehåller hela 24.000 ORAC och det gör extraktet till ett av de mest antioxidantrika på marknaden.

Extraktet är även känt för att minska riskfaktorerna för flera kända sjukdomar. Xantonerna i mangostan har antioxiderande egenskaper som är mer effektfulla än i den omtalade vitamin E. Effekterna av dessa antioxidanta egenskaper hos mangostan är synliga eftersom de motverkar fria radikaler, minska tecken på åldrande som rynkor och mörka ringar samt kan främja ökad elasticitet i huden.

Antidepressiva egenskaper

Superfrukten används för dess smärtstillande och antidepressiva egenskaper. Dessutom kan Mangosteen superfood bidra till att öka nivån av serotonin i kroppen. Detta är en signalsubstans som har ett stort antal viktiga egenskaper. Dels är serotin känt för att ha en betydande roll i reglering av sömn, förmåga att minska värk, öka koncentration och kontrollera humöret. Detta kan också leda till ökad viktminskning och ökad energi.

Låga nivåer av serotonin i kroppen kan ha extremt negativa konsekvenser för vår kropp så som ångest, depression och sömnsvårigheter. Låga nivåer av serotin är ofta förknippade med migrän och cirkulationsrubbningar som kan leda till åderbrock. Höga nivåer av serotonin kan minska dessa negativa effekter och ökad frisättning av endorfiner som är kopplade till välmående och humör förbättring.

Anti-inflammatoriska egenskaper

Mangosteen är också känd för att ha en viktig roll vid inflammationer. De typiska läkemedelstabletterna för huvudvärk innehåller ofta acetylsalicylsyra vilket fungerar spå samma sätt. Livsmedel med kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper som är mer värdefulla än du tror då de kan bidra till att minska smärta och öka välmående.

Mot allergier

Mangostan innehåller också xantoner som är välkända för sina antiallergiska egenskaper. Mangosteen har visat sig vara en värdefull hjälp för allergiker pågrund av de antibakteriella egenskaperna hos xantonerna i frukten. Dessa kan hjälpa till att bekämpa och lindra infektioner som uppstår till exempel pollenallergi och minska risken för att drabbas av bland annat förkylningsvirus och halsfluss.

Ett hjälpmedel för viktminskning

Mangosteen innehåller den perfekta kombinationen för dem som behöver gå ner i vikt eftersom det innehåller mycket fibrer och har flera egenskapen att rena kroppen och ökar mättnadskänslan. Under de senaste åren har mangostan i Sverige blivit allt mer och mer populär tack vare sina energigivande och viktminskande egenskaper. Superfrukten är även känd för att kunna öka prestationsförmågan. Egenskaperna hos superfrukten kan minska inflammationer och har egenskaper som kan minska risken för hjärtsjukdomar och diabetes. För att uppleva maximala fördelar av mangostan kan du nu köpa 100 % rent koncentrerat extrakt av super frukten utan några kända biverkningar.