• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Varför behöver din kropp en detox?

Detox (även kallad kroppsrengöring, avgiftning, detoxkur eller rening) är en metod som syftar till att befria kroppen från gifter och skadliga ämnen som påstås utövar oönskade effekter på människors hälsa på kort eller lång sikt.

En detoxkur omfattar vanligtvis en eller flera av följande: bantning, fasta, förbrukar enbart eller undvika vissa livsmedel (t.ex. fett, kolhydrater, frukt, grönsaker, juicer, örter, eller vatten), tarmrensning, terapi, detoxkur i kapselform eller avlägsnande av tandfyllningar.

Totala fettmängden

För att effektivt gå ner i vikt, detoxa kroppen hemma och snabba upp din ämnesomsättning så bör du först veta din basala ämnesomsättning (BMR), allmänt känd som din ämnesomsättning. En individs BMR är den mängd kalorier kroppen förbränner i vila medan den är i en vaken sinnestillstånd, enligt definitionen i det amerikanska rådet om Motion (ACE). Speciella handhållna enheter eller ett besök hos din läkare kan hjälpa dig att räkna ut din totala fettmängd.

Utgångspunkten för att rena kroppen med en detoxdiet är baserat på den forntida egyptiska och grekiska idén om gifter och slaggprodukter i de livsmedel som konsumeras. Dessa slaggprodukter och konstgjorda ingredienser kan ruttna och producera gifter som skadar kroppen, varvid vår kropp kan börja producera gifter som skadar kroppen. Även om en detoxkur idag används flitigt även idag har föreställningar om kroppens rengöring genomgått något av ett uppsving, tillsammans med många andra alternativa medicinska metoder. Även idag fortsätter undersökningar att lägga fram bevis om fördelarna med att göra en detoxkur för kroppen både för att öka välmående, energin, viktminskningen och förbränningen.

Detoxdieter

Detoxdieter är kostplaner eller kurer som hävdar att de har en avgiftande effekter. Den allmänna idén tyder på att de flesta livsmedel innehåller föroreningar: ingredienser som anses onödig för mänskligt liv, såsom smakförstärkare, färgämnen, bekämpningsmedel och konserveringsmedel. Dietister och läkare har generellt konstaterat att "detoxdieter" är ofarligt (om det inte resulterar i näringsbrist). Värdet och behovet av en detoxkur har ibland ifrågasatts på grund av bristande stöd för hur dessa gifter påverkar vår kropp. Men fördelarna och hälsoeffekterna som ofta upplevs av en detoxdiet bevisar tvärtemot att dessa kan ha stora hälsofördelar.

Detoxkur hemma

En detoxkur 10 dagar eller längre i kapselform handlar om att rena kroppen med ett naturligt tillskott som innehåller lite salt, och ibland kaffe eller örter som är speciellt kombinerade för att ta bort slaggprodukter som samlats och finns kvar i tjocktarmen och dessa leder till olika typer av virus, sjukdom, symptom och allmän ohälsa. Med en detoxkur i kapselform kan du rena kroppen hemma och öka ditt välmående, dina energinivåer och din förbränning.

En detoxdiet kan innebära att konsumera mycket begränsade uppsättningar av livsmedel (endast vatten eller juice, till exempel, en form av fasta), vilket eliminerar vissa livsmedel (t.ex. fetter) från kosten. Det kan även eliminera bearbetade livsmedel och dessa dieter är ofta höga i fiber. Förespråkarna hävdar att detta gör att kroppen att bränna lagrade fetter och hjälper kroppen att eliminera gifter och genom blod, hud, urin, avföring och när vi andas. Förespråkarna hävdar att saker som en förändrad kroppslukt stöder uppfattningen att detoxdiet har en renande effekt; James Dillard från Columbia University förklarar sådana fenomen indikerar kroppen genomgår en rening.

Detox genom att avlägsna kvicksilver

Utövare kan rekommendera en speciell typ av tandvård som en behandling och detoxdiet för att ta itu med kvicksilverförgiftning uppstår från konsumtion av förorenad fisk och från amalgamfyllningar. Det är viktigt att ha goda fyllningar för att undvika att kvicksilvergifter sänds ut genom kroppen.

Detoxplåster

Vissa typer av detoxande plåster kan användas för att bli av med gifter från kroppen. En version av detox kan även göras med ett detoxande fotbad som avger milda elektriska vågor. detoxplåster för fötter är mycket enkla att använda och appliceras på huden (vanligtvis foten). I båda fallen ses produktionen av en brun slaggprodukt efter en kort tidsanvändning. Detoxplåster och det detoxande fotbadet ändrar färg beroende på oxidation av gifter och slaggprodukter som lämnar kroppen.