• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Vad kan mangosteen göra för mig?

En av de mest effektiva naturliga sätt att öka vår allmänna hälsa är genom att äta mer frukt och grönsaker. Det finns massor av information på nätet hur du ska göra för att äta mer frukt och grönsaker. För att få i dig mer nyttigheter kan du även äta tillskott med 100 % mangosteen.

Vad är Mangosteen?

Mangostanfrukten (Garcinia mango) är en unik päronformad, söt, saftig och syrlig tropisk frukt som har en djup rödlila färg när den är mogen. Frukten växer på vintergröna träd på öarna i Sydostasien och det finns många hälsofördelar med mangosteen.Infödingar i asiatiska delar av världen kallar även mangosteen för "drottningen av frukter".

Träden som mangostan växer på kan bli mellan 6-25 meter höga. Träden har en mörkbrun eller nästan svart bark och tjocka läderartade och mörkgröna blad och de trivs i fuktiga varma områden så som regnskogar.

Vad kan mangostan göra för min hälsa?

Fördelarna med denna frukt har varit kända för människor i östra kulturer i åratal. Men de flesta människor i den västerländska kulturen börjar först nu bli medveten om de många viktiga fördelar med att konsumera mangostan.

Här är några av de mest kända fördelarna som mangostan kan ha för just dig:

Antioxidativa egenskaper

Det finns över 200 kända xantoner i naturen och 20 av dem finns i mangostan. Dessa xantoner bidra till att minska radikaler samt öka kroppens immunförsvar.

Hjälper till att reglera blodtryck och hjärtfrekvens

Tillskottet innehåller också höga halter av magnesium. Detta kan hjälpa till att kontrollera funktionen hos hjärtat, hålla hjärtfrekvens och blodtryck under kontroll samt främja en regelbunden hjärtrytm.

Förbättra matsmältningen

Fibererna som naturligt finns i mangosteen kan hjälpa de som lider av matsmältningsproblem att bättre reglera sina tarmsystem och förbättra matsmältningen. Detta kan leda till ökad hälsa och välmående.

Behandlar acne, mindre skärsår och olika hudproblem

I Sydostasien användes Mangosteen superfruit tidigt för att stoppa blödningar och hjälpa till med hudproblem så som akne. Idag finns frukten i många populära hudvårdsprodukter.

Att upprätthålla en hälsosam vikt

Den som söker ett naturligt och säkert sätt att behålla en hälsosam vikt kan öka sina chanser till viktminskning genom att ta tillskott med superfrukten. Mangostan är en kalorifattig frukt som är rik på vitaminer som ökar förbränningen. Frukten kan leda till att du får en smalare och mer hälsosam kropp samtidigt som dina energinivåer ökas. Frukten har också ett högt fiberinnehåll. Det är fiberinnehållet kombinerat med B- vitaminer som finns i superfrukten som hjälper dig att upprätthålla en hälsosam vikt. Tillskottet kan effektivt öka din ämnesomsättning och hjälpa till att skapa en mer effektiv funktion i matsmältningssystemet.

På grund av dessa fördelar är mangosteen ett bra tillskott för att upprätthålla en hälsosam livsstil då tillskottet har ett lågt kaloriinnehåll samtidigt som det är rikt på fibrer, vitaminer och mineraler.

Vart kan jag köpa mangosteen?

Mangostan är en av de bästa mest sällsynta frukter i världen. Det är odlad på mycket långsamt växande vintergröna träd i Sydostasien som inte tål temperaturer under 40 grader fahrenheit på speciella områden och därför finns de inte att få tag på någon annan stans i världen.

Det finns också alternativ för att köpa frukten i torkad, konserverad eller kapselform. Om du bor i Sverige är det mycket osannolikt att du kan hitta färska mangosteen i din lokala mataffär. Det bästa och enklaste sättet att få tag på Superfoods tillskott så som rent tillskott med mangosteen är genom att beställa dem från speciella återförsäljare. Du kan hitta tillskottet direkt här hos Weightworld.se och om du beställer idag kan du få ditt paket redan imorgon.