• Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Sex sätt att må bättre och gå ner i vikt

I den här artikeln kommer vi diskutera vikt och hur du kan minska din övervikt och må bättre. Oavsett om du vill gå ner i vikt, öka ditt immunförsvar och stärka din kropp så kan dessa tips hjälpa dig på vägen.

Vad orsakar övervikt?

Övervikt är när man väger mer än vad som är hälsosamt för kroppen. Kraftig övervikt kan leda till hälsoproblem som högt blodtryck, höga blodfetter och typ 2-diabetes. Om man har några av dessa problem eller känner att man är på väg att hamna där är det viktigt att rådgiva en läkare. Men vad är det som orsakar övervikt?

De största anledningarna bakom övervikt och fetma är hur man lever sitt liv. Ohälsosamma vanor ligger ofta som anledning till varför man går upp i vikt till en ohälsosam nivå. I dagens samhälle har det blivit enklare att gå upp i vikt än det var förut. Man rör inte lika mycket på sig längre då man ofta sitter stilla framför en skärm på jobbet och sedan går hem för att göra exakt samma sak. Det är även lätt att ta sig omkring utan att promenera då det finns transportmedel för de kortaste sträckorna. Samtidigt ökar tillgängligheten till snabbmat, sötsaker och onyttigheter.

Här är några av de vanligaste anledningarna till problem med övervikt:

Överdrivet mycket socker och salt i kosten - Ens kost och hur den är utformad är oftast den vanligaste anledning till övervikt och kraftig viktökning. Överskott av saltintag gör att kroppen behåller vatten och orsakar svullnad. Överdrivna sockernivåer kan göra utsöndring av natrium i kroppen svårt. Det finns tyvärr både överdrivet mycket socker och salt i mycket livsmedel och tillgängligheten till skräpmat blir allt större och större. Dessutom är det lätt att ohälsosam mat blir en vana. Det är lätt att falla in i ett mönster där man beställer hem pizza varje dag eller äter en fet och salt-rik lunch ute på stan.

Njurproblem - Njurinfektioner och sjukdomar hindrar normala funktioner och gör det svårt för kroppen att bli av med överflödig vätska och natrium.

Premenstruellt syndrom-ödem - förändringar i hormonnivåer före menstruationen kan öka risken för vätskeansamling och att du går upp i vikt.

Under graviditeten - vätskeretention, särskilt under tredje trimestern av graviditeten, är ganska vanligt.

Vistas i en ställning för länge - att bli sittande eller stående för länge kan leda till att vatten hålls kvar i vristerna och att du går upp i vikt. Det är många som är stillasittande i sina jobb och det är tyvärr allt vanligare att man är stillasittande under längre perioder hemma också. I dagens samhälle är det vanligt att vilja gå hem och sätta sig framför soffan för att kolla på TV eller datorn vilket gör att man inte rör på kroppen även efter man är klar på kontoret.

Brist på motion – regelbunden motion och fysisk aktivitet är nödvändigt för att gå ner i vikt. Många skippar även den vardagliga motionen som är viktig att få in i sin rutin. När det kommer till valet att ta bussen några stationer eller gå den sista biten väljer många det första alternativet, när en 10-15 minuters promenad är hälsosam och bra för kroppen. Rulltrappor istället för trappor och bilen istället för cykeln är alla val i vardagen som gör att man gör det lättare att bli överviktig.

6 tips för att bli av med övervikt och må bättre.

1. Inför förändringar i din kost

De som lider av övervikt bör minska saltintaget. Om du har mer natrium än vad som behövs kan det göra att din kropp behåller överflödig vätska. Du måste då undvika dessa livsmedel som innehåller natrium i stora mängder, inklusive bacon, oliver, saltade chips, konserverade soppor och kryddor som soja och barbecuesås för att uppnå en snabb viktminskning naturligt.

Nästan all bearbetad mat är rik på salthalt, och du behöver undvika dem så mycket som möjligt. För att bli av med lagrad vätska kroppen behöver du äta mat rik på kalium. Bananer och kål är bland andra livsmedel som är rika på kalium, och därmed måste du inkludera dem i din dagliga kost.

En hälsosam kost är A och O när det kommer till hållbar viktminskning och att undvika att gå upp i vikt. Att införa förändringar i sin kost betyder inte att man endast ska äta salladsblad. Protein och långsamma kolhydrater är viktigt att ha med i sin kost. Man ska bli mätt och få energi av mat, inte känna sig trött och svullen utav den. Om man är van vid att äta mycket salt och socker kan man behöva avvänja kroppen vid detta. I början kommer du känna sug efter den ohälsosamma mat du är van vid, men efter ett tag kommer du märka att kroppen mår mycket bättre och känns renare.

2. Ät grönsaker, frukt och drick örtteer

Grönsaker och frukter rika på vitamin A och C hjälper till att avlägsna överblivet vatten i njurarna genom att eliminera avfall. Att dricka örtte innan menstruationscykeln börjar kommer också att hjälpa dig att bli av med överflödig vätska. UVA-ursi och persilje-te har visat sig vara mycket fördelaktigt, så se till att du dricker åtminstone några koppar varje dag, före uppkomsten av menstruationscykeln. Saft av tranbär och citron, och grönt te om det intas regelbundet kan också befria kroppen från överflödiga kilon och öka din förbränning naturligt.

Bär är även bra att ha med i kosten då de ofta har mycket antioxidanter i sig. Särskilt blåbär är känt för detta. Antioxidanter hjälper att skydda kroppen från fria radikaler som kan skada kroppen inifrån. Bär fungerar även utmärkt som en god och nyttig efterrätt! Skär upp lite olika bär och strö lite kokosflingor över och ät som efterrätt eller mellanmål.

3. Drick mycket vatten

Bara för att du vill gå ner i vikt betyder det inte att du behöver minska ditt intag av vatten. I själva verket är det så att om du dricker tillräckligt med vatten, ca 7-8 glas varje dag, kommer det att eliminera överskottet av salt och vatten från dina njurar mer effektivt. Att dricka ett varmt glas vatten med saften av en citron varje morgon är även det oerhört fördelaktigt och sägs kunna kickstarta ens ämnesomsättning och matsmältning.

4. Öka fiberintaget

Fiberrika livsmedel hjälper kroppen att avlägsna toxiner, inklusive oönskat vatten och salt. Färska frukter och grönsaker är rika på fibrer, så du måste lägga till dem i din dagliga kost. Havregryn, flerkornsmat och fiberspannmål kan också hjälpa till att bota problemet med övervikt. Testa att äta havregrynsgröt till frukost. Det är både mättande, nyttigt och fiberrikt vilket gör det till en fantastiskt bra frukost!

5. Motionera dagligen

Om du tränar varje dag i 40-60 minuter kan det hjälpa till något oerhört med att bli av med överflödiga kilon. Du kan delta i aktiviteter som cykling, löpning, promenader och aerobics, eftersom det kommer att hjälpa spola ut överflödigt salt från kroppen i form av svett. Sådana aktiviteter ökar också urinflödet, och därmed minskar överskotts-kroppsvätskorna. Du kan även kombinera dess tips med Resveratrol naturligt tillskott för att maximera effekten och få ut det mesta av ditt tillskott.

Att motionera dagligen behöver inte betyda att är på gymmet varje dag. En långpromenad kan räknas in det med. Det handlar om att röra på kroppen. Försök att satsa på att gå 10,000 steg varje dag.

6. Hantera stress

Stress kan också orsaka hormonell obalans, och detta kan leda till vätskeansamling. Så det är viktigt att följa stresshanteringstekniker som meditation, andningsövningar och massage för att slappna av och eliminera stress. Många som lider av mycket stress har en tendens att stressäta.

Andra användbara tips:

 • Upptäck om du är känslig för någon mat och undvika den. Om du äter något du är känslig för och det resulterar i inflammation kan det få din kropp att hålla kvar vatten och / eller vikt.
 • Satsa på en torr bastu för att hjälpa din kropp frigöra toxiner och lagrat vatten.
 • Blötlägg dig i ett varmt bad med Epsom-salt i ca 30 minuter för att minska vätskeansamlingen. Minska ditt giftintag en gång per årstid genom att göra en rensning av din kropp. En rengöring bidrar till att avlägsna gifter från kroppen.
 • När du eliminerar toxiner kommer din kropp att kunna bli av med överflödigt vatten och övervikt och du kan även prova fettförbrännare i kapselform för att maximera effekten naturligt.