• Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Hur Remescar kan bidra till att reducera bristningar

Bristningar är helt naturligt och något många får. Medan det är helt naturligt och inget att skämmas för är det många som vill bli av med sina hudbristningar. Remescar ™ stretch marks cream är ett sätt att naturligt reducera dina bristningar.

Vad är bristningar?

Bristningar är en vanlig uppkomst på huden när den sträcks ut för snabbt. Detta kan ske på grund av olika anledningar. De vanligaste anledningarna att man får bristningar är vid graviditet, snabb viktuppgång eller under puberteten när kroppen växer snabbt. Som namnet antyder handlar det om att huden brister för att den inte hinner med i tänjningen när den växer snabbt.

Bristningar kan liknas med hur ärr ser ut och brukar till en början vara röda, lila och blåa streck. Med tiden brukar de bleka och bli mindre synliga. Dessa uppstår ofta på magen, rumpan, låren, brösten och höfterna. Både män och kvinnor och det är som sagt vanligt att de uppstår under puberteten när man ofta växer snabbare och mer än man annars gör.

Vill du bli av med dina bristningar? Remescar Stretch Marks Cream kan hjälpa dig reducera dem. Läs vidare här för att ta reda på mer om denna produkt.

Vad är Remescar ™ Stretch Marks Cream?

bristningar på låret

Remescar ™ är en salva som kan användas för att reducera synliga hudbristningar. Krämen är silikonbaserad och kan både verka för att motverka och förhindra bristningar på huden. De aktiva ingredienserna är framtagna för att hjälpa att återfukta och reparera huden på ett effektivt sätt.

Silikon används ofta inom sjukvård vid fall av brännskador. Det låter huden andas samtidigt som den mjukgör och återfuktar ordentligt. Just silikon har länge varit en populär ingrediens när det kommer till att behandla ärr på grund av att det mjukar upp och slätar ut huden samtidigt som det kan reducera synliga ärr.

Många hudprodukter innehåller silikon just på grund av dess mjukgörande och utslätande effekt. Även om man inte har ärr eller bristningar är det många som vill ha en mjuk och slät hud vilket silikon kan verka för att åstadkomma.

Silikon har även länge används för att förebygga ärr. Om man vet att man är i risk att få bristningar kan det därför vara bra att använda Remescar Stretch Marks Cream för att hindra skapandet av bristningar på huden. Använd salvan på de områden som är vid större risk för att få bristningar till exempel mage, rumpa, lår, höfter och bröst.

Hur används Remescar?

Remescar ™ stretch marks cream är enkel att behandla huden med. Börja med att se till att de partier du vill använda krämen på är rena och torra. Öppna sedan förpackningen och ta bort skyddet.

Applicera försiktigt krämen på de områden som har bristningar eller som du är orolig kommer få bristningar. Massera in salvan på huden tills den helt absorberats. För bästa möjliga resultat rekommenderar vi att du använder salvan efter du duschat då porerna är öppnare då än annars.

Använd salvan två gånger per dag under 2-3 månader för att behandla eller förebygga bristningar.

Vad ska jag tänka på när jag använder Remescar?

 • Produkten ska inte användas på öppna sår utan du kan bara använda produkterna på slutna sår, ren och torr hud. Dessa produkter kan inte användas på: infekterade sår, akne, slemhinnor, och/eller i ögonen.
 • Produkten kan användas i solen då alla produkter innehåller starka UV-A och AV-B-filter.
 • Produkten kommer inte lämna märken när den tillämpas. Den lämnar ett mycket diskret transparent lager av kräm på huden.
 • Produkten kan användas på hela kroppen men var medveten om vissa försiktighetsåtgärder som nämns i bruksanvisningen och följ dessa specifika regler. Du bör till exempel inte använda krämen runt ögon eller mun.
 • Applicera inte krämen på tredje gradens brännskador eller hud som för närvarande påverkas av akne.
 • Använd inte produkten om allergiska reaktioner på en av ingredienserna uppstår.

Sätt att få dina bristningar att synas mindre

Det finns flera sätt du kan få dina bristningar att synas mindre på innan du börjat behandla dom med Remescar kräm mot bristningar. Dessa tips är inte sätt att bli av med dem helt på, men det kan vara skönt att ha ett sätt att få dina bristningar att synas mindre på även om de fortfarande är där!

 • Testa att använda brun utan sol. Om du smörjer in dig med en brun utan sol kommer hela din hud, inklusive dina bristningar, få en solkysst look och de kommer synas mindre tydligt att bristningar är en annan färg och konsistens än resterande hud.
 • Man kan använda smink för att dölja sina bristningar. Det bästa sättet att göra detta är att sminka dina bristningar precis som du hade gjort för att dölja vilken finne eller märke som helst. Använd en foundation som är heltäckande och så nära din hudton som det går. Pudra sedan ordentligt över den för att det ska hålla längre. Detta är dock inte särskilt vattentätt och kan lättare försvinna om du ska bada eller kommer ligga och svettas i solen på en strand.

Tips för att förebygga bristningar

Remescar ™ stretch marks cream kan användas för att förebygga uppkomsten av bristningar. Krämen kan alltså användas specifikt när man vet att man är i risk att få bristningar. Det finns även andra saker man ska tänka på för att undvika att få bristningar:

 • Håll dig själv på en hälsosam vikt. Om du vill gå upp i vikt eller vet att du kommer gå upp i vikt på grund av till exempel en graviditet försök göra detta på ett hälsosamt och balanserat sätt.
 • Yo-yo bantning är ett av de vanligaste sätten att få bristningar på då huden stretchas ut ofta och snabbt.
 • Håll alltid huden återfuktad och använd ett kosttillskott med kollagen för att hålla hudens elasticitet vid liv. Smörj in dig med en tjock kräm eller en naturligt mjukgörande olja som till exempel kokosolja varje kväll.
 • Ta hand om dig själv och din kropp. Drick mycket vatten och se till att du får i dig alla vitaminer och mineraler kroppen behöver för att må som bäst.

Undvik detta

Om du har bristningar finns det vissa saker du bör undvika. Bristningar kan ses som ärr och dessa ska inte vara i direkt solljus. Medan en brun utan sol kräm kan få dina bristningar att synas mindre är direkt solljus inte bra för dina bristningar. Om du ska vara ute i solen är det viktigt att du använder solskydd.

Bli av med bristningar med hjälp av laser

Ett sätt att bli av med bristningar är att använda sig utav laser. Det finns ett rätt stort utbud med laserbehandlingar framtagna för att minska utseendet av bristningar. Laser behandlingar kan vara ett effektivt sätt att ta bort bristningar utan att använda sig utav kirurgi men det är dock rätt dyrt. Oftast räcker det inte med endast en behandling utan man behöver genomgå ett flertal behandlingar med laser mot bristningar för att bli av med sina bristningar vilket kan leda till höga kostnader.

Remescar är därför ett bra alternativ för de som vill bli av med sina bristningar. Många använder sig även utav naturliga metoder för att minska bristningar vilket kan vara hjälpsamt. Kokosolja och andra naturliga ämnen som återfuktar och mjukgör kroppen kan vara hjälpsamma, särskilt när man försöker förhindra uppkomsten av bristningar vid till exempel graviditet.