• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Näringsrika Acai

Med all denna uppståndelse kring Acai kan det vara svårt att tro att ett litet bär med 2cm i diameter kan vara ett så populärt superlivsmedel. Hur som helst, när du väl börjar se över acaibärens näringsprofil kommer du förstå varför det kan vara en av de mest effektiva frukterna i världen.

Vad finns i Acaibär?

Otroliga antioxidanter- och anticyanin-nivåer och enkelt uttryckt är acai en av de frukterna med högst innehåll av antioxidanter i världen. Acai bär har 10 gånger så mycket antioxidantnivåer som vindruvor och dubbelt så mycket som blåbär.

Hälsosamma fetter

Acaibäret är väldigt rikt på hälsosamma Omega-fetter. Närmare 50% av acaibäret är fett – med 74% av fettet som kommer från hälsosamma omättade fetter såsom omega 3, omega 6 och omega 9.

Rik på aminosyror och protein

7.59% av vikten från fruktköttet i acai kommer från aminosyror. 19 olika aminosyror har identifierats i acai. Eftersom aminosyror är byggblocken av protein kommer det inte som en överraskning att du har över 8 gram protein i 100 gram av acai.

Utomordentlig källa av växtsteroler

Tre växtsteroler (eller fytosteroler) har identifierats i acai - beta-sitosterol, kampesterol och sigmasterol. Fytosteroler har visat sig ha en rad olika hälsofördelar för att bibehålla hälsosam hjärt- och matsmältningsfunktioner.

Bra källa av Vitaminer och mineraler

Vitamin A, B1, B2, B3, C och E närvarar alla i Acai. Det är faktiskt så att Acai innehåller så mycket C-vitamin som blåbär och har över 1000 IU A-vitamin för vardera 100 gram av acai. I tillägg finner du kalium, kalcium, magnesium, koppar och zink i acai.

Bra källa för fiber

För att vara en frukt är acai en stark källa för fiber. Det finns ungefär 14 gram fiber i vardera 100 gram av frystorkat acaipulver.

Utsökt smak

Acai har en bär- och chokladsmak som är unik och välsmakande. Acai används i smoothies, desserter och kan även ätas som det är. Acai Berries Puderär ett utmärkt alternativ för smaksättning av bland annat smoothies och acaibowls.