• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Hur kan jag få min hud att se yngre ut?

När vi är unga består huden av 80 procent kollagen men efter 25 års ålder förlorar vi cirka en procent per år. Dessa nivåer kan naturligt ökas genom kosttillskott samt olika typer av behandlingar.

Kollagen är ett protein som naturligt produceras av våra celler i kroppen och hjälper till med att håll ihop och stärka huden samt . Kollagen kan bland annat hjälpa till att öka hudens fasthet och elasticitet. När vi är unga är vår hud elastisk och jämn men detta minskar med åren då nivån av kollagen minskar. När vi åldras minskar nivån av kollagen i huden och på grund av sol, gifter och vår miljö. Detta resulterar med åren i rynkor och slappare hud. Det finns ett flertal fördelar med kollagen för hår, hud och naglar

Ökat intag av C-vitamin

Med en undersökning fann man att kvinnor över 40 som åt högre mängd C-vitaminer per år var mindre belägna att få rynkor än de som konsumerade lägre nivåer vitaminer. Man har kommit fram till at C-vitaminer är avgörande för att bilda kollagen och utan dessa vitaminer kan inte proteinet bildas. C-vitamin finns naturligt i tillskott så som Proto-Col Kollagen.

Bra källor till C-vitamin är röd paprika, mörkgröna grönsaker så som broccoli och brysselkål, tomater, apelsiner och kiwi. Hudvårdsprodukter som innehåller C-vitamin kan också öka kollagenproduktionen i kroppen. C-vitaminer i hudvårdsprodukter brukar anges på etiketten som L-askorbinsyra, askorbyl palmitat eller askorbyl fosfat.

Sluta röka

Rökning skapar enzymer som kallas matrixmetalloproteinaser (MMP). Dessa enzymer skadar kollagenet i huden och kan orsaka för tidigt åldrande och slapp hud. Proto-Col Kollagen kombinerat med ett mindre nikotinintag kan därför göra under för din hud.

Minska solning

Solexponering är känt för att öka förlusten av kollagen. UVA-strålarna från solen tränger djupt in i huden och där de kan skada nivån av kollagen. Det är rekommenderat att alltid använda minst solskyddsfaktor 15 som skyddar mot UVA och UVB-strålar när du vistas i solen.

Krämer med Retinoid

Krämer med retionid finns endast tillgängligt på recept och har visat sig bidra till att öka produktionen av kollagen. Retinoider minska ämnen i huden som bryter ner kollagen efter solning och kan även öka de ämnen i huden som ökar produktionen av kollagen. Proto-Col Kollagen är till skillnad från dessa krämer helt receptfri då tillskottet endast innehåller naturliga tillsatser. Kollagen kan även kombineras med våra effektiva detoxplåster Herbal Skin doctor ™ Detox Foot Pads Detoxplåster för att stärka och avgifta kroppen samtidigt.

Ät mindre socker

Om du äter för mycket socker kan det resultera i en katastrof för din hud. Förtidigt åldrande av huden orsakas ofta vid en process som kallas glykation. Om du äter för mycket socker påskyndas åldrandet och socker kan orsaka rynkig hud.

Exfoliering

Genom en behandling som kallas exfoliering tar du bort det översta döda lagret av huden och hjälper till att påskynda den naturliga processen av kollagen. Detta är ett annat sätt som du kan stärka nivån av kollagen i huden.

Lägg antioxidanter

Antioxidanter skyddar mot fria radikaler som kan orsaka för tidigt åldrande. När du tar tillskott med antioxidanter ökar nivån av kollagen i huden. Antioxidanter hjälper genom att neutralisera fria radikaler så att de inte förstör våra friska hudceller. Proto-Col Kollagen hjälper till att minimera fina linjer och rynkor och kan förbättra hudens elasticitet.

Kosttillskott med Kollagen

Proto-Col Kollagen är känd för sina föryngrande egenskaper och används ofta i produkter för anti-aging. Tillskott med kollagen är populärt hos många kändisar som inte vill utföra plastikkirurgi då tillskottet hjälper till med att bromsa hudens åldrande och minskar synliga rynkor och tunna linjer. Proto-Col Kollagen detoxkur är ett enkelt alternativ för att hjälpa kroppen bromsa åldrandet och förbättra den allmänna hälsan. Dessutom hjälper Proto-Col Kollagen också till med att reparera och förnya hudcellerna vilket gör huden mjukare och fastare. Med Proto-Col Kollagen kan dina rynkor reduceras och din hud, hår och naglar bli starkare.