• Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Hur kan jag få min hud att se yngre ut?

När vi är unga består huden av 80 procent kollagen men efter 25 års ålder förlorar vi cirka en procent per år. Dessa nivåer kan naturligt ökas genom kosttillskott samt olika typer av behandlingar.

Kollagen är ett protein som naturligt produceras av våra celler i kroppen och hjälper till med att håll ihop och stärka huden samt . Kollagen kan bland annat hjälpa till att öka hudens fasthet och elasticitet. När vi är unga är vår hud elastisk och jämn men detta minskar med åren då nivån av kollagen minskar. När vi åldras minskar nivån av kollagen i huden och på grund av sol, gifter och vår miljö. Detta resulterar med åren i rynkor och slappare hud. Det finns ett flertal fördelar med kollagen för hår, hud och naglar.

Med åldern minskar den naturliga produktionen av kollagen. Detta börjar hända runt 25-årsåldern och efter det sänks den med cirka 1 % varje år. När kollagenproduktionen minskar börjar vår hud åldras. Rynkor och fina linjer blir synliga och huden blir slappare och mindre elastisk. Kollagen behövs alltså för att hålla huden ung och frisk. På grund av detta är kollagen en populär ingrediens i anti-age produkter och kollagenproduktion främjande ingredienser används ofta när det kommer till att hjälpa huden se yngre ut och behandla synliga ärr, celluliter och bristningar.

Ökat intag av C-vitamin

Med en undersökning fann man att kvinnor över 40 som åt högre mängd C-vitaminer per år var mindre benägna att få rynkor än de som konsumerade lägre nivåer vitaminer. Man har kommit fram till at C-vitaminer är avgörande för att bilda kollagen och utan dessa vitaminer kan inte proteinet bildas. C-vitamin finns naturligt i tillskott så som Proto-Col Kollagen.

Bra källor till C-vitamin är röd paprika, mörkgröna grönsaker såsom broccoli och brysselkål, tomater, apelsiner och kiwi. Hudvårdsprodukter som innehåller C-vitamin kan också öka kollagenproduktionen i kroppen. C-vitaminer i hudvårdsprodukter brukar anges på etiketten som L-askorbinsyra, askorbylpalmitat eller askorbyl fosfat.

Sluta röka

Rökning skapar enzymer som kallas matrixmetalloproteinaser (MMP). Dessa enzymer skadar kollagenet i huden och kan orsaka för tidigt åldrande och slapp hud. Proto-Col Kollagen kombinerat med ett mindre nikotinintag kan därför göra under för din hud. Att sluta röka är självklart lättare sagt än gjort, men det är värt det i slutändan. Förutom att vara otroligt skadligt för kroppens hälsa är det en av de största bovarna inom tidigt åldrande. Din hud kommer bli rynkig och gammal mycket snabbare om du röker än om du står emot.

Minska solning

Solexponering är känt för att öka förlusten av kollagen. UVA-strålarna från solen tränger djupt in i huden och där de kan skada nivån av kollagen. Det är rekommenderat att alltid använda minst solskyddsfaktor 15 som skyddar mot UVA och UVB-strålar när du vistas i solen. I stunden känns det kanske värt att smörja in sig med oljor för att bli brun snabbt men det kommer endast skada. Smörj in dig ordentligt - du kommer ändå att bli brun. Brännan kommer bara bli jämnare och hålla längre eftersom att du bygger upp den successivt och skonsamt! Att sola solarium är även väldigt dåligt för huden då det kan leda till hudcancer.

Krämer med Retinoid

Krämer med retionid finns endast tillgängligt på recept och har visat sig bidra till att öka produktionen av kollagen. Retinoider minska ämnen i huden som bryter ner kollagen efter solning och kan även öka de ämnen i huden som ökar produktionen av kollagen. Proto-Col Kollagen är till skillnad från dessa krämer helt receptfri då tillskottet endast innehåller naturliga tillsatser. Kollagen kan även kombineras med våra effektiva detoxplåster Herbal Skin doctor ™ Detox Foot Pads Detoxplåster för att stärka och avgifta kroppen samtidigt.

Ät mindre socker

Om du äter för mycket socker kan det resultera i en katastrof för din hud. Förtidigt åldrande av huden orsakas ofta vid en process som kallas glykation. Om du äter för mycket socker påskyndas åldrandet och socker kan orsaka rynkig hud.

Exfoliering

Genom en behandling som kallas exfoliering tar du bort det översta döda lagret av huden och hjälper till att påskynda den naturliga processen av kollagen. Detta är ett annat sätt som du kan stärka nivån av kollagen i huden. Om du ska använda en peeling på ansiktet se till att den scrub du använder är specifikt framtagen för ansiktet. Body scrubs är oftast hårdare eftersom kroppens hud är mindre känslig och om du använder samma scrub för kropp och ansikte kan det slita ut på ansiktet istället för att endast ta bort döda hudceller.

Lägg antioxidanter

Antioxidanter skyddar mot fria radikaler som kan orsaka för tidigt åldrande. När du tar tillskott med antioxidanter ökar nivån av kollagen i huden. Antioxidanter hjälper genom att neutralisera fria radikaler så att de inte förstör våra friska hudceller. Proto-Col Kollagen hjälper till att minimera fina linjer och rynkor och kan förbättra hudens elasticitet. Det går även att få i sig antioxidanter genom maten vi äter. Bär, särskilt blåbär, är känt för att ha mycket antioxidanter!

Kosttillskott med Kollagen

Proto-Col Kollagen är känd för sina föryngrande egenskaper och används ofta i produkter för anti-aging. Tillskott med kollagen är populärt hos många kändisar som inte vill utföra plastikkirurgi då tillskottet hjälper till med att bromsa hudens åldrande och minskar synliga rynkor och tunna linjer. Proto-Col Kollagen detoxkur är ett enkelt alternativ för att hjälpa kroppen bromsa åldrandet och förbättra den allmänna hälsan. Dessutom hjälper Proto-Col Kollagen också till med att reparera och förnya hudcellerna vilket gör huden mjukare och fastare. Med Proto-Col Kollagen kan dina rynkor reduceras och din hud, hår och naglar bli starkare.

Ta hand om din hud

En bra ansiktsrutin är ett måste om man vill hålla huden ung och fräsch. Det är lätt att tänka att en ansiktstvätt inte kan göra så stor skillnad och att ett serum bara är ett sätt för affärer att tjäna pengar. Så är det inte. Din hud måste tas hand om på samma sätt som du borstar tänderna och tvättar håret. Du utsätter dagligen din hud för fria radikaler och föroreningar bara genom att gå utanför dörren vilket tär på huden. Det är därför viktigt att ta hand om den och göra sitt bästa för att hålla den frisk och fräsch.

En bra hudrutin behöver inte vara lång och överdrivet dyr. Många gillar att spendera lång tid på att ta hand om sin hy medan andra helst bara stänker lite vatten i ansiktet eller använder våtservetter. En pH-balanserande ansiktstvätt kan vara ett bra komplement till din hudvård då den balanserar pH-värdet i ansiktet och håller det på rätt nivå. Använd en ansiktstvätt som kan ta bort smink eller införskaffa en sminkborttagning utan alkohol då det är viktigt att avlägsna gammalt smink från huden. Och viktigast av allt - glöm inte bort att använda en hudkräm!

Alla hudtyper behöver fukt. Även de oljigaste och fettigaste ansiktena behöver en bra hudkräm som förser huden med essentiella oljor och rikligt med frukt. Använd en lättare hudkräm för din hudtyp på morgonen och en fetare på kvällen innan du ska sova. Det finns även ett flertal serum på marknaden som kan främja kollagenproduktionen och hjälpa dig få ung hud och minska rynkorna.

Det är värt att ta fem-tio minuter extra varje morgon och kväll för att ordentligt rengöra och fuktge ditt ansikte! Du kommer tacka dig själv i framtiden.