• Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Hur kan Gojibär stärka ditt immunförsvar?

Gojibär är ett superbär fullpackat med nyttigheter. Lägga till några bär i din dagliga diet och din kropp kommer att få många positiva hälsoeffekter. Det finns många fördelar med Gojibär och en av de största fördelarna är att de stärker ditt immunförsvar. Det är ingen slump att bäret även kallas Wolfberry fruit i kinesisk medicin eller den röda diamanten. Ett kraftpaket fullt med nyttigheter. Och bäst av allt är att superbäret finns att plocka i ren form direkt från vår natur. Nedan följer information om varför Gojibär är ett superbär med massa nyttigheter och hur de kan stärka ditt immunförsvar.

Kinesisk medicin

I mer än 2000 år har Gojibär fungerat som ett viktigt botemedel i traditionell kinesisk medicin. Bäret har används av munkar i Himalaya sedan tusen år tillbaka. Innan man åt bäret la man de i varmt vattenbad för att mjuka upp dem och på så sätt ta upp näringen i bären bättre. De torkade även bären som man sedan bryggde te på. Bäret är känd som livsförlängande i Kina samt att de ger dig mer energi och uthållighet. Framförallt har dessa små röda kraftfulla bär unika immunhöjande egenskaper.

Gojibärplantan planteras även av kineserna på ställen som lider av erosion för att plantan har så starka rötter. Buskarna kan bli upp mot tre meter höga och därför också ett bra skydd mot nederbörd. En stark buske med kraftfulla superbär som står stadigt i naturen och bär på stärkande krafter för den mänskliga kroppen.

Immunförsvaret

Kroppens immunförsvar håller dig frisk genom att stoppa inkräktare såsom bakterier, virus och cancerframkallande ämnen från att orsaka skada. Immunförsvaret kan brista på två sätt antingen kan kroppen drabbas av till exempel ett tillfälligt förkylningsvirus eller så kan kroppen drabbas av mer permanenta sjukdomar som allergier, cancer, multipel skleros eller andra sjukdomar.

Gojibär superbär innehåller unika ingredienser som polysackarider. Forskning har visat att dessa polysackarider förbättrar kroppens förmåga att motstå sjukdomar. Polysackariderna i Gojibär har en kemisk struktur och är känd för sin förmåga att bygga upp ett friskt immunsystem.

Gojibär är också en rik källa av vitamin C och zink, vilka båda är kända för att skydda mot sjukdom och förkorta sjukdomsfasen. Studier har visat att brist på zink kan förkorta tiden och svårighetsgraden vid en förkylning. Zinkbrist är mer sannolikt att uppstå när vi åldras och mindre magsyra produceras. C-vitamin är en vattenburen vitamin som kroppen inte kan lagra. Därför är det viktigt att vi dagligen ser till och få i oss C-vitamin genom vår kost.

Du kan ta Gojibär för att öka din motståndskraft mot virus och hålla en jämn och bra c-vitamin nivå i din kropp. En kapsel ger dig bra tillskott av Zink och C-vitamin samt mängder av andra viktiga vitaminer och mineraler som stärker ditt immunförsvar. Du kan ta gojibär för att öka din motståndskraft mot virus då du får i dig mängder av vitaminer och mineraler i endast en kapsel.

C-vitamin

Vitaminet bidrar till den viktiga produktionen av kollagen i kroppen. Kollagen finns upp mot 1-2 procent i alla våra muskelvävnader. Och bär framförallt en viktig funktion när det gäller tillverkning och reparation av blodkärl, hud, ligament, ben, brosk, senor och hornhinna.

Tackvare C-vitamins förmåga att tillverka kollagen läker sår på huden fortare. Det visar forskning som har sätt en stor skillnad i läkningsprocessen hos folk med ett högre intag av C-vitamin. Man har också sett att folk med bra nivåer av C-vitamin står emot infektioner bättre än folk med C-vitaminbrist.

Antioxidanten C-vitamin som finns i Gojibär behövs för:

 • Tillväxt och reparation av alla mänskliga vävnader
 • Bilda kollagen i huden för att reparera ärrvävnad och skadade blodkärl
 • Sårläkning
 • Friska brosk, ben och tänder

Zink

Zink har en fantastisk förmåga att stärka vårt immunförsvar. Den aktiverar kroppens T-celler som har en viktig funktion att kontrollera och reglera immunförsvaret. T-cellerna kan bland annat attackera infekterade celler samt cancerceller.

Dessutom har Zink en förmåga att bota virusinfektioner. Har du en förkylning eller luftvägsinfektion kan Zink hjälpa dig att tillfriskna fortare men också förebygga att stå emot virusinfektioner.

Barn som lider av zinkbrist kan få tillväxtproblem och ökad risk av infektioner. En bra zinkbalans i kroppen är viktigt för en normal tillväxt.

Studier visar också att män med låga zinkvärden producerade färre och mindre kvalitativa spermier i jämförelse med män med goda zinkvärden där spermiekvalitén och produktionen var betydligt bättre. Zink kan även motverka infertilitet hos kvinnor.

Zink motverkar även autoimmuna sjukdomar. Vilket är sjukdomar där kroppen plötsligt börjar bilda antikroppar mot kroppens egen vävnad. Zink är också viktigt för våra celler som kontrollerar smak, lukt och aptit. Där mineralet spelar en stor roll i utveckling, tillväxt och underhåll av dessa celler.

Antioxidanten Zink som finns i Gojibär behövs för:

 • Reglering av aptit, smak och lukt
 • Avslappning
 • Normal tillväxt och kroppsfunktion
 • Reproduktiv funktion hos både män och kvinnor
 • Motverka autoimmuna sjukdomar

Probiotika

Immunceller skyddar ständigt våra kroppar mot skadliga virus och Gojibär är kända för att stödja immunsystemet. Bären stöder immunsystemet genom att främja tillväxten av nyttiga bakterier i vår magtarmkanal. Bärets kraftfulla av fiberinnehåll samt polysackarider stöder även tillväxten av friska tarmbakterier så kallad probiotika.

Probiotikan i Gojibären har många fördelar, bland annat är ämnet känt för att:

 • Förbättra funktionen av immunsystemet
 • Skydda mot ohälsosamma bakterier som orsakar sjukdomar
 • Öka matsmältning och ökad viktminskning med gojibär
 • Minska symtom på matsmältningsbesvär såsom irriterad tarm
 • Hjälpa till i återhämtning från luftvägsinfektioner
 • Minskar risken för allergier, inklusive luftvägssymtom och allergiska hudreaktioner

Proteiner

Proteinerna i Gojibär utgör ca 16 procent av frukten. Dessa proteiner innehåller de två viktiga aminosyrorna L-arginin och L-glutamin som båda stöder immunsystemet. Båda dessa är byggstenar för ett sunt immunsystem och arbetar konstant med att minska inflammation.

Forskningsresultat

Forskare i Kina har under de senaste åren undersökt Gojibärs påverkan på immunförsvaret. En studie gjordes på 50 personer som åt 1,5 gram bär dagligen under 10 dagar visade att testgruppens vita blodkroppar och andra värden som indikerar ett friskt immunförsvar och vi förbättrades betydligt. Andra studier av Gojibär har funnit följande egenskaper hos detta tillskott:

Andra studier av Gojibär har funnit följande egenskaper hos detta tillskott:

 • Ökade icke-inflammatoriska immunceller som skyddar mot bakterier
 • Minskad inflammationsrisk
 • Kan vara till hjälp vid behandling av inflammatoriska sjukdomar
 • Förbättrad immunitet
 • Kan förbättra motståndet mot cancercelltillväxt
 • Kan lindra allergier

I Asien har Gojibär traditionellt använts som en terapi för allergier och sjukdomar. Kinesiska forskare har observerat att frukten minskar antikroppar som genereras vid en allergi. Den höga nivån av polysackariderna i gojibär förbättrar normal funktion av immunsystemet. Kinesiska studier visar att gojibär har anti-inflammatoriska egenskaper.

Gojibär från WeightWorld

Här på WeightWorld, kan du köpa Gojibär rent extrakt, vilken vi är mycket stolta över då produkten innehåller ett av de högsta halterna av bärets alla goda näringsämnen på marknaden. Gojibär är en 100 % naturlig produkt utan några konstgjorda tillsatser eller konserveringsmedel. Vi har haft ett nära samarbete med tillverkaren i över 10 år och produkten är tillverkad speciellt för oss så vi vet exakt vad det innehåller. Bären bör inte ersätta en hälsosam och balanserad kost, så det är viktigt att du också se till att äta hälsosamt med massor av frukt, grönsaker, fullkorn och fisk samt dricka mycket vatten varje dag.