• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Hur hjälper Konjac Sponge din hud?

Konjac Sponge är en extremt mild rengöringsmetod för både ansikte och kropp. Det finns två separata svampar, en för kropp och en för ansiktet. Svampen fungerar som en mild peeling som gnuggar bort döda hudceller på det mest skonsamma sätt.

Den japanska hemligheten för felfri hud

Om du inte redan har hört talas om konjak svamp, är idag din lyckodag. Din rengörings rutin kommer aldrig att bli densamma ... Detta lilla mirakel kommer att förändra ditt liv när det gäller din hud.

Konjac Sponge rengöringssvamp är en extremt mild rengöringsmetod för både ansikte och kropp. Det finns två separata svampar, en för kropp och en för ansiktet. Konjac Sponge fungerar som en mild peeling, gnuggar bort döda hudceller på det mest skonsamma sätt. Den extra mjuka konsistensen innebär att den är bra för alla att använda, den funkar för barn (de har även en svamp för spädbarn också!). Även om detta inte kommer att ersätta din sminkborttagning (ögonmakeup mer specifikt) kan den försiktigt ta bort en stor del av din makeup på några minuter.

Hur använder man Konjac Sponge?

När du plockar upp din Konjac Sponge är den torr och hård. Du kommer att behöva väta den under varmt vatten tills den är helt genomblöt och mjuk. När den är blöt och svullen, ska du helt enkelt använda den platta sidan i en cirkulär rörelse i ansiktet för att exfoliera och avlägsna smuts och fett. Denna cirkulation masserar och stimulerar trött hud och uppmuntrar huden till förnyelse och vi kan alla behöva lite av det!

När du är klar med Konjac Sponge, pressa den mellan händerna för att få ut vattnet - aldrig vrida ur din svamp, då detta kommer att försämra fibrerna och orsaka dess funktion till det sämre på en kortare tid.

Måste jag använda ett rengöringsmedel med en Konjac Sponge?

Om du vill, kan du även använda lite av ditt rengöringsmedel med svampen, även om detta kan förkorta dess livslängd. Även om många har hävdat att använda den för att ta bort smink, så rekommenderas det att ta hjälp av en riktig sminkborttagning först. Sen kanske ett rengöringsmedel också, eftersom Konjac Sponge inte kommer att ta bort din mascara och eyeliner.

Vilken Konjac Sponge väljer jag?

Oil pulling för dina tänder är ett annat sätt att öka din utstrålning. Det finns även andra olika typer av Konjac Sponge att välja mellan, så här är en liten genomgång på vilken typ av lera som du kommer att behöva, beroende på din hudtyp.

För torr hy är den röda svampen lämplig röda Konjac Sponge, det är ven bra för dig som har känslig hy. Röd lera verkar rengörande på huden samt påskyndar accelererar förnyelseprocessen vilken kan förbättra blodcirkulationen. Detta bidrar till en återfuktad hy med naturligt lyster. Denna svamp passar även dig som vill motverka uppkomsten av oönskade rynkor och brustna blodkärl. Ett perfekt val för en lite torrare och/eller mogen hud.

Den gröna Konjac Sponge är bra för normal till blandhy. Grön lera fungerar som en autoklav, då den verkar för att hålla acne-bakterier i schack. Det är inte ovanligt att hitta grön fransk lera på spa och andra wellness center. Den gröna leran innehåller även så kallade mikro molekyler vilket kan hjälpa till att absorbera smuts, bakterier samt olja och skonsamt rengöra porerna.

För dig som lider av en väldigt knölig hy rekommenderas den rosa Konjac Sponge då det är den svamp som är mest skonsam. Rosa lera, som är en blandning av röd och vit lera, passar en trött och känslig hud som är uttorkad. För solexponerad hud kan detta vara ett bra alternativ då den rosa leran kan hjälpa huden att behålla sin elasticitet.

Vita Konjac Sponge är 100% ren konjak utan tillsats av lera. Eftersom konjak är 100% alkalisk, kan det att bidra till att balansera hudens pH-värde samt fungera som en skonsam exfoliering och rengöra huden. Du kan använda den rena Konjak svampen med ditt dagliga rengöringsmedel, istället för att använda en annan sorts ansiktsbehandling.

Konjac Sponge i svart får sin färg av bambu träkol. Denna Konjac Sponge är för dig med fet hy eller lider av oönskade fläckar, pormaskar eller utbrott. Träkol innehåller bland annat aktivt kol samt olika mineraler, vilket förbättrar den absorberande förmågan och kan vara till stor hjälp för att bli av med överflödig olja. Bamboo Charcoal är även en naturlig antioxidant, vilket kan hjälpa till att bekämpa envisa akne-bakterier.

Konjac Sponge finns för kropp och barnet också!

Förutom dessa svampar, finns det också en Konjac Sponge för baby, och kropp. Barn versionen kan användas för att tvätta kropp och hår. Den är så mild och rengörande att du inte behöver något annat schampo eller tvål. Kroppsvampen är större och mer användarvänlig i en dusch. Kontrollera dock att kroppsvampen torkar ut helt efter användning (inte lämna den i duschen).

Hur länge kommer mitt Konjac Sponge att hålla & hur tar jag hand om det?

Liksom alla bra saker, måste det komma till ett slut, men 2 - 3 månader beroende på hur du tar hand om det. Genom att se till att det helt torkar ut mellan användningarna (det finns en praktisk sträng för det) och att din svamp aldrig blir urvriden, utan att alltid trycka mellan händerna för att avlägsna överskottsvatten under användning), du kommer då att ge din svamp en längre livslängd.

Se till att skölja svampen väl före och efter varje användning, du kan desinficera svampen varannan vecka genom att koka den i några minuter (men gör det inte alltför ofta, eftersom det återigen kommer att bryta ner fibrerna snabbare).

När din Konjac Sponge börjar brytas sönder och försämras, är det dags för en ny svamp. Bara att kompostera denna svamp (det är 100% naturliga material, helt säkert och miljövänligt - att göra det). Du kan även lägga den i botten av en krukväxt för att hjälpa till att behålla fukten i jorden - Ja, det är naturligt.