måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 24 03 Chatta med oss
 • Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Fri frakt

  På ordrar över 499kr

 • Nöjda kunder

  Utmärkta kundomdömen

Hur hjälper Konjac Sponge din hud?

Konjac Sponge är en extremt mild rengöringsmetod för både ansikte och kropp. Det finns två separata svampar, en för kropp och en för ansiktet. Svampen fungerar som en mild peeling som gnuggar bort döda hudceller på det mest skonsamma sätt.

Den japanska hemligheten för felfri hud

Om du inte redan har hört talas om konjak svamp, är idag din lyckodag. Din rengörings rutin kommer aldrig att bli densamma ... Detta lilla mirakel kommer att förändra ditt liv när det gäller din hud.

Konjac Sponge rengöringssvamp är en extremt mild rengöringsmetod för både ansikte och kropp. Det finns två separata svampar, en för kropp och en för ansiktet. Konjac Sponge fungerar som en mild peeling, gnuggar bort döda hudceller på det mest skonsamma sätt. Den extra mjuka konsistensen innebär att den är bra för alla att använda, den funkar för barn (de har även en svamp för spädbarn också!). Även om detta inte kommer att ersätta din sminkborttagning (ögonmakeup mer specifikt) kan den försiktigt ta bort en stor del av din makeup på några minuter.

Hur använder man Konjac Sponge?

När du plockar upp din Konjac Sponge är den torr och hård. Du kommer att behöva väta den under varmt vatten tills den är helt genomblöt och mjuk. När den är blöt och svullen, ska du helt enkelt använda den platta sidan i en cirkulär rörelse i ansiktet för att exfoliera och avlägsna smuts och fett. Denna cirkulation masserar och stimulerar trött hud och uppmuntrar huden till förnyelse och vi kan alla behöva lite av det!

När du är klar med Konjac Sponge, pressa den mellan händerna för att få ut vattnet - aldrig vrida ur din svamp, då detta kommer att försämra fibrerna och orsaka dess funktion till det sämre på en kortare tid.

Måste jag använda ett rengöringsmedel med en Konjac Sponge?

Om du vill, kan du även använda lite av ditt rengöringsmedel med svampen, även om detta kan förkorta dess livslängd. Även om många har hävdat att använda den för att ta bort smink, så rekommenderas det att ta hjälp av en riktig sminkborttagning först. Sen kanske ett rengöringsmedel också, eftersom Konjac Sponge inte kommer att ta bort din mascara och eyeliner.

Vilken Konjac Sponge väljer jag?

Oil pulling för dina tänder är ett annat sätt att öka din utstrålning. Det finns även andra olika typer av Konjac Sponge att välja mellan, så här är en liten genomgång på vilken typ av lera som du kommer att behöva, beroende på din hudtyp.

Den röda Konjac Sponge är bra för torr och känslig hud, men också underbart för alla som inte lider av några särskilda sjukdomar. Medan röd lera rengör huden genom att ta bort döda keratiniserade celler, accelererar den regenereringsprocess som förbättrar blodcirkulationen och gör att huden ser strålande och återfuktad. Detta är en svamp för dig som är orolig för uppkomsten av rynkor och brustna blodkärl. Ett perfekt val för en lite torrare och/eller mogen hud.

Den gröna Konjac Sponge är bra för normal till blandhy. Grön lera fungerar som en autoklav, hjälper till att hålla acne-bakterier i schack. Det är inte ovanligt att hitta grön fransk lera på spa och andra wellness center. Grön lera innehåller också mikro molekyler som bidrar till att absorbera smuts, olja och bakterier, som samtidigt men försiktigt gör en rensning av porerna.

Den rosa Konjac Sponge är din biljett om du har extremt känslig hud. Det är den mest skonsamma av svamparna (medan de alla är ganska lugnande med denna kombination av lera). Rosa lera är en blandning av röd och vit lera och rekommenderas för trött, känslig och uttorkad hud. Det är bra för alltför solexponerad hud då rosa lera hjälper huden att behålla sin elasticitet.

Den ursprungliga vita Konjac Sponge är 100% ren konjak utan tillsats av leror. Eftersom konjak är 100% alkalisk, kommer det att bidra till att balansera pH-värdet i huden samtidigt som den försiktigt exfolierar och rengör. Du kan använda den rena Konjak svampen med ditt dagliga rengöringsmedel, istället för att använda en annan sorts ansiktsbehandling.

Konjac Sponge i svart får sin färg av bambu träkol. Denna Konjac Sponge är för dig som är en tonåring med fet hud eller någon som är benägen att ha fläckar, pormaskar och utbrott. Träkol innehåller aktivt kol och olika mineraler som förbättrar absorberande förmåga, vilket är perfekt för att ta bort överflödig olja. Bamboo Charcoal är också en naturlig antioxidant, så den kommer hjälpa till att bekämpa svåråtkomliga akne-bakterier.

Konjac Sponge finns för kropp och barnet också!

Förutom dessa svampar, finns det också en Konjac Sponge för baby, och kropp. Barn versionen kan användas för att tvätta kropp och hår. Den är så mild och rengörande att du inte behöver något annat schampo eller tvål. Kroppsvampen är större och mer användarvänlig i en dusch. Kontrollera dock att kroppsvampen torkar ut helt efter användning (inte lämna den i duschen).

Hur länge kommer mitt Konjac Sponge att hålla & hur tar jag hand om det?

Liksom alla bra saker, måste det komma till ett slut, men 2 - 3 månader beroende på hur du tar hand om det. Genom att se till att det helt torkar ut mellan användningarna (det finns en praktisk sträng för det) och att din svamp aldrig blir urvriden, utan att alltid trycka mellan händerna för att avlägsna överskottsvatten under användning), du kommer då att ge din svamp en längre livslängd.

Se till att skölja svampen väl före och efter varje användning, du kan desinficera svampen varannan vecka genom att koka den i några minuter (men gör det inte alltför ofta, eftersom det återigen kommer att bryta ner fibrerna snabbare).

När din Konjac Sponge börjar brytas sönder och försämras, är det dags för en ny svamp. Bara att kompostera denna svamp (det är 100% naturliga material, helt säkert och miljövänligt - att göra det). Du kan även lägga den i botten av en krukväxt för att hjälpa till att behålla fukten i jorden - Ja, det är naturligt.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden