• Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Hur du kan få ditt hår att växa snabbare

Håravfall eller tunt hår är ett problem för många eller kanske du bara vart hos frisören och vill att ditt hår ska växa snabbare. Vissa har turen att deras hår växer snabbt, men många kämpar med att få håret att nå den längd de är ute efter. Men det finns tips och trix för att få håret att växa snabbare även för de som inte är lyckligt lottade genetiskt med starkt hår. Om du vill öka din hälsa och få ditt hår att växa snabbare läs vidare här!

Här beskriver vi viktiga steg som har varit effektiva för de som vill ha längre hår snabbt och effektivt.

1. Kom ihåg att det inte kan växa över natten

Ditt hår växer bara ungefär 1-2 centimeter per månad och det är bara om ditt hår är superfriskt och innehåller massvis av kollagen samt att det inte har ett ton av kluvna toppar. Detta visar hur viktigt det är med tålamod för att får långt starkt hår.

Tålamod är A och O när det kommer till att få långt hår. Även med alla möjliga knep kommer ditt hår inte växa ner till fötterna på en natt.

2. Ironiskt nog är en sax din vän

Även om få regelbundna klippningar inte kommer att göra ditt hår faktiskt växer snabbare, kommer det att hjälpa dig hår ser friskt ut och förhindra kluvna toppar. Om du inte toppar ditt hår regelbundet och tillför kollagen kan det kräva att du behöver klippa mer än du annars varit tvungen till för att bli av med kluvna toppar.

Att klippa håret är även hjälpsamt för att se till att topparna inte går av. Riktigt slitet hår kan ofta gå av på topparna vilket gör att håret blir både kortare och ofta ojämnt. Det är därför viktigt att se till att hårtopparna alltid är i bra skick.

3. Använd balsam

Balsam hjälper till att stärka proteiner inne i hårstrået vilket hjälper ditt hår att växa snabbare, ditt innehåll av kollagen hålls starkt och ditt hår ser friskare ut. Balsam är mer än bara lite mjukgörande medel för håret. Det är faktiskt lika viktigt som schampoo! Medan ditt shampoo avlägsnar håret från smuts så lämnar balsamet ditt hår silkeslent och vältfuktat vlket leder till välmående och hälsosamt hår.

Tips när det kommer till balsam:

 • Använd ett balsam för din hårtyp. Har du fint hår ska du ha ett balsam framtaget just för tunnare hår och om du har färgat hår finns det balsam för det.
 • Använd aldrig balsam på hårrötterna.
 • Balsam kan behöva sitta i håret olika tid beroende på ditt hår. Bara för att det står 2 minuter på flaskan betyder det inte att att 2 minuter räcker för just dig. Har man tjockare hår kan det behöva sitta i lite längre.

4. Använd inte schampo varje gång du duschar

Det är chockerande hur många kvinnor som inte använder balsam när de duschar vilket är det värsta du kan göra för ditt hår särskilt när du försöker att få ett längre lång. Tvärtom är det är faktiskt schampo som du bör hoppa över så mycket som möjligt. Syftet med schampo är att tvätta bort smuts men det kan också bort viktiga eteriska oljor som håller ditt hår mjukt och frisk. När du verkligen behöver schampo använd det endast för rengöra din hårbotten för att bibehålla styrkan i längderna du kan kombinera detta med ett naturligt kosttillskott med kollagen då det finns mängder med fördelar med kollagen för din kropp.

Det finns flera anledningar till att skippa schampo lite oftare. Inte nog med att schampo tar bort de essentiella oljorna som håret behöver men det är faktiskt lättare att styla håret när det inte är nytvättat. Om du ska locka eller platta håret kommer det vara lättare att göra detta om du inte har ny-schamponerat hår.

Om du har färgar håret kan schamponera håret leda till att färgen försvinner snabbare. Även om färgen sitter kvar kommer den ändras på grund av schampot och blekna eller vissna lite.

5. Använd en hårinpackning varje vecka

Eftersom hår som räcker till dina axlar eller längre kan vara flera år gammalt behöver du vårda det. Vi föreslår att man använder fuktbaserade hårinpackningar och oljor minst 1 gång i veckan för att stärka nivån av kollagen. En hårinpackning är som en tyngre och mer potent version av balsam. Detta kanske låter lite läskigt, ingen vill ju ha tungt hår. Men vad det handlar om är egentligen att den ger mer fukt och oljor än vad balsam gör.

Det kan vara lite för mycket för att använda varje gång man tvättar håret, då ett lättare balsam passar bättre, men ger fantastiska resultat om den används ca 1 gång i veckan för att mjukgöra och glansa upp håret lite extra.

Du kan enkelt göra en egen inpackning med följande recept:

 • Tillsätt 1 kopp kokosolja
 • Blanda med 1 msk vardera av mandel, makadamia och jojobaolja
 • Tillsätt inpackningen i fuktigt hår, låt den verka under 10 minuter och använd sedan schampo och balsam som vanligt. Dessa oljor tillför håret fettsyror och när det sköljs ut hjälper de till att stärka håret.

6. Ät en nyttig kost

Din kropp kräver många viktiga näringsämnen allt från protein till massor av viktiga mineraler. Så ta en titt på din diet eftersom det hjälper att äta en balanserad kost kan du hjälpa ditt hår att växa snabbare genom att inta massor av näringsämnen. Kollagen ger dig längre hår och hjälper dig att stärka ditt hår. Om du vill tillföra ämnen till din kost som är speciellt framtagna för att få håret att växa snabbare är naturligt kollagen rekommenderat föra att göra ditt hår friskare och starkare.

Här är några livsmedel som du bör äta för att få längre hår:

 • Ägg är fyllt på protein, vilket är vad håret är gjort av.
 • Spenat är ett enkelt och hälsosamt sätt att få i sig järn.
 • Citrusfrukter som apelsin och citron för att få in vitamin C i kosten. Potatis har även mycket av denna vitamin i sig.
 • Lax är fyllt med Omega 3 fettsyror vilket är antiinflammatorisk och kan hjälpa hålla håret starkt och glansigt.
 • Ostron innehåller fantastiska mängder zink vilket är ett måste för att hålla håret starkt. Utan tillräckliga mängder zink i kroppen kan man börja tappa hår vilket inte gör än några tjänster när man vill få längre hår!

7. Linda inte in håret i en handduk igen

Vad kan vara så illa om att sätta håret i supermjuk badlakan? Mycket. Detta orsakar massor av skador på håret då ditt hår fastnar i alla vävda fibrer. Satsa på de supertunna och mjuka microfiber handdukarna i stället eller låt håret lufttorka naturligt istället då det kan skada nivån av kollagen i ditt hår.

8. Ha inte håret i hästsvans

Att sätta upp håret i en stram hästsvans är nog bland det skönaste som finns. Det håller håret borta ur ansiktet och ser till att allt sitter på plats. Det är även något många sover i, då det är skönt att slippa vakna med hår i munnen och ögonen.

Hästsvans är dock väldigt skadligt för håret. Tighta hästsvansar sliter på de tunnare hårstråna precis vid hjässan och det kan leda till permanent håravfall. Det är en vanesak att lära sig vara utan sin älskade hästsvans, men prova istället att fläta håret. Det finns även hårsnoddar som är mjukare och bättre för håret om du är bestämd att fortsätta ha det uppsatt i hästsvans.

9. Gör en kallvattensköljning i slutet av varje dusch

Detta är ett effektivt tips för de som vill få sitt hår att växa snabbt och hålla sig friskt längre. Kallt vatten gör att det yttre lagret av håret hålls smidigt, detta bidrar till att förhindra vätskeförlust och värmeskador du behöver bara göra det i några sekunder och detta extra steg kan med tiden kan göra en enorm skillnad och det kan också hjälpa dig behålla nivån av kollagen i ditt hår. Detta är ett effektivt tips för de som vill få sitt hår att växa snabbt och hålla sig friskt längre. Kallt vatten gör att det yttre lagret av håret hålls smidigt, detta bidrar till att förhindra vätskeförlust.

10. Ät tillskott

Det absolut bästa man kan göra för sitt hår är att se till att de får i sig alla de vitaminer det behöver för att växa snabbt. Detta inkluderar att äta en ordentlig och välbalanserad kost, men man kan även hjälpa sig själv genom att ta vissa kosttillskott.

På Weightworld så har vi flera naturliga tillskott som kan kombineras med dess metoder för att du ska få längre hår. Bland annat har vi Proto-Col Defence för ökat immunförsvar som effektivt kan öka ditt välmående och immunförsvar med att tillföra vitaminer och mineraler.

Kollagen är ett av de viktigaste tillskotten du kan ge dig själv när det kommer till att få håret att växa snabbt. Det är en väsentlig protein för hälsosamt hår, naglar och hud.