• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Hur du kan få ditt hår att växa snabbare

Håravfall eller tunt hår är ett problem för många eller kanske du bara vart hos frisören och vill att ditt hår ska växa snabbare. Om du vill öka din hälsa och få ditt hår att växa snabbare.

Här beskriver vi viktiga steg som har varit effektiva för de som vill ha längre hår snabbt och effektivt.

1. Kom ihåg att det inte kan växa över natten

Ditt hår växer bara ungefär 1-2 centimetrar per månad och det är bara om ditt hår är superfrisk och innehåller massvis av kollagen samt att det inte har en ton av kluvna toppar. Detta visar hur viktigt det är med tålamod för att får långt starkt hår.

2. Ironiskt nog är en sax din vän

Även om få regelbundna klippningar inte kommer att göra ditt hår faktiskt växer snabbare, kommer det att hjälpa dig hår ser frisk ut och förhindra kluvna toppar. Om du inte toppar ditt hår regelbundet och tillför kollagen kan det kräva att du behöver klippa mer än du annars vart tvungen till för att bli av med kluvna toppar.

3. Använd balsam

Balsam hjälper till att stärka proteiner inne i hårstrået vilket hjälper ditt hår att växa snabbare, ditt innehålla av kollagen hålls starkt och ditt hår ser friskare ut.

4. Använd inte schampo varje gång du duschar

Det är chockerande hur många kvinnor som inte använder balsam när de duschar vilket är det värsta du kan göra för ditt hår - särskilt när du försöker att få ett längre lång. Tvärt om är det är faktiskt schampo som du bör hoppa över så mycket som möjligt. Syftet med schampo är att tvätta bort smuts men det kan också bort viktiga eteriska oljor som håller ditt hår mjukt och frisk. När du verkligen behöver schampo använd det endast för rengöra din hårbotten för att bibehålla styrkan i längderna du kan kombinera detta med ett naturligt kosttillskott med kollagen då det finns mängder med fördelar med kollagen för din kropp.

5. Använd en hårinpackning varje vecka

Eftersom hår som räcker till dina axlar eller längre kan vara flera år gammalt behöver du vårda det. Vi föreslår att man använder fuktbaserade hårinpackningar och oljor minst 1 gång i veckan för att stärka nivån av kollagen.

Du kan enkelt göra en egen inpackning med följande recept, tillsätt 1 kopp kokosolja blandat med 1 msk vardera av mandel, makadamia och jojobaolja. Tillsätt inpackningen i fuktigt hår, låt den verka under 10 minuter och använd sedan schampo och balsam som vanligt. Dessa oljor tillför håret fettsyror och när det sköljs ut hjälper de till att stärka håret.

6. Ät en nyttig kost

Din kropp kräver många viktiga näringsämnen allt från protein till massor av viktiga mineraler. Så ta en titt på din diet - eftersom det hjälper att äta en balanserad kost kan du hjälpa ditt hår att växa snabbare genom att inta massor av näringsämnen. Kollagen ger dig längre hår och hjälper dig att stärka ditt hår. Om du vill tillföra ämnen till din kost som är speciellt framtagna för att få håret att växa snabbare är naturligt kollagen rekommenderat föra att göra ditt hår friskare och starkare.

7. Linda inte in håret i en handduk igen

Vad kan vara så illa om att sätta håret i supermjuk badlakan? Mycket. Detta orsakar massor av skador på håret då ditt hår fastnar i alla vävda fibrer. Satsa på de supertunna och mjuka microfiber handdukarna i stället eller låt håret lufttorka naturligt istället då det kan skada nivån av kollagen i ditt hår.

8. Sätt upp ditt hår i en hästsvans

Det är ett enkelt knap som kan bidra till att stärka ditt hår och göra att du undviker slitage. Genom att ibland ha håret uppsatinnebär att de kommer att fortsätta att växa ut starkt och utan skador.

9. Gör en kallvattensköljning i slutet av varje dusch

Detta är ett effektivt tips för de som vill få sitt hår att växa snabbt och hålla sig friskt längre. Kallt vatten gör att det yttre lagret av håret hålls smidigt, detta bidrar till att förhindra vätskeförlust och värmeskador - du behöver bara göra det i några sekunder och detta extra steg kan med tiden kan göra en enorm skillnad och det kan också hjälpa dig behålla nivån av kollagen i ditt hår.

På Weightworld så har vi flera naturliga tillskott som kan kombineras med dess metoder för att du ska få längre hår. Bland annat har vi Proto-Col Defence för ökat immunförsvar som effektivt kan öka ditt välmående och immunförsvar med att tillföra vitaminer och mineraler.