• Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Nyttan med en hälsosam ämnesomsättning

Ämnesomsättning, metabolism, kan med enkla termer beskrivas som det tempo som din kropp håller när den bryter ner maten du äter. Tempot kan antingen vara långsamt, snabbt eller någonstans mittemellan. Målsättningen är att din ämnesomsättning ska hålla ett bra och hälsosamt tempo. Ämnesomsättningen är en inbyggd aktivitet som bränner kalorier i din kropp på ett naturligt sätt, till och med när du sover. Att upprätthålla en hälsosam diet för att främja en snabb metabolism kan ha många hälsofördelar.

Personer med en hälsosam ämnesomsättning kan omvandla maten de äter till hormoner, signalsubstanser, ben, hud, naglar och andra vävnader, samt till hälsosamma organ som behövs för att fungera optimalt. Många olika faktorer bidrar till dinämnesomsättning, inklusive ditt genetiska arv. Du är född med en invändig hastighetsmätare som reglerar din ”Base Metabolic Rate” (BMR), det vill säga den hastighet med vilken din kropp förbränner energi när den vilar. BMR står för ungefär 60 procent av den dagliga totala energiförbränningen hos en genomsnittsperson.

Din ämnesomsättning ökar eller minskar din aptit utifrån hur många kalorier din kropp behöver under en specifik dag. Om din metabolism fungerar som den ska så bör din vikt stå still. Om den inte fungerar som den ska så kastas den jämvikten omkull, och resulterar i antingen en mycket trög energiförbrukning eller en aptit som hos en skogshuggare. Resultatet: överflödiga kilon, särskilt runt midjan där det påverkar de inre organen. Men oroa dig inte, det finns flera hälsosamma produkter som kan hjälpa dig att höja din ämnesomsättning, inklusive nyttiga kosttillskott.

Vad gäller den mänskliga kroppen så skyller man ofta på en långsam metabolism när man misslyckats med en diet, medans en snabb metabolism kan erbjuda många hälsofördelar. Viktminskning är en av de populäraste bland dessa. Det behöver inte vara en omöjlig uppgift att förbättra sin ämnesomsättning, eller något som betyder att man behöver ändra hela sin kosthållning eller livsstil. Försök att använda naturliga sätt att öka din ämnesomsättning för göra det på ett säkert sätt. Du kan också prova att utöka din kost med supefoods för ökad ämnesomsättning som ett naturligt sätt att försöka förbättra din metabolism.

Rensar kroppen från gifter

En hälsosam ämnesomsättning kan hjälpa till med att bli av med restavfall och gifter som har lagrats i din kropp, genom tarmrörelser, svettning och urinering. Motsatsen gäller för en långsamämnesomsättning, som kan bidra till att gifter och restavfall kan göra sig hemmastadda i din kropp. Detox hjälper dig att förstärka den naturliga förmågan hos din kropp och tar bort ansamlingar av fettceller från olika delar av din kropp, som från rumpan, låren och flera andra ställen. Vi kan också lägga till detox till de bästa sätten att gå ner i vikt genom att förstärka metabolismen.

Förstärker blodcirkulationen

Blodet ger kroppen liv och ansvarar för många funktioner. Det transporterar inte bara näring och syre, utan ser också till att gifter och avfall forslas bort från organen i kroppen. Med andra ord – ju bättre metabolism desto bättre blodcirkulation hos personen i fråga. Dessa funktioner har många direkta fördelar gemensamt, som varma händer och fötter, förbättrat näringsupptag och en högre energinivå. En del kan till och med bli av med ödem, eftersom även vätske-metabolism också ökar med ökad blodcirkulation.

Höjer humöret

Människor med hög ämnesomsättning tenderar att vara obekymrade personer, eftersom detta främjar en korrekt funktion hos autonoma nervsystemet. När metabolismen är lägre bär blodet med sig mindre näring till autonoma nervsystemet, vilket orsakar oro, tristess, frustration och andra depressiva symptom. Om du kan bibehålla en stabil och väloljad metabolism, resulterar det ofta i en mer positiv och energifylld sinnesstämning.

Föryngrar utseendet

En ämnesomsättning som är högre hjälper dig alltså att gå ner i vikt och att föryngra huden på ett naturligt sätt, utöver det faktum att olika fysiska funktioner förbättras. Detta är tack vare de gemensamma insatserna från god blodcirkulation och att metabolismen tagit hand om gifter och avfall. Din hy kommer att se yngre och smidigare ut när du använder våra produkter, jämfört med de behandlingar du kan få hos salongerna.

Stärker naturlig immunitet

Som du vet så står de vita blodkropparna i immunförsvarets frontlinje. Dessa är en del av blodet, och som vi vet är god metabolism är starkt knutet till god blodcirkulation. En förstärkt metabolism kan i sin tur göra så att du får ett stärkt immunförsvar mot åldrande och sjukdom.

Ökar energinivån

En olämplig diet och brist på näring leder till långsam ämnesomsättning, vilket kan få dig att känna dig konstant utmattad och trött. Som ett minimum behöver din kropp en viss mängd energi för att uppnå den nivå på ämnesomsättningen som gör att du kan bibehålla grundläggande funktioner som att andas, att stå, etc. Med en låg energinivå kanske du inte ens kan försörja de mest basala biologiska aktiviteterna, vilket även gör att din viktminskningstakt minskar. Du kan prova att ta de naturliga kapslarna, Green Coffee som kan hjälpa till med att förbättra både metabolism och energinivåer, och till och med fettförbränningen.

Tips på nyttiga metabolism-höjare

Ät bra:när det kommer till hälsosam och framgångsrik viktnedgång så är det den som gör det långsamt och stabilt som vinner racet. Till exempel, om du försöker att dra ner på kalorierna alldeles för radikalt så kan du uppleva en del viktnedgång initialt, men de långsiktiga effekterna kommer inte att vara goda. Din kropp kan gå in i ”svältläge” när den uppfattar att näringsämnena har blivit en bristvara. Kroppen gör då vad den kan för att behålla fettreserverna, vilket med andra ord betyder att din metabolism saktar ner och gör det ännu svårare att gå ner i vikt. I slutänden finns det inget som kan ersätta en balanserad och näringsriktig kost, när det kommer till att uppnå en hälsosam metabolism och att underlätta för naturlig viktminskning.

Ät inte sent på kvällen:Tänk på vad du stoppar i magen på kvällen. Din kropps metabolism sjunker på natten och genom att äta 2–3 timmar innan du går till sängs, bara några kvällar i veckan, så kan det bidra till viktökning.

Drick mycket vatten:Vatten är ett nödvändigt inslag när man tänker på hälsosam viktnedgång. Matsmältningssystemet kan bli trögt när det är uttorkat, vilket kan orsaka eller bidra till en långsammareämnesomsättning. Om du dricker rätt mängd vatten om dagen kan det bidra till att din kropp fungerar mer effektivt och hjälpa till att vid rening och detox av systemen.

Lägg till cayennepeppar till dieten:Krydda tillvaron lite! Cayennepeppar, till exempel, är en eldigt stark ört och en av de mest använda kryddingredienserna inom matlagningen. Den – tillsammans med en del andra pepparväxter – innehåller ett ämne som heter kapsaicin. Forskarna tror att detta är ett termogent ämne, det vill säga en kemikalie som kan snabba upp din ämnesomsättning och minska din aptit. Termogena livsmedel kan öka din ämnesomsättning och kaloriförbränning genom att förstärka det man kallar termogenes. Detta är en process som innebär att kroppen förbränner energi för att ta hand om maten som du just ätit, och omvandlar den energin till värme.

Ät magra proteiner:Ett annat effektivt viktminskningstips är att se till att äta en betydande mängd magra proteiner varje morgon. Genom att lägga till proteiner till din frukost kan du höja din metabolism avsevärt och se till att du känner dig mätt ända till lunch.

Nyttiga snacks som kan din ämmenomsättning

Mandlar:Även om de är mycket kaloririka (överkonsumera inte) så innehåller mandlar fettsyror som kan höja din ämnesomsättning

Bär:Det är en bra idé att äta all frukt, tack vare deras kolhydrat- och fiberinnehåll. Båda komponenterna är viktiga för att hålla en hög metabolism.

Selleri:Man tror att låg-kalorilivsmedlet, selleri, är en förstklassig metabolism-höjare.

Chiafrön:Rent allmänt har chiafrön en hel del olika kvaliteter, och när man ser till ämnesomsättningen har fröet en del specifika fördelar. Chiafrön har en hög halt av fiber, protein och nyttiga omega-3-fetter, och när du har alla dessa tre i kombination blir det ett mycket kraftfullt livsmedel. En fantastisk och nyttig metabolism-höjare! Att upprätthålla en hälsosam vikt är en viktig komponent när det gäller att förebygga många vanliga, kroniska sjukdomar, så som hjärt- och kärlsjukdomar, höga kolesterolvärden och diabetes. Livsmedel som har en hög halt av fiber, protein och nyttiga fetter gör inte bara så att du blir mätt, utan ger också din kropp och din ämnesomsättning en extra energi-skjuts. Sammantaget, när det gäller att gå ner i vikt och bli mer hälsosam, spelar metabolismen en jättestor roll. Det följer många hälsofördelar av att ha en hälsosam ämnesomsättning, så se till att inte gå miste om möjligheten att utstråla och känna dig full av liv!