• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Grönt te vs. Svart te

Både grönt och svart te är hälsosamma tillägg till din diet men på grund av variationen i deras näringsinnehåll så erbjuder de helt olika hälsofördelar.

Både svarta och gröna teer är gjorda från samma växt. Skillnaden är att grönt te genomgår minimal bearbetning medan svart te har gått igenom en oxidationsprocess som kallas jäsning.

Minskade kolesterolnivåer

Green tea hjälper till att kontrollera dina kolesterolnivåer genom att öka mängden nyttigt kolesterolet i blodet och samtidigt minska mängden skadliga kolesteroler. Japanskt Matcha Grönt te för viktminsking kan i sin tur öka fettförbränningen och minska viktminskningen effektivt.

Fluor

Svarta och gröna teer är båda kända för att stödja friska ben och tänder på grund av deras innehåll av florid. Svart te däremot kan ge mer fluor per tepåse. Din kropp kan hjälpa till att stärka dina tänder samtidigt som det förebygger karies. Svart te innehåller mellan 0,2 och 0,5 milligram fluor per kopp medan grönt te ger 0,3 till 0,4 milligram. Vår produkt Japanskt Matcha Green Teaär koncentrerat te innehåller en kapsel en stor mängd fluor.

Koffein

Svarta och gröna teer skiljer sig i koffeinhalten. Grönt te innehåller mellan 9 och 50 mg koffein per kopp, medan svart te ger 42-72 milligram. Detta innebär att du inte upplever några negativa effekter så som nervositet eller huvudvärk när du tar grönt te. Den mängd koffein som finns i green tea kan tillfälligt öka din mentala kapacitet, främja produktiviteten och även öka din viktminskning. Svart te kan på grund av det höga innehållet koffein även också hålla dig på natten, särskilt om du dricker flera koppar te per dag. University of Maryland Medical Center rekommenderar att du begränsa ditt te-intag till fem koppar dagligen. Man rekommenderar även att människor väljer green tea över svart te för att minska koffeinkonsumtion.

Fördelar med kosttillskott

Även fast green tea innehåller betydligt fler hälsofördelar än svart te är det ofta få som väljer att dricka det på grund av den bittra smaken. Om du vill få i dig ett högt innehåll grönt te per dag utan att känna av smaken kan rent extrakt av Green tea supplement vara lösningen. En kopp green tea innehåller tillräckligt koffein för att producera stimulerande verkningar på centrala nervsystemet och 2-3 kapslar dagligen ger dig ett högt innehålla av antioxidanter och näringsämnen som finns i naturligt grönt te.

Varför ska jag välja grönt te framför svart te?

Grönt te är mycket mer än en trevlig och uppfriskande dryck då det innehåller några av de viktigaste ingredienserna för vår kropp och används för att förbättra människors välmående och hälsa över hela världen. Det har visat sig att green tea innehåller alltifrån antioxidanter som kan öka viktminskningen samt att grönt te har antibakteriella egenskaper som kan reglera nivån av kolesterol. Bland fördelarna med grönt te är det särskilt antioxidantinnehållet och teets egenskaper för ökad viktminskning som gör värdefullt för alla som vill följa en hälsosam livsstil. Grönt te är ett naturligt koncentrat av antioxidanter som är nödvändiga för vår kropp. Green tea är känt för att att bromsa åldrandet av cellerna, främja vävnadsregenerering och bekämpa fria radikaler, som kan leda till vissa typer av sjukdomar.