• Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Kallpressad Ekologisk Kokosolja

Kallpressad ekologisk kokosolja
Produkten som du letar efter är inte längre tillgänglig, vänligen välj ett av alternativen nedan.

Kokosolja har de senaste åren blivit ett populärt och välgörande alternativ till olja och smör. Detta kan bero på att kokosolja är en medellång fettsyra, vilket bidrar till att kokosolja inte lagras som fett i kroppen, istället bränns det som energi. De välgörande fetterna har ett antal fördelar som kan främja din hälsa och även din viktminskning.

 • Fördelaktigt alternativ till andra fetter
 • Lagras inte som fett i kroppen, men bränns som energi
 • Kan öka ämnesomsättningen, kaloriförbrukning och energinivå
 • Perfekt för bakning och stekning vid höga temperaturer
 • Lämnar en mycket mild smak
 • Kan vara aptitnedsättande och näringsrik
 • Kan stabilisera blodsockret och kolesterol
 • Ekologisk, kallpressad och extra virgin kokosolja
 • Mängder av användningsområden

Denna ekologiska, kallpressade extra virgin kokosolja från Diet-Food är perfekt för bakning och stekning vid höga temperaturer. Den bidrar inte bara till en god hälsa utan även med en mild smak som går hem hos de flesta. Därför bör du inte vara orolig för att dess smak eller lukt kommer att förstöra dina rätter eller dina bakverk – oljan ger bara hälsofördelar!

 • Vegansk
 • Ekologisk
 • Vegetarisk

Vad är kokosolja?

Kokosnätter ligger mot en vit bakgrund. En glasburk med kokosolja står bredvid kokosnötterna mot en vit bakgrund

Kokosolja är en ätlig olja som extraherats från kärnan eller köttet hos mogna kokosnötter som skördats från kokospalmen. Förr i tiden var kokosolja ett kritiserat livsmedel eftersom det innehåller mättade fettsyror, något som var väldigt opopulärt då man trodde att det var dessa som gjorde oss överviktiga.

Ny forskning har visat att kokosolja innehåller meddellånga fettsyror som är bra för energi. Dessa registreras inte heller i kroppen som fett, utan förbränns snarare som energi. Denna produkt har ett antal positiva effekter och användningsmöjligheter, som du kan läsa mer om nedan.

Fördelar med ekologisk kokosolja

En stekpanna med en slev kokosolja i som används som steksmör
 • En energikälla: Ekologisk kokosolja innehåller medellånga fettsyror som inte lagras som fett i kroppen, men som å andra sidan bränns som energi.
 • Stärker immunsystemet: Fettsyrorna med medellång kedja hjälper, tillsammans med laurinsyra, till att stärka immunförsvaret. Båda dessa finns i kokosolja som är en av de få källor till dessa. De är särskilt fördelaktiga mot Crohns sjukdom och andra tarmsjukdomar.
 • Ökad ämnesomsättning: Kallpressad kokosolja kan hjälpa till att aktivera din sköldkörtel vilket ökar din ämnesomsättning. Om du också kompletterar med vitamin A är du på god väg att ge sköldkörteln alla nödvändiga fettsyror.
 • Bränna kalorier: De medellånga fettsyrorna hos kokosolja har stor inverkan på hur många kalorier du bränner. Studier har visat att du, på ett intag av 15-30 gram av dessa fettsyror, kan bränna upp till 5% mer kalorier per dag.
 • Lätt att använda i matlagning: Denna typ av kallpressad olja är lätt att använda i matlagning eftersom den har en fast form vid temperaturer under 25 grader, vilket gör den särskilt bra för bakning och stekning vid höga temperaturer. Kokosolja kan därför användas som ett hälsosamt alternativ till olja och smör eftersom den inte lämnar en fet känsla efter sig.

Hur används kokosolja?

Bild pa en kvinna vars händer är ihopbundna med ett måttband. I hörnet syns en tårtbit på ett vitt fat

För att minska aptiten:Ät en tesked kokosolja innan dina måltider. Detta kommer att leda till att du snabbare uppnår en känsla av mätthet vilket leder till att du äter mindre, något som i sin tur kan leda till ökad viktminskning.

En doktor haller upp en skarbrada med olika gronsaker som kal, kiwi, chilli och isbergssallad

Som näringsboost: Genom att blanda kokosolja i t.ex. en smoothie blir det lättare för din kropp att absorbera näringsämnena från de övriga ingredienserna. Inte bara absorberas vitaminerna bättre, kokosoljan bidrar även till att reglera blodsocker och kolesterolvärden.

Produktbild for organiskt kokosolja mot en vit bakgrund

Ersätt andra fetter: Använd ekologisk kokosolja som ett substitut för annat fett i matlagning, den fungerar bra vid höga temperaturer och främjar en god allmän hälsa. Den producerar inte heller skadliga biprodukter, något som är fallet med andra fetter.

Andra användningsmöjligheter

Förutom att använda ekologisk kokosolja i köket kan den även användas för andra ändamål. Den kan vara praktisk för behandling av läder och trämöbler. Dessutom kan den verka motarbetande mot olika sjukdomar som feber, magsår och brännskador. Ekologisk, kallpressad kokosolja kan också ha en positiv effekt på huden och kan hjälpa mot acne, skydda mot UV-strålning och återfukta huden. Into nog med det, denna mirakelolja kan också användas för att behandla hår, läppar, illaluktande fötter, myggbett och bristningar.


Kundomdömen

Vi på WeightWorld strävar efter att ge våra kunder den bästa möjliga kundupplevelsen och är stolta över den vi feedback vi tagit emot.

5 Stjärnor
(2)
4 Stjärnor
(2)
3 Stjärnor
(0)
2 Stjärnor
(0)
1 Stjärna
(0)
FANTASTISKT 4.5

90% baserat på 4 Recensioner

Lämna ett omdöme
 • Kokosolja är DET BÄSTA som finns. Jag använder det till exakt allt. Smörjer in huden, har i håret som inpackning, i bakning och matlagning och för tänderna. Det är viktigt att oljan är kallpressad dock, tycker man märker stor skillnad annars. Denna är därför väldigt bra.

  A Agnes weightworld logo in watermarks, leading supplement brand

 • Blev tipsad om att byta ut smör och olivolja i matlagning till kokosolja för att det är mindre fett. Har testat ett tag nu och tycker att det fungerat bra. Min hud ser bättre ut men känner mig även smalare i ansiktet. Det tog en liten tid att vänja sig vid smaken i viss mat dock.

  S Signe weightworld logo in watermarks, leading supplement brand

 • Blev tipsad om att byta ut smör och olivolja i matlagning till kokosolja för att det är mindre fett. Har testat ett tag nu och tycker att det fungerat bra. Min hud ser bättre ut men känner mig även smalare i ansiktet. Det tog en liten tid att vänja sig vid smaken i viss mat dock.

  S Signe weightworld logo in watermarks, leading supplement brand

 • Har länge använt kosolja i matlagning men har nu börjat använda det för tänderna också. Kör på oil pulling genom att låta oljan vara i munnen i ca 20 minuter. Smakar lite konstigt men har fått mycket vitare tänder!

  W Wilma weightworld logo in watermarks, leading supplement brand

* Resultaten från våra produkter kan variera från person till person. Läs mer här.