• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

5 kraftfulla ingredienser i Detox te

Att dricka detox te och göra en teatox kan hjälpa till att tillföra näring till levern och hjälpa till att eliminera gifter från kroppen. Samtidigt kan det stödja din kropp i reningsprocessen och öka både energi och förbränning.

På senare tid har kändisar förespråkat fördelarna med slimming te för viktminskning, dess förmåga att hjälpa dem att sluta röka och andra bekymmer. Här är en fem örter som vanligen finns i kurer med teatox med te och som hjälper dig att uppnå dessa hälsofördelar.

Tistel

Med frön rika på en antioxidant som kallas silymarin har mjölktistel visat sig kunna öka leverfunktionen och skydda levern från de giftiga effekterna av vissa ämnen (till exempel alkohol och paracetamol). Det finns också vissa belägg för att tistel kan främja återskapande och förnyelse av leverceller.

Kardborre

Dessa växtrötter som ibland äts i mat kan hjälpa till att skydda leverceller från alkohol- och paracetamolrelaterade skador och "rena blodet". Preliminära studier tyder på att antioxidanterna i denna växt leder till anti-inflammatorisk verkan och kan bidra till att skydda levern med teatox te.

Maskros

Viss forskning tyder på att maskros i teatox kan stimulera flödet av galla, ett ämne som hjälper transportera gifter från levern till utsöndras av kroppen. Dessutom visar tester att maskros kan skydda mot leverskador inducerad av miljögifter.

Maskros används också mot uppsvälldhet, gas och orolig mage som ett laxermedel för att öka tarmrörelser i teatox. Maskrosblad äts i sallad och rostad rot används ibland som ett kaffesurrogat.

Senna

En del människor använder sig av senna te att rengöra sina kroppar och stimulera viktminskning. Det är även ett naturligt botemedel mot förstoppning.

Senna innehåller ämnet som kallas antrakinoner som är kraftfullt laxermedel. Det finns naturliga teatox teer utan senna så som skinny detox tea kombipack om du vill undvika dessa biverkningar men få samma goda effekt. Även om ett antal studier tyder på att senna kan bidra till att lindra förstoppning, finns det för närvarande saknas vetenskapliga bevis för att stödja alla hälsorelaterade krav på senna te. Ett överdrivet intag av senna kan leda till diarré och hälsoproblem (inklusive kaliumbrist och elektrolytrubbningar, hjärta funktionsstörningar och leverskada) och bör inte intas under en längre tid. Därför är detox teer ofta intagna under antingen 14 eller 28 dagars kurer.

Kronärtskocka

Kronärtskocka innehåller beståndsdelar såsom cynarin, luteolin, och klorogensyra, antioxidationsmedel som visat sig öka flödet av galla. Ofta är Kronärtskocka förknippad med dess detoxande effekter och det är även känt för att minska nivån av kolesterol och triglycerider.

Använda Detox te (och eventuella biverkningar)

Vanliga detox te med naturliga ingredienser ingredienser såsom rabarber (rot och blad), svart te, cikoria, maskros och yerba mate är rika på oxalater - personer med eller i riskzonen för njursten och personer med vissa sjukdomar såsom kronisk njursjukdom, gikt och bör reumatoid artrit undvika en oxalatrik kost.

Vissa teatox teer som grönt te, yerba mate och guarana innehåller koffein, som kan störa sömnen och leda till biverkningar såsom ångest, snabb puls, illamående, skakningar, rastlöshet och beroende.

Dessa möjliga biverkningar med teatox beror på de speciella ingredienser som används i detox te. Vissa teer kan leda till gas, diarré, och akne, medan andra kan bromsa blodkoagulering och bör inte användas minst två veckor före eller efter operationen, av personer med blodproppssjukdomar, och de som tar antikoagulantia eller trombocythämmande läkemedel (såsom acetylsalicylsyra, NSAID, ibuprofen, eller warfarin) och kompletterar (såsom vitamin E, vitlök, eller gingko). Vissa ingredienser i örtte kan sänka blodglukosnivåer och bör inte kombineras med diabetes medicinering.

Kom ihåg att kosttillskott och teatox ej är rekommanderade för gravida kvinnor, ammande mödrar, barn och personer med medicinska tillstånd eller som tar mediciner utan att kontrollera användandet i kombination med detox te med en läkare.

Du kan få tips om hur du använder teatox här, men om du överväger att använda läkemedel prata med din läkare först. Tänk på att det är nödvändigt att avgifta från livsmedel och miljön exponeras för ämnen inom de gränser som anses säker anses kontroversiellt.