• Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

5 kraftfulla ingredienser i Detox te

Att dricka detox te och göra en teatox kan hjälpa till att tillföra näring till levern och hjälpa till att eliminera gifter från kroppen. Samtidigt kan det stödja din kropp i reningsprocessen och öka både energi och förbränning.

På senare tid har kändisar förespråkat fördelarna med slimming te för viktminskning, dess förmåga att hjälpa dem att sluta röka och andra bekymmer. Här är en fem örter som vanligen finns i kurer med teatox med te och som hjälper dig att uppnå dessa hälsofördelar.

Varför ska man göra en teatox?

Ordet ‘detox’ betyder avgiftning och en detoxkur används just för att avgifta kroppen. Ibland har kroppen fått i sig för mycket gifter från omgivningen och detta kan märkas av på ens välmående. Man kan bland annat känna sig trött, ha ont i huvudet och ens immunsystem kan bli sämre. Det kan även synas vid yttre faktorer som att man får dålig hud, skört hår och en uppblåst mage. Med andra ord kan det vara ganska bra att göra en detox med jämna mellanrum för att avgifta och rena kroppen.

En teatox kan vara ett bra alternativ som detox då det är både enkelt och effektivt. En teatox kan ge energi, öka förbränningen och stärka ditt immunförsvar. En teatox är enkel att få in i vardagen då man helt enkelt dricker téet på morgonen och kvällen. Många detoxskurer går ut på att fasta vilket kan vara svårt för kroppen att hantera. En teatox är ett 100 % naturligt alternativ till detta som istället gör att kroppen mår bra men samtidigt rensar och renar och kan hjälpa än att få mer energi, gå ner i vikt och få bättre hud.

Tistel

Med frön rika på en antioxidant som kallas silymarin har mjölktistel visat sig kunna öka leverfunktionen och skydda levern från de giftiga effekterna av vissa ämnen (till exempel alkohol och paracetamol). Det finns också vissa belägg för att tistel kan främja återskapande och förnyelse av leverceller. Tistelolja är känt för att ha en skyddande effekt på levern och som olja används tistel ofta för hud och hår. Inom kost kan tistelolja hjälpa att sänka kolesterolvärdet och stärka immunsystem. Tistelolja är rik på Omega-6-fettsyror vilket är en essentiell fettsyra som kroppen inte själv kan tillvärka.

Kardborre

Dessa växtrötter som ibland äts i mat kan hjälpa till att skydda leverceller från alkohol- och paracetamolrelaterade skador och "rena blodet". Preliminära studier tyder på att antioxidanterna i denna växt leder till anti-inflammatorisk verkan och kan bidra till att skydda levern med teatox te. Kardborrerot har även vattendrivande egenskaper och dess blad är väldigt antiseptiska vilket är varfö det ofta används för att behandla akne, psoriasis och andra hudproblem.

Maskros

Viss forskning tyder på att maskros i teatox kan stimulera flödet av galla, ett ämne som hjälper transportera gifter från levern till utsöndras av kroppen. Dessutom visar tester att maskros kan skydda mot leverskador inducerad av miljögifter. Maskros används också mot uppsvälldhet, gas och orolig mage som ett laxermedel för att öka tarmrörelser i teatox. Maskrosblad äts i sallad och rostad rot används ibland som ett kaffesurrogat.

En av maskrosens kändaste egenskaper är att den kan främja matsmältning. Den är full av mineraler och kan lösa upp slaggprodukter i kroppen vilket är exakt vad en detox är till för att göra. Den kan därför hjälpa rena både levern och njurarna från gifter.

Senna

En del människor använder sig av senna te att rengöra sina kroppar och stimulera viktminskning. Det är även ett naturligt botemedel mot förstoppning.

Senna innehåller ämnet som kallas antrakinoner som är kraftfullt laxermedel. Det finns naturliga teatox teer utan senna så som skinny detox tea kombipack om du vill undvika dessa biverkningar men få samma goda effekt. Även om ett antal studier tyder på att senna kan bidra till att lindra förstoppning, finns det för närvarande saknas vetenskapliga bevis för att stödja alla hälsorelaterade krav på senna te. Ett överdrivet intag av senna kan leda till diarré och hälsoproblem (inklusive kaliumbrist och elektrolytrubbningar, hjärta funktionsstörningar och leverskada) och bör inte intas under en längre tid. Därför är detox teer ofta intagna under antingen 14 eller 28 dagars kurer.

Kronärtskocka

Kronärtskocka innehåller beståndsdelar såsom cynarin, luteolin, och klorogensyra, antioxidationsmedel som visat sig öka flödet av galla. Ofta är Kronärtskocka förknippad med dess detoxande effekter och det är även känt för att minska nivån av kolesterol och triglycerider. Kronärtskocka är nyttigt för levern och kan ha en positiv effekt på att rena levern genom en teatox.

Kronärtskockan är även känd för att främja matsmältningen och specifikt smältningen av fetter. De har mycket fiber i sig och kan därför vara ett bra naturligt medel att använda sig av i en en teatox för att nå mål med en renad tarm och kropp.

Kan man gå ner i vikt med teatox?

Det är vanligt att använda sig utav en detox för att gå ner i vikt. En teatox kan användas för att hjälpa nå viktnedgångsmål. Det är dock inte att rekommendera att gå på en teatox som enda hjälpmedel för att nå sin målvikt. En teatox kan vara ett väldigt bra startskott för att gå ner i vikt. Att rena kroppen på gifter och slaggprodukter kan göra så att det blir lättare att tappa vikt och kan ge än den extra motivationen man behöver.

En teatox kan även hjälpa med viktminskning genom att förbättra ämnesomsättning och fettförbränningen. En teatox med förbränningsökande egenskaper kan hjälpa än att gå ner i vikt om man äter hälsosam kost och motionerar regelbundet. En teatox kan med hjälp utav 100 % naturliga ingredienser höja din ämnesomsättning vilket gör det lättare att gå ner i vikt.

Om du planerar att påbörja en viktminskning kan en teatox vara ett perfekt startskott. Ibland behöver man rensa kroppen på gifter och slaggprodukter för att göra det lättare att förbränna fett. Det kan även vara lättare för motivationens skull att börja äta hälsosamt och motionera om man fått en bra början med hjälp utav en teatox. Det är ofta man väljer att “börja med viktminskningen imorgon istället” för att något onyttigt råkade slinka ner. På samma sätt som att det är skönt med nya tag i början av veckan och man har nyårsmål för nya år är det skönt att påbörja en viktminskning i och med en ordentlig detox av kroppen.

Använda Detox te (och eventuella biverkningar)

Vanliga detox te med naturliga ingredienser såsom rabarber (rot och blad), svart te, cikoria, maskros och yerba mate är rika på oxalater - personer med eller i riskzonen för njursten och personer med vissa sjukdomar såsom kronisk njursjukdom, gikt och bör reumatoid artrit undvika en oxalatrik kost.

Vissa teatox teer som grönt te, yerba mate och guarana innehåller koffein, som kan störa sömnen och leda till biverkningar såsom ångest, snabb puls, illamående, skakningar, rastlöshet och beroende. När man gör en detox är det bäst att utesluta koffein helt ur sin kost för att rena kroppen ordentligt.

Dessa möjliga biverkningar med teatox beror på de speciella ingredienser som används i detox te. Vissa teer kan leda till gas, diarré, och akne, medan andra kan bromsa blodkoagulering och bör inte användas minst två veckor före eller efter operationen, av personer med blodproppssjukdomar, och de som tar antikoagulantia eller trombocythämmande läkemedel (såsom acetylsalicylsyra, NSAID, ibuprofen, eller warfarin) och kompletterar (såsom vitamin E, vitlök, eller gingko). Vissa ingredienser i örtte kan sänka blodglukosnivåer och bör inte kombineras med diabetes medicinering.

Kom ihåg att kosttillskott och teatox ej är rekommanderade för gravida kvinnor, ammande mödrar, barn och personer med medicinska tillstånd eller som tar mediciner utan att kontrollera användandet i kombination med detox te med en läkare.

Du kan få tips om hur du använder teatox här, men om du överväger att använda läkemedel prata med din läkare först. Tänk på att det är nödvändigt att avgifta från livsmedel och miljön exponeras för ämnen inom de gränser som anses säker anses kontroversiellt.